Zapečené červené zelí s hermelínem

Potřebujete: 1 malé červené zelí, 100 g anglické slaniny nakrájené na kostičky, 4 pórky, 1 větší hermelín, 2-3 brambory, olej, sůl, pepř, vývar (vodu), máslo a strouhanku
Postup: Odstraníme vrchní listy u zelí a rozeberte jej na jednotlivé listy. Ty pak povařte asi 5 minut ve vodě. Vyjměte z vody, nechte vychladnout a nakrájejte na proužky. Pórek očistěte, odkrojte zelenou část a schovejte na polévku. Bílou část nakrájejte na kolečka. Na pánvičce nechte škvařit slaninu, přidejte pórek a zelí. Pak opatrně dochuťte solí, opepřete. Chvilku poduste a přidejte brambory, případně podlijte vodou/vývarem. Zapékací misku vymažte máslem a strouhankou, vložte směs do zapékací misky a nahoru poklaďte hermelín zbavený kůrky. Zapékejte při 180 stupních Celsia.
Tip: Směs je možné zalít rozšlehanými vejci
14.1.2011 Rubrika: Sýry | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Zapečené červené zelí s hermelínem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
hele, a mohlo by se dát aj steril.zelí, né?
Ale zkusím, mám to ráda vše, co v tom je a je to moc dobře lehčí jídlo, jen bacha pak na toitoi
.jpg)
Kočkomilka: sharon: asi bych ho rozkrojila a tou kůrkou šoupla dolů - určo bych jí neodkrajovala

Bez kůrky už to nebude hermelín.To pak můžu použít nivu,romadúr,cokoliv.
.gif)
ta kůrka na Hermelínu je to nejlepčí........a když ji sním tak už nebudu moct to zelíčko....

Můžu se zeptat, jak ty brambory? Nastrouhané, tak jak se dávají do zelí? Nebo? A proč hermelín bez kůrky? Jinak mě ten recept opravdu láká, všechny použité ingredience jsou moje oblíbené :-)
To nevypadá zle, dobré odlehčené jídlo. Až mi dojde vlastní inspirace, ráda zkusím. Jen to zelí bývá dlouho tuhé, možná bych nějakou minutu na předvaření přidala.