Vánoční vinná klobása
.jpg)
Potřebujete: Vinnou klobásu - minimálně 1 metr, mouku, vejce, strouhanku, špejle, olej na smažení
Postup: Vinnou klobásu omyjeme, pokrájíme na stejně dlouhé kusy a každý kus stočíme do šneka. Křížem propíchneme špejlí (aby se nám při smažení nerozpadla), obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.
Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
"Usmažená klobása je výborná i za studena," dodává kominice. Děkujeme za vánoční recept.
4.12.2009 Rubrika: | Komentářů 27 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vánoční vinná klobása
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
jj, u nás bývá na štědrovečerní večeři kapr, řízky a vinná klobása nemůže chybět. Samozřejmě s br. salátem. Už teď se ba to těším. Jenom ta příprava...
.jpg)
Taky ji dělám,ale v trojobalu používám hrubou mouku místo hladké,peču ve fritéze, pak do ubrousku okapat.Moc dobrá.

super tip, manžel ji miluje a děti si jako aleternativu dají taky, samozřejmě k řízečkům a kapříčkovi.
.gif)
.jpg)
taky ji děláme - teda na Štědrý den jako další žrádýlko na výběr k tradičnímu kaprovi a kuřecím i vepřovým řízkům - nemáme toho moc, spíš pro pestrost a výběr a hlavně aby zbylo i na druhý den, ať nemusím vařit, a obaluju ji jen v hladké mouce nebo dětské krupici
ale je to mňamka

Taky ju máme, ale na Siolvestra a na Nový rok.....a přesně tímto způsobem, jiným ani nedělám, jen je u nás spotřeba 3 kilana 2 dny
.gif)
rozmarýna: Haninka: bezva nápady, určitě to vyzkouším, aspoň bude změna
vinná klobása,vymačkaná ze střívka ,je dobrá i do masové rolády,nebo jako náplň,když se dělají plněné řízky.
A hlavně to - narozdíl smažení na pánvičce - neprská a neznečistí okolí sporáku
V rámci úspory kalorií ji stočím do šneků, křížem propíchnu špejlema a dám na plech vyložený pečícím papírem a do trouby na gril. Chuťově je stejná jako upečená na pánvičce. S bramborovou kaší...mňam, máme ji tak dvakrát do měsíce, ale na vánoce ne.

Hanča: mne by ta smetanová taky lákala, ale všude vidím jen vinnou

Hanča: ahoj já taky ráda klobásku pečenou ale nikdy mě nenapadlo dát ji horké vody aby na pánvičce nepraskala děkuji za radu

já mám raději smetanovou a před pečením ji namáčím v horké vodě, aby nepraskla, smaženou máme na štědrý den pro děti, den před tím je k obědu pečená v troubě
.gif)
Už jsem jí letos zkoušela smažit a vynikající
Vždycky jsme jí jen zamotaly do šneků a někdy obalily jen v mouce,taky to není špatný

To jsem ještě nejedla, ale vypadá to lákavě, určitě zkusím
.gif)
Vinnou klobásu kupuji ,obaluji v listovém těstě nebo upeču jen tak

U nas nesmi vinna klobasa na stedrovecernim stole chybet.
Minulou nedeli jsme jiz testovali, mnam.
Ale smazim ji samotnou, jen stocenou do sneku. O obalovani slysim prvne a nejak nevidim duvod ji jeste obalovat, predstava tuku, ktery nasakne do te strouhanky
...
.gif)
Vinnou klobásu mám moc ráda, ale studená mi teda většinou už moc nejede.
S manželem jsme se právě včera dohodli, že letos jí zkusíme do vánočního menu zařadit a uvidíme, jak se to osvědčí.
ono je to proto tolik dobrý, že je to mastný, tuk je nositelem chuti a tady je ho požehnaně. Dělá se to z tučného vepřového a přidává se bílé víno, je to velice delikatesně jemné.

Jo!! mňam,kdybych jí tak teď doma měla k obědu...