Langoše
.jpg)
Potřebujeme: 1kg hladké mouky, 1/2 l kefíru, 1/4 l mléka, 14 g droždí, 1 lžičku jedlé sody, 1 vejce.
Postup: Vše důkladně spojíme a těsto necháme dvě hodiny kynout. Dáme do obrovského sáčku (kynutím se opravdu zvětší objem) a necháme 24 hodin v lednici. Množství se nelekejte, čím je těsto v lednici déle, tím jsou langoše chutnější. Při smažení oddělujeme kousky, na válu tvoříme válečkem nebo v ruce tvar langošů a smažíme na oleji.
Obkládáme tím, na co máme chuť (česnek, sýr, tatarka, kečup...). Dobrou chuť.
Recept nám zaslala čtenářka Michaela Hollbergová.
15.3.2007 Rubrika: | Komentářů 18 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Langoše
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Langoše jsem dělali, když jsem byla malá - tedu už. Ale tenkrát jsme je měli rádi potřené marmeládopu, mňam