Smažené olomoucké tvarůžky
.jpg)
Potřebujete: 2 balíčky olomouckých tvarůžků, 150 g anglické slaniny, 2 lžíce mléka, 2 vejce, olej na smažení, hladkou mouku na těstíčko, sůl dle chuti
Postup: V míse rozšleháme vejce, mléko, sůl a hladkou mouku. Promícháme a připravíme těstíčko. Tvarůžky obalíme plátky anglické slaniny, obalíme v těstíčku a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.
26.8.2009 Rubrika: | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Smažené olomoucké tvarůžky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Alice.: Já osobně tu zkušenost nemám, protože mě varovala kamarádka.Říkala, že když u nich zazvonila nějaká návštěva, tak otevírala v kabátě a omlouvala se , že právě musí nutně odejít. Neměla odvahu někoho pozvat do toho smradu.

sarobrouk: jo, taky jsem koupila tvarůžky v Lídlu a letěly do koše, byly jak umělá hmota.

taky je milujem, ale radím, obalovat z obou stran kolečkem nějakýho pikantního salámku (třeba herkula nebo poličanu) a obalit v trojobalu dvakrát. jo a nejlepší je dělat je venku nebo na vesnické chalupě, v bytě jsem to zkoušela jednou a smradovůně se přestěhovala z kuchyně do chodbové bordelskříně a tam se držela jak hovno papíru(pardon) na a když někdo k nám přišel, tak si myslel, že tam máme kdoví co schovaný. trvalo to skoro dva měsíce. ale láska k nim i přesto trvá.
.gif)
sarobrouk: to já moc dobře vím, jsem z Olomouce

sharon: Ony to musí být opravdu olomoucké tvbarůžky a někdy potřebují ještě dojít, ale voní pořád krásně. Koupila jsem omylem jakési německé či možná z jiného koutu republiky, ale jak to nejsou tvarůžky z Loštic u Olomouce, tak je to o ničem.
Bridgetj: Romadůr jsem měla v ledničce před týdnem a ještě mi tam smrdí, teda vlastně voní.
A já mám radši tuhle verzi: Baliček kulatých velkých tvarůžek bez dírky. Prokrojit, posypat sladkou paprikou a vložit tak za 2 kolečka vysočiny a obalit v trojobalu (těstíčkou z mouky a vajíčka a pak ve strouhance), pokud ten trojobal dáte na tvarůžek 2x a je pořádně obalený, tak nevyteče a tím pádem nemůže smrdět po bytě, ale taky to dělám doma radši v létě, baych mohla mít otevřená okna, jeden nikdy neví. A hlavně, já nemám záclony ani čalounění v kuchyni, takže se to nemá v čem držet. Mňam. Jím to s chlebem nebo s bramborem.

mňam ale jedině v hospodě

miluju smažené tvarůžky! a kuře s tvarůžkovou nádivkou je skvělé a ani to nesmrdí!

Alice.: mám stejnou zkušenost

sharon: Taky mám pocit, že jsou jinší. A třeba takový romadur jak vždycky smrděl Nejraději mám tvarůžky kořeněné s kmínem nebo paprikou.
.gif)
naše tvargle miluju ve všech podobách....ale už to nejsou tvargle co bývaly,dřív neexistovalo je vložit na chvíli do lednice, to smrděla ještě týden a dnes je tam mám na dveřích a nic není cítit, jsou sám tvaroh, špatně vyzrálé a to není ono

Mňam, miluju tvarůžky. Smažené tvarůžky jsem neměla, ale měla jsem pomazánku. A byla dobrá. Přítel tvarůžky a všechny ty plísňové sýry nesnáší. Neví co je dobrý
Alice.: Jo, to věřím, že musel být smrad, že by jeden pad
Tohle jídlo je sice skvělé, ale nejlepší je si ho dát někde v hospodě. Když jsem totiž smažila syrečky doma, tak jsme smrad z kuchyně nemohli vyhnat snad ještě dva týdny poté.