ODKAZY:
POMALY HRNEC
FORUM O HRNCI
RECEPTY V ANGLICTINE
RECEPTY V CESTINE
VIDEA od podniku Kraft
b+h: já to nikdy neodhadnu se solí - takže ted místo vody podlejvám kuřecím vývarem....
Ja jsem vyzkousela Kureci prsicka plnena syrem Feta, spenatem a susenyma rajcatama - dopadlo to tak, ze jsem je "prevarila' - varila jsem je na vysoke teplote 4 hodiny a uplne by stacilo 3 hodiny... chutnalo to OK, ale bylo by to lepsi jenom po 3 hodinach...
udelala jsem si napln: recky syr Feta rozdrobila (bylo toho jako do velke dlane), susene rajcata nakladane v oleji nakrajela na kousky (asi 4 velke kusy), nakrajela spenat (taky do dlane)....
naklepala kureci prsicka (ja mela 5 malych) - trochu posypala provensalskou smesi dala doprostred tu napln a pevne zabalila a dala do te misy na olivovy olej (asi 2 lzice) a nakrajenou cibulku svem dolu, aby se to nerozpadlo... na to jsem pak nalila plechovku s nakladanyma rajcatama... a dala varit... jak jsem psala - varila jsem to 4 hodiny, ale bylo to moc dlouho - 3 hodinky by asi stacily... chutove to bylo dobre, ale maso mirne "prevarene"...
jo a v receptu nebylo nic o soli - ale priste bych to malinko posypala soli
Vyzkousela jsem svickovou. A povedla se.
Maso (tradicne hovezi, ale jelikoz ho nekteri nejedi kvuli "silene krave", tak se da udelat i z veproveho), cibule, celer, petrzel, mrkev, kysela smetana, citronova stava, sul, pepr, bobkovy list.
Na dno hrnce jsem naskladala cibuli, na to osolene, opeprene maso, kolem drobneji nastrouhanou zeleninu, aby maso prekryla, mezi zeleninu jsem schovala 2-3 bobkove listy a asi 10 kulicek cerneho pepre, na to znovu na platky cibuli. Zalila jsem 1/2 - 1 hrnkem vody se stavou ze 2 citronu. Hrnec jsem nastavila na low. Jelikoz mam hrnec se sondou, tak jsem nastavila i pozadovanou teplotu masa (145F), pristroj se po jejim dosazeni automaticky prepne na warm. Jak dlouho se hrnec ke 145ti st. propracovaval nevim, neb jsem nebyla doma, ale kdyz jsem se po cca 4 hodinach vratila, tak bylo vse tak akorat. Vyjmula jsem maso, zeleninu rozmixovala rucnim slehacem a prelila do jineho hrnce, kde jsem omacku dokorenila a zahustila moukou a kyselou smetanou. Ale slo by to i bez mouky, musi se proste na zacatku dat min vody.
Hrnec fakt odvedl skvelou praci.
no a to moje velmy - misto velmi je fakt uzasne
b+h: díky, já jsem to už zapoměla
Sally mi dala tento recept (sladke prichuti) a byl velmy chutny.
Jablecno-brusinkove veprove platky
Ja jsem pouzila:
4 veprove platky (asi 2 cm sirokych)
1 male kyselejsi jablicko nakrajene na kosticky
1 cajovy hrnek susenych brusinek (ale urcite by se mohly pouzit susene merunky, nebo i svestky)
1 stredne malou cibuli jemne nakrajenou
1/2 cajoveho hrnku jablickoveho dzusu
1/4 hrnicku sherry (nebo misto toho dolej jabl. dzus)
ja jsem dala jednu polevkovou lzici cukru
sul a pepr
1 lzice solamilu (to se pridava pul hodinky pred vypnutim hrnce)
Vsechno nahazet do hrnce promichat, a varit v hrnci bud pomalinku tak 7 hodin, nebo na vyssi teplote 4 hodinky. Pak pridat ten solamil a jeste povarit tak 1/2 hodky. K tomu jsem uvarila ryzi.
sally: DIKY!!!!!
telecí (nebo hovězí) kousky (stew), nějaká zelenina - mrkev, brambor, celer, cibule nebo porek, může být i paprika, zaleju trochou kuřecího vývaru - vařím tak 8 hodin na low, když mám méně času tak na high. Buď je z toho čistě "stew" a nebo do toho dám GOLDEN CURRY (oranžová krabička, mají v ethnic foods - to je mild, zkoušeli jsme i černou, hot - a bylo to moc ostré). K tomu pak vařím normálně bílou ryži... k těm kuřatům taky... brambory našupám do hrnce, tu rýži chci mít bez chuti toho jídla - takže tu raději extra.
od ní je i to moje nejoblíbenější - kuře s italským dressingem
Kuřecí stehna (vykostěná, bez kůže) - cca dvě libry. Půlka italian dressing, střední pixla roasted peppers (může se dát trochu nálevu, nemusí), pixla nakládaných houbiček (slejt), pixla nakládaných artičoků (slejvám) - dávám na high zhruba 4 hodiny (asi by mohlo i míň, je to hodně rozvařené)
takže tohle je recept od jedné virtuální známé, zkoušela jsem, bylo to dobré
Chicken Cacciatore
- 2 Tbs olivoveho oleje, 3 lbs. kurecich prsicek (nam to vice chutna ze stehenich rizku, ale jsou dost sadlate, takze je trochu vice prace s odstranenim tuku), 1 mala cibule pokrajena na vetsi kousky, 2 strouzky cesneku utrene, 1/4 cup mouky (tu rozmichavam s vinem), 1/2 lahve sucheho bileho vina (davam jakekoliv zbyde, cervene, sladke, suche, proste cokoliv a davam ho mene, tak 1.5 - 2 dcl), 1/2 cup kureciho vyvaru (delam z kostky), 2 Tbs rajskeho protlaku (kdyz neni, nedavam), 1 plechovku rajcat (mensi kousky, diced nebo petite diced), davam i tu vodu do toho, 1 tsp bazalky, 1/2 tsp oregana, 1/2 tsp tymianu, sul, pepr (vsechno koreni davam silne od oka), houby
- vse hazim postupne do hrnce, pak trochu promicham, varim cca 3 h na high, 4 - 5 na low. Prilohu davam cerveny brambor vareny ve slupce
Tak devcata a mladenci (jestli se tu nejaky ukaze) VITAM VAS. Klidne se zapojte do diskuse o pomalem Hrnci... ptejte se a davejte si rady...