Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?
Z řadového redaktora Televizních novin se stal takřka fenoménem. A to díky vaření a receptům, které mu posílají diváci a on podle nich před kamerou vaří. Docela by mne zajímalo, jak se na něj, respektive na jeho kulinářské výtvory díváte.
V mém nejbližším okolí si totiž připadám skoro jako černá ovce. Když nahodím řeč na Láďu Hrušku, okamžitě se protistrana začne vůči němu vyhraňovat s tím, že vařit takové prasárny a ještě to propagovat v televizi, by mělo být trestné. A každý hned připomene ony obligátní kuřecí kůžičky (kuřecí kůže naplněné klasickou nádivkou, zabalené a upečené dokřupava). Skoro se až stydím přiznat, že mne jeho recepty často inspirují a několik pokrmů jsem již podle nich uvařila. A vždy se setkaly s úspěchem.
Pravda, na kůžičky jsem ještě odvahu nenašla, ale takové domácí loupáky už doma děláme pravidelně. Teď jsem vyzkoušela ruskou zmrzlinu a taky nám chutnala. Nutela se nám nepovedla, ale to jen kvůli tomu, že jsem poněkud „přepražila“ lískové oříšky, takže byla nahořklá. A tak bych mohla pokračovat. Zkrátka – recepty Ládi Hrušky mi celkově vzato tak příšerné nepřijdou a někdy mám pocit, že ti, kteří ho kritizují a vysmívají se mu, od něj nikdy nic nezkusili.
Jaký postoj k němu máte vy? Zkusily jste podle jeho receptů někdy něco uvařit? A chutnalo vám to? Nebo vám styl vaření, který propaguje, nevyhovuje a nikdy byste se k jeho receptům „nesnížily“?
1.8.2014 Rubrika: Život a vztahy | Komentářů 82 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.My když tlačenku opatrně rozmrazujeme pomalu v lednici tak je vcelku dobrá.A nebo ji místo do těch sáčků naplníme do sklenic a zavaříme a pak je to delikatesa.To samé s klobásama.
Hanča: on to Láďa pořádně dvakrát obalil a uhňácal, aby z toho neměl maglajz... ale dobrá tláča ze zabíjačky s cibulí a octem, to je bašta
sharon: no já musím, když ji chlap nadělá na kila, tak se to sníst do týdne po zabíjačce nedá a mně chutná i z mrazáku
Hanča: zelatina /rosol v mrazaku desne zpuckovati .... dcera delala dort s ovocnymi kremy a zbyla ji napln tak ji zamrazila, ze z toho bude dobra zmrzlina, to se nedalo vubec jist
Hanča: z mrazáku je totiž hnusná, to jsem udělala jen jednou a víc NE !!!
no mně ta smažená tlačenka nejde na rozum, přeci ten rosol se musí rozpustit, ale tudle mně překvapil mužskej, když si tlačenku z mrazáku vlastně znova převařoval a nechal tuhnout
Jak už tu někdo psal - z jeho receptů by se i dalo vybrat, ale on jako člověk, jak mluví, jaké kašpařinky ten dospělý chlap předvádí, z toho mám osypky...
Ivi: amíci jsou amíci ti sežerou na co přijdou.....
máša h.: sharon: Každé jídlo má svého vděčného konzumenta! Já bych smaženou tlačenku nejedla, natož abych něco takového vyráběla (řízek je řízek)! Ale jsou horší věci. V jakémsi naučném pořadu jsem shlédla, jak si amíci mixují koktejl z živých zelených žížal. Labužníci dokonce ty zelené žížaly (už nevím, co to bylo za červiska) cpali do krku jen tak. U toho se mi opravdui udělalo nevolno, to nějaká smažená tlačenka nemůže překonat (i když jsem ji neviděla a recept jsem nečetla).
smažená tlačenka ...už ten název ..brrrr....i když švagr si to dělal a chutnalo mu to asi proto že švagrová moc vařit neumí....
orinka: na nic se neupínám, recepty jsem viděla sotva tři a celej Láďa Hruška je mi šumafuk... ale z tý smažený tlačenky se mi fakt udělalo poněkud šoufl, jen jsem to viděla
Copak Láďa Hruška, na mimibazaru se taky najdou chuťovkya mnohdy i horší...
orinka: Normálně bych do toho mlčela, ale nedá mi to se neozvat. Tahle debata snad není o zdravém jídle. Takže tahat sem řízky, protože nejsou zdravé je nefér. Pečené kůže taky nejsou nic moc zdravého. A čerstvý řízek, smažený ve vysoké vrstvě tuku je nejlepší, rozhodně lepší než smažený na troše tuku v troubě - tam nedostane tu správnou nadýchanou kůrčičku. A myslím, že asijské a dokonce i v americké kuchyni se najdou recepty, které by stály za vyzkoušení. Je krátkozraké všechny odmítat šmahem.
orinka: Anahir: viz: TULI - Evča a spol ....