Vločkové karbanátky s Nivou

Potřebujete: 1/2 pytlíku obyčejných ovesných vloček, 1 klínek sýru Niva, 2 celá vejce, 1 pokrájená syrová velká cibule, utřený česnek dle chuti, sůl (opatrně, Niva je slaná), pepř, strouhanka
Postup: Vločky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat nejmíň 1 hodinu - vody jen tolik, aby byla ve vločkách vidět, musí vzniknout hustá hmota, nikoliv polévka.
Pak do toho nastrouháme Nivu, přidáme ostatní ingredience, obalíme ve strouhance a do zlatova smažíme v dobrém oleji. Podáváme horké a čerstvé, tak se udrží křehkost, studené to jde taky, ale už je to trošku vláčnější.
Je to nejlepší s bramborami, máslem anebo tatarkou. A samozřejmě nějaký dobrý salát a pivečko či vínko.
Za recept děkujeme čtenářce Orince.
13.2.2012 Rubrika: Sýry | Komentářů 38 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vločkové karbanátky s Nivou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon:
.gif)
ten je , jako plachta z náklaďáku.........
.gif)
orinka: to vůbec nééé.....nemám proč....
sharon: máš špatný svědomí, co?
.jpg)
sharon: holka kdybych ti prostřela tak uznáš fakt
.gif)
evropka: 13:05..........Ájo, má cévy jsou pružné jako dědkovi kšandy....
.gif)
orinka: 13:14...............není nad prorostlou krkovici, ameriky s tatarkou, ledový salát se špekem.......ať jsme tlustí na tři prsty.....
.gif)
evropka: glutaman z kostky, cholesterol z vajec, ve vločkách či pohance mohou být skrýté plísně.............
i dejte pokoj, řízek je řízek.
evropka: No!!! To je aspoň ženská, než by tady klábosila, rovnou vyzkouší - však já sem dávám jenom to, co je jedlé
.jpg)
a zapila růžovým vínem cink
.jpg)
orinka: milá orionko,tak jsem dostala na ty karboše takovou chut že už jsem jich pět sežrala a byly naprosto famooozní děkujiovšem jak píšeš vždy můžou být jiné i já jsem porušila stereotyp a udělala takto....zalila vločky a pohanku vývarem z kostky,pak deset dkg šunky od kosti na drobno,jeden hermelín na drobno,přiměřeně cibule,pepř a trochu "sole"
,vajíčko a strouhnka dle potřeby
neskutečné žrádlo díky
evropka: to je fuk, hlavně, že víme, o co jde a že je to rychle naklíčené
evropka: to je fuk, hlavně, že víme, o co jde a že je to rychle naklíčené
Also: nevíš co je dobrý anebo to neumíš udělat
sharon: hubo mlsná, mysli taky na svoje zdraví!!! Ono by tě neubylo, kdybys jednou místo flákoty zařadila něco takového - nemůžu si pomoct, ale než ten řízek tak si víc pochutnám na smaženém lilku.
evropka: to si udělám, mám moc ráda zeleninu a ráda experimentuju!
.jpg)
sharon: A JÁ SE PTÁM?NEZASLOUŽÍ TVOJE CÉVY TROCHU ZDRAVÉHO?
.gif)
mungo......sóója.........řízek je řízek...................
Tak já dávám vločky psum...karbanátky asi nebudou...moc mě to neláká....
.jpg)
Zvědavka: mungo může být zelená sója nebo se říká i zelené fazole