Sýrový salát
.jpg)
Potřebujete: Pro 4–6 osob 250 g hermelínu, 4 červené paprikové lusky, 4 lžíce olivového oleje, černý pepř, sůl.
Postup: Paprikové lusky upečeme v troubě nasucho, tak aby jejich slupka zpuchýřkovatěla. Když vychladnou, oloupeme je, odstraníme stopku i s jádřincem a lusky podélně nakrájíme na tenké proužky. Hermelín nakrájíme na menší dílky a v míse zalijeme olivovým olejem. Přidáme proužky paprik, osolíme a opepříme. Zlehka promícháme a necháme asi 20 minut uležet v chladu.
Servírujeme s francouzskou bagetou a lehkým červeným vínem, např. odrůdy Modrý Portugal.
Za jednoduchý a chutný pokrm děkujeme čtenářce Olze, která má kulinářskou fantazii.
17.1.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sýrový salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
mňááááám, to musím urobit.....
.jpg)