Lívance se zelím

Potřebujete: 1/2 kostky droždí, 1 lžíci krystalového cukru, 200 ml mléka, 50 g másla, 2 vejce, 250 g hladké mouky, asi 2 hrnky nakrájeného čerstvého zelí, 30 g másla, pepř, trochu cukru, sůl, máslo nebo olej na opečení
máslo na opečení
Postup: Máslo rozpusťte a vlijte do mléka, droždí utřete s cukrem, přilijte do něj mléko s rozpuštěným máslem, vejce a mouku. Vymíchejte lívancové těsto (polotekuté) a nechte kynout.
Zelí nakrájejte najemno, orestujte na másle a ochuťte solí, pepřem a cukrem. Pár minut poduste (stačí tak 5 - 10) a nechte zchladnout.
Když těsto vykyne, přidejte do něj zelí a na másle nebo oleji (máslo je lepší) smažte lívanečky z obou stran dozlatova.
11.9.2012 Rubrika: Ostatní | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Lívance se zelím
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
To to ani za mákvše na oleji no těbůh
.............dělám jednoduše a dietně...........mouku hladkou,vejce, opepřit, trochu soli, mléko na hustotu těsta, přidávám pokrájené kysané zelí (může se přidat i zbytky peč. vař. masa,které nevýjde pro všechny) jsou to výborné placky.....já mám ráda na hotové kečup

Jéé, tak to vůbec neznámZelí je v lednici, tak to asi zítra vyzkouším

Znám podobný recept a jsou dobré, říkáme jim zelňáky.

jééé něco podobného se u nás dělalo s kysaným zelím a uzeným, tohle určitě zkusím.
to vypadá velmi dobře!! Manžel miluje kdejaké placičky, zelí jsou všude kupy, to vyzkouším hned jak bude čas.

moc často lívance nedělám, ale cvičně jsem tam zapekla i na kousky nakrájenou klobásku a bylo to skvělě...
Se zelím bych si dala teď hned. Mňam.

To zni moc dobre. Asi vyzkousim az budu mit zbytek zeli. Trochu mi to pripomina vdolky co delavala mamka. Testo na slane vdolky a do nich zeli, je to hustejsi a pecou se v troube. Moc nam chutnaly, tak tohle bude asi taky.
Dala bych si je teď hned :-)