Plněná mozzarella

Potřebujeme: 2 balení sýru mozzarella - tenký plát asi 20 x 20 cm, 6 plátků šunky, 100 g rukoly, olivový olej a 2 velká rajčata
Postup: Plát mozzarelly dáme na alobal, na něj naklademe plátky šunky, rajčata na tenká kolečka a rukolu. Osolíme,pokapeme olivovým olejem, stočíme a necháme aspoň hodinu v lednici. Krájíme na plátky, jako příloha se podává pečivo.
Za recept děkujeme čtenářce TULI.
2.9.2010 Rubrika: | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Plněná mozzarella
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak jsem ted holce napsala, aby po ceste domu koupila alobal a sunku... jestli to zvladne, budem tohleto mit k veceri

- jejda, tak to nevim, jestli to u vas prodavaji , ale v IT - normalka - je to uz rozvalene - na tenky plat - neco jak listk. testo - kdyz uz je rozvalene ...
.gif)
Mozzarela na krájení jde koupit i jako bloček v Kaufu a tu krájenou na pizzu má i Tesco.
.jpg)
abadon: to je mozzarela na pizzu
.gif)
tak toto bude dobrota

abadon: jsem koupila olešnický sýr na grilování, stálo to kolem 80 korun a teda takový gumový hnus jsem už dlouho nejedla. normálně to vrzalo mezi zuby jak umělá hmota.

sharon: Možná v Hypernově nebo v Albertu na pultovém prodeji - jinam se prakticky ani nedostanu. Ale abych to uvedla na pravou míru, není to klasická mozzarella v nálevu, ale takové tuhé, podlouhlé "cosi", co se většinou leží pohozené mezi štanglemi Eidamu. Myslím, že to asi nebude moc dobré.
.gif)
abadon: v kterém obchodě, já to nikde neviděla...

K té velikosti mozzarelly mě napadá - v obchodech prodávají váženou "mozzarellu", nevím jak se ten produkt přímo jmenuje, ale mívají to v podobném formátu jako šunka, apod. Tak jestli to Tuli nedělá třeba z téhle mozzarelly.
.gif)
manka: já furt tavím.....

já už to ani nedávám roztavit, koupím nakrájený na plátky, pokladu vedle sebe, malinko se překrývá, naplním a zaroluju. a už jsem to zkoušela i s toustovým chlebem jako první vrstvou, okrájím kůrky, pokladu malinko přes sebe, sklepnu paličkou, namažu trošinku, sýr, zas namazat, šunka, namazat, zarolovat, zchladit, krájet. Mňam, bylo to moc dobrý.
.gif)
Eidam dám do mikrotenového pytlíku do horké vody roztavit, vyválím a potřu různými náplněmi.......nic na tom není složitýho....šunkovou, česnekovou, pažitkovou...jakou kdo chce, zaroluju a dám do lednice ztuhnout.....
.gif)
mňam, ale u nás je mozzarela jen velikosti pingpongovýho míčku anebo třešinek....a než bych je rozválela na plát.....
.jpg)
TULI ty pokušitelko jedna - budu muset do Italské prodejny, jestli mají plátkovou mozzarelu, jak já miluju mozzarelu s rajčaty - a ještě italskou šunku k tomu - uáááá, já mám tak plnou pusu slin, že jsem jak buldok, si tu slintám na klávesnici
.jpg)
Tak velkou mozarellu nemám, ale urcite to pujde jako s plátkovým sýrem - nakrájet na plátky, polozit je tesne k sobe / kousek pres sebe a trosicku natavit aby se kraje spojily a pak plnit a rolovat
YXH:

taky miluju sýrovou roládu z eidamu. a Tuli myslím někde psala, že mají nějaký velký pláty mozarelly

Ivi: Ó, děkuji převelice.
evropka: Tak to nejsi sama.
.jpg)
super tulíku,ale takhle velkou mozzzarelu jsem tu neviděla
.gif)
Ježíííšku na křížku, co jsem to tam napsala! Samozřejmě *z eidamu. Chjo, po ránu nevidím, nemyslím, funguje mi jen čidlo na jídlo.
Bridgetj: Až dojdu z práce, tak ho pohledám a písnu ti.

Asi jsem mimo, ale ona se prodává takhle velká mozzarella?? Nebo klasicky nakrájí na plátky a dá dohromady??
YXH: Ivi: A mohly byste se o ten vynikající recept podělit??