Holandské řízky

Potřebujete: 50 dkg libového bůčku nebo plecka, 20 dkg tvrdého nastrouhaného sýra, asi 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce, strouhanky, 1 dl mléka, 2 vejce, sůl a pepř podle chuti, strouhanku na obalení, olej na smažení
Postup: Maso umelte a vmíchejte do něj mléko. Pak přidejte ostatní suroviny, osolte a opepřete. Rukou tvarujte řízky, obalte je ve strouhance a na oleji osmažte.
16.3.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,6/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Holandské řízky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Taky dávám maso s mlékem a sýrem přes noc do lednice uležet.
Už jsme je dlouho neměli, mám na neděli vymyšlený oběd

dělám jako orinka, přes noc se totiž ten sýr pomocí mléka jakoby propije do masa, hmota je kompaktnější
Taky je dělám jako orinka a jde z toho i sekaná, mám je ráda i studený.

Taky si je někdy dávám v práci a chutnají mi. Nikdy jsem je doma nedělala, ale recept je jednoduchý, určitě vyzkouším
je moc dobrý, ale lepší je, připravit si hmotu na řízek večer a nechat do dalšího dne v lednici. Já dávám do mletého bůčku toho mléka víc než jedno deci a právě tím proležením se to za noc nádherně propojí a není to řídké. Řízek je potom jemnější. Usekaná zelená petrželka do těsta to ještě víc vylepší.
Doma je nedělám,ale vpráci je občas míváme na oběd a jsou dobré.