Bramborové langoše

Potřebujete: 20 dkg vařených brambor, 30 dkg hladké mouky, 2,5 dl mléka, sušené droždí, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky cukru, mouku na podsypávání těsta, olej na smažení, kečup, česnek, tvrdý sýr na dochucení
Postup: Uvařené brambory najemno nastroujete, přidejte další suroviny a zpracujte. Lehce posypte moukou, přikryjte utěrkou a nechte vykynout. Pak z těsta vyválejte placky cca 3 mm vysoké a opečte je buď na rozpáleném oleji nebo ve fritovacím hrnci dozlatova. Hotové potřete česnekem, kečupem a posypte sýrem.
Uvedené množství vystačí asi na 6 ks langošů.
11.4.2011 Rubrika: Ostatní | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Bramborové langoše
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Linda: přijeď k nám, udělám a můžete ochutnat!!! Je to přímo báááječnééé a prudce žravé!!! Jinak to dělají skoro všechny stánky s rychlým občerstvením
.jpg)
a úplně nejlepší jsou s česnekem a zakysanou smetanou - ježiš já bych mlsala až bych brečela :o)))
.jpeg)
Linda - 11.4.2011 11:13 - taky mám úžasně mlsnou a nevděčnou rodinu (hlad na ně) ale já bych to mohla.
.jpg)
Nevím jestli bych uspela. To by to musela rodina nejdríve nekde ochutnat a teprve pokud by uspelo bych se s nimi patlala sama.

Langoše miluju od děcka!!! Ale tenkrát jsme si je mazali marmeládou. A moje děti na ně mají rády kečup a sýr, bez česneku. Mňam, udělali jste mi chutě!! Budu muset taky brzo langoše udělat...
.gif)