Jáhlové škubánky

Potřebujete: 1 l mléka, 200 - 300 g jáhel, sůl, 100 g másla, cibuli, škvarky
Postup: Uvařte jáhlovou kaši (jáhly třikrát spařte v horké vodě, vsypte je do vařícího mléka a za stálého míchání vařte asi půl hodiny, dokud nezměknou). Z husté kaše vykrajujte lžící, kterou namáčíte v horkém rozpuštěném másle, škubánky a posypte je osmaženou cibulkou a vepřovými škvarkami.
10.1.2012 Rubrika: Ostatní | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jáhlové škubánky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Já s dětma milujeme jáhlový nákyp - sušené švestky, jablka nebo meruňky... k tomu rozinky, skořici - mňáááám!
Pohanku nasladko (jablka, ořechy, rozinky) i naslano (cibule, česnek, paprika, kedlubna...). Teď v zimě by se měla spíš zapékaná. Třeba takový čočkovo-pohankový prejt s česnekem a k tomu kysané zelí... mňam. Akorát to zapít litrem trávícího čaje, je to zabijácká nadýmavá kombinace .
.gif)
manka: i já pohanku...i do zeleninové , nebo vločky.....
.gif)
Jáhlový nákyp s jablky a švestkami jsem měla nedávno,snědla jsem téměř sama celý pekáč
Hořké jsme jednou také měla,ale jednak byly prošléale asi spíš byly málo spařené
jinak je to lahoda.
Z kuskusu by to mohlo jít také

já kuskus mám moc ráda a pohanku přidávám do bramboračky
.gif)
orinka: náhodou , záleží jak ho uděláš.....já ho sleju bujonem a až nabyde smíchám s cibulkou a třeba uzeným....nebo spařím mlékem, přidám nastrouhaná jablíčka, rozinky, ořechy a skořici, cukr........ale máš pravdu , můjto taky moc nemusí.....
sharon: ale zas nemá moc skvělou chuť, je to jediné, co mužovi neleze. Jáhly jo. Jestli to ale není tím, že měl někdo smůlu na nahořklé, ono jak se to poctivě nespaří, může se stát...
sharon: v písničce se zpívá: "bramborový placky se škvarkama, takový dělala moje máma..." takže škvarkama
dadka: vždyť je to výborné! Na slano i na sladko. Jahelník se švestkama, politý máslem
.gif)
to už je lepší kuskus........a taky se dá udělat s cibulkou a se škvarkama....a není to pracné !
Jáhly jsem nikdy nezkoušela, ale zdá se mi to na přípravu takové pracné . několikrát přelít horkou vodou a pak ještě tak dlouho vařit za stálého míchání. Asi jsem po těch svátcích nějaká líná, leden je vždycky na nic. Ale mám doma už nějakou dobu krabici s pohankou ve varných sáčcích. Tak to chci někdy zkusit uvařit jako přílohu k něčemu, taky jsem to ještě nikdy nejdla. Ale zase nevím, k čemu by se to hodilo. Jestli je to něco jako rýže či těstoviny nebo k jak upravenému masu to dát.

Jáhly ne, ty fakt nemůžu. Několikrát jsem zkoušela jáhlovou kaši a nežral to ani pes, a to je přitom popelnice příšerná, opravdu se najde jen málo věcí, které nesní. Dojíždí zbytky krupicové, ovesné, vícezrnné, ale jáhlovou nezvládnul. Mimochodem, o Silvestru mne ovšem překvapil,když sežral kus kyselé okurky, která mi při přípravě chlebíčků upadla na zem.
.gif)
raději bramborovou placku se škvarky( škvarkama) a u nás i oškvarky..........
.gif)
manka: taky mě to trklo... snad škvarky....( já tedy nechci nic opravovat protože sama s tím často zápasím, ale tohle bije....
.jpg)
monja: u nás bude dneska kureci salát - prsicka na prouzky osmahnu na pánvi s nejakym korenim, uvarené testoviny smichám se lzickou pesta, k tomu maso a hrásek, salát, okurku, mozná feta syr. A upecu k tomu v pekárne neco jako veku s oreganem.

fakt škvarkami jo???
.jpg)
to teda není zrovna povánoční dietka potřebovala bych spíš recepisy na něco jednoduchýho a na trávení nenáročnýho ... jsem nějak bez nápadů ... a rozežraná až hanba
Jáhly mám ráda a často je máme, ale takhle mě nelákají
Jáhly jsem v životě nejedla, připadá mně, že je to sprosté slovo.
stačila by mi cibulka a volské oko, škvarky, když už je to mastné, nemusím. Ale jáhly mám ráda.