Smažený hermelín

Potřebujete: hermelín, uzeninu (šunku, šunkový salám, uherák s parmezánem nebo se zeleným pepřem, apod.), trochu hořčice, mouku, vejce, strouhanku, olej na smažení
Postup: Hermelín rozkrojíme na dva stejně silné disky, vnitřní část potřeme hořčicí, dáme kolečko salámu. Disky k sobě opětovně přiložíme. Obalíme dvakrát v trojobalu z mouky, vejce a strouhanky. Smažíme. Podáváme s bramborovou kaší, listy hlávkového salátu a dobře vychlazeným pivem
21.4.2009 Rubrika: Dnešní recept | Komentářů 30 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Smažený hermelín
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
talenka: tak ty trochu jo, ale dalo se to vydržet
.jpg)
talenka: neříkalo se u vas bompari H-ladké S-ladké?
.gif)
talenka:

sharon: já tě nenutím, to není po hanácke, to je po našem. V našem kraji se mísí horácké a hanácké nářečí. A horácké má poměrně časté protetické H. Takže moje prababi nikdy neřekly "aby", ale dycky "habe" Totéž Holomóc. Ale to už jsem od (h)ermelína dost daleko
.gif)
talenka: Holomóc, nee.....já to tam nechco

sharon: ale jo, patří
.gif)
talenka: to H tam neptříííí....Olomóco, dež ož
.gif)
Listové těsto potřu kečupem, posypu posekaným hermelínem nebo nivou,pórkem, sroluju, pokrájím a upeču na pečícím papíře šneky.......

sirael: ani ty tvargle? to je jediný, co si dávám pouze v Holomócu v restauraci - jakkoli tepelně upravované tvargle. DOma nemám dovahu
.jpg)
úžasnej je hermelín (nejlíp s pepřem nebo paprikou) potřít olivovým olejem a zabalit do alobalu a šup s ním na gril

talenka: není, jen ten šáteček nesmí prasknout, pak teda jo

Ota: ale teda to musí bejt odér, když se to peče
já raději hermadůr než hermelín. Fofroběd: Hermadůr mrsknu na minutu do mikrovlnky. Krásně se rozteče, s rohlíkem je to mlask!
.jpg)
elephant: sirael:
mám v mrazáku vždy "zálohové listové těsto", jen tak pro nenadále potřeby "rozežraných návštěv", ale hermelín jsem do něj sám ještě nedával.. ono to bude tím, že hermelín u nás v lednici nevydrží.
V podstatě je to jedno z nejpohotovějších pohoštění co se dá použít téměř vše ... v nejhorším případě se to jen naplní pampeliškama a sedmikráskama posype kořením a kmínem

Bridgetj: Nebráním členům domácnosti,aby se živili podobnými věcmi,ba dokonce jim to i koupím....ale nic z toho nevařím.

sirael: Já listové těsto plním vším možným, ale takhle jsem to ještě nezkoušla, ale určitě zkusím

Ota: elephant: jj, to dělávám taky a je to božíííí.šáteček ještě posypu semínky

Ota: Ty šátečky zní výborně, to bych se asi přežrala do bezvědomí
.jpg)
nemažu hořcicí ale tabaskem, variantu lehce prosypat řez provensálským kořením ...
Jedni známí balí hermelín najkrájený na 3-4 kolečka do listového těsta s různými ingrediencemi - šunka, pórek.uzené, slanina - jsou to takové šátečky a je to děsná mňamka protože udělají vždycky plech s heremlinem, plech s nivou a plech s tvaróžky .......

Almega: Jo, tak to bys mě asi s olomouckýma syrečkama vyhodila, co?
sirael: Jo jo,