Křehké karbanátky z uzeného sýra

Potřebujete: 25 dg uzeného tvrdého sýra, 4 lžíce hrubé mouky, 1 celé vajíčko, 1 lžička prášku do pečiva, 1 jemně posekaná malá cibule nebo bílá část pórku, voda dle potřeby, strouhanka na obalení, olej na smažení
NESOLIT
Postup: Sýr ustrouháme, přidáme ostatní, umícháme vláčnou hmotu a necháme minimálně 20 minut odpočinout.
Polévkovou lžicí nabíráme stejné kousky, jemně obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova v oleji. Podáváme ozdobené kolečky pórku a dílky rajčat, hodí se k tomu i tatarka anebo hořčice. Dá se to s chlebem, ale nejlepší jsou asi brambory.
Dobrou chuť přeje čtenářka orinka, které tímto děkujeme za recept.
12.11.2010 Rubrika: Sýry | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Křehké karbanátky z uzeného sýra
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Also: To je přece pro VEGETARIÁNY, ty bláho
Mně tam nějak chybí maťo...??!!!
Ale nemusí to být špatné....
.gif)
PEGG:
LenkaT: to by mělo úplně jinou chuť, ale určitě by se to dalo dělat i z něj.
.jpeg)
sharon - 12.11.2010 11:14 - ty jsi můj člověk

sharon: ty jsi jak můj mužskej, ten dřív prohlašoval, že zeleninu jí jen propasírovanou přes prase , ale udolala jsem ho
.gif)
řízek je řízek...

orinka: a určitě by se to dalo udělat i ze sýru neuzeného, ne?
když něco zbude, je to moc dobré i postudenu. Jenom tak....požírat třeba k vínku.

evropka: no vidíš, zrovna v sobotu ráno tam chci jet nakoupit, a pak hned bude k obědu - díky, díky
.jpg)
holky,dnes jsem viděla uzenou cihlu v tescu za pár kaček na obsluhovaném úseku,sice si na ní nepochutnáte za syrova,ale do karbošů bude bezva
budu ráda, když si pochutnáte, povede se to zaručeně a oběd máte za chvilku hotový.

jé, to se mi líbí a musí to být dobrý, sýr máme rádi. Díky, vyzkouším

tyhle sýrové smaženky máme moc rádi

To vůbec neznám - asi na sobotu koupím uzený sýr, díky za tip
evropka: no vidíš - v původním prachstarém receptu je to dokonce bez vajec, on ten sýr to spojí taky, ale já pro jistotu to jedno dávám. Vyskočí to i bez sněhu, je tam ten prášek.
.jpg)
Linda: nepřipaluje,když to nakonec oplácáš ve strouhance,akorát že já dávám tři žloutky a pak sníh z bílků...už jsem to taky dlouho nedělala
Linda: vůbec se to nepřipaluje! Smažím to na plynu a pod pánev dám plotýnku. Jistí to ta strouhanka. Ani se to neroztéká, na obracení mi stačí 2 vidličky. Mám to vyzkoušené, neposlala bych nic, co se nedá snadno udělat.
.jpg)
To se musí desne pripalovat, ne. Vyzkousela bych to, ale asi ve fritáku a pak na savý papír.