Španělská omeleta
.jpg)
Potřebujete: 8 velkých vajec, 2-3 velké cibule, 5 velkých brambor, olej, sůl a pepř
Postup: Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Oloupejte brambory a nakrájejte na tenčí plátky. V pánvičce rozehřejte olej a bramborové plátky zvolna restujte, po 15 minutách přidejte cibuli a restujte dále, až zelenina začne zlátnout. Vložte do mísy, osolte a opepřete. Až bramborová směs vystydne, rozklepněte na ni vejce a vše promíchejte. V pánvičce rozehřejte olej a vaječnou směs na ni vylijte, pomalu smažte asi 10 minut z každé strany. Podávejte se směsí trhaných zelených salátů.
Tip:
* omeletu je možné obměnit přidáním tuňáka, kukuřice, cukrového hrášku či rajčat...
* možné též smažit v pánvičce na bramboráčky/lívanečky
21.7.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Španělská omeleta
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kurnik, zas mám na něco hlad
.gif)
vajíčka už rodina nechce, co jsem z nich udělala pár rychlovek, tak eee
.jpg)
díky,za recept,zkusím jej udělat