Slezské knedlíčky
.jpg)
Potřebujete: 10 rohlíků, 3/8 l mléka, 2 vejce, 1 cibuli, lžíci oleje na osmažení cibulky, sůl a pepř.
Postup: Rohlíky pokrájíme na kostičky a přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce, sůl a pepř. Přidáme cibulku osmaženou dozlatova a můžeme přidat i rozškvařenou slaninu. Vše důkladně promícháme a mokrou rukou tvoříme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 4–6 minut.
Recept nám poslala čtenářka Blanka Závodská. Děkujeme.
27.7.2007 Rubrika: | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slezské knedlíčky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
a kdyby se vám zdálo těsto řídké, přidejte strouhanku a ne mouku!!!! a pozor!!!! Nejlepší k pečenému nebo grilovanému kuřeti. K ostatnímu masu už to není ono, ale zkuste sami a uvidíte. Z té dávky je asi 15 knedlíčků.
.jpg)
kubikm: ta moja ne
.jpg)
syja: no já se přiznám že u nás jedou lžíce, hrsti a skleničky s ryskou a žádnou odměrku nemám .... a vidím, že si ji budu muset nakonec pořídit abych byl in..

a jinak tedy pro přesnost...je to 375, čili méně než 4 dcl

Ota: jasně, že existuje, to má přeci každá ženská

Ota: na mojí odměrce je 1/8 i 3/8 litru....
.jpg)
zajimavé ....
to bych nebyl já abych si nerejpl ... není trochu jednoduší 0,4 litru mléka aneb 2x 2deci než 3/8 ?
Nebo existuje nějaká měrka na 1/8 litru ?
.jpg)
to sů ony
Pusina: z deseti rohlíků je pořád hromádka jako z desetí rohlíků, nepřidává se tam žádná mouka, tak se to dá odhadnout.
.gif)
a kolik se těch knedlíků z toho udělá??? aby toho nebylo jak pro regiment, z 10 rohlíků...
.gif)
to je jako příloha k masu?? nevypadá to špatně....

Ještě jsem nedělala,ale jedla přímo u autorky

znán je to vynikající