Slaný závin

Ingredience: Listové těsto, šunka, plátkový sýr, párek nebo kabanos, sterilované kukuřičky, sůl, pepř, provensálské koření, bazalka, mák, vejce.
Postup: Listové těsto rozválíme jako na závin, doprostřed klademe šunku, spoustu sýra, párek nakrájený na kolečka, další vrstvu tvoří jen sýr a šunka a na nich kukuřičky. Mezi sýr a šunku nasypeme trošku provensálského koření a bazalky. Nakonec před zavinutím trochu posolíme. Závin potřeme vejcem, posolíme a posypeme mákem. Pečeme na 180°C do zlatova.
P.S.: Do závinu samozřejmě můžete použít, "co dům dá", třeba trochu kečupu. Závin pak díky provensálskému koření a kečupu chutná jako pizza.
Opět děkujeme Hrochušce za skvělou inspiraci.
14.9.2006 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5