Vepřové hřebínky
.jpg)
Potřebujete: 1 kg vepřové kýty nebo plece (já použila velmi libovou krkovičku bez kosti), 3 cibule na kolečka, velkou hrst bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj, rozmarín, tymián), česnek a olej.
Postup: Maso nakrájejte na 2 cm plátky, ale nedokrojte až do konce cca 3 cm. Z bylinek, oleje a česneku umixujte pastu, kterou pak vetřete mezi plátky masa. Maso pevně svažte potravinářským provázkem a dejte na vrstvu cibule, trošinku podlijte a přikryté pečte na 160 stupňů na 1,5 hodiny.
Po dopečení rozvažte, nechte cca 10 minut odpočinou např. v alobalu a potom krájejte napříč než jsou nakrájené plátky. Vzniknou krásné hřebínky. Do výpeku přidám trochu vývaru na odpečení přípeku a kousek studeného másla na chuť a zahoustnutí.
Nejlepší jsou k tomu šťouchané brambory.
Dobrou chuť vám přeje IVUSKA56
Děkujeme za recept.
30.3.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové hřebínky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Viděla jsem to nedávno v Prostřeno, vypadalo to moc dobře.
.jpg)
taky jsem to viděla v prostřeno určitě to uvařím
já měla jako přílohu bramborové knedlíky,ale šťouchané brambory si taky umím představit a vyzkouším.

a když se ještě do těch řezů vloží plátky šunky a sýru, to je taky dobrůtka
to je výborný nápad!! Jen si myslím, že ještě lepší by bylo nachystat to večer, aby se to přes noc pěkně v ledničce proleželo. Děkuju za tip, lámala jsem si hlavu, co na neděli.
ajjana: nám to taky moc chutnalo a není to složité

Také se mi to líbilo
jj,dělali v Prostřenu,hned poté jsem vyzkoušela a delikatesa