Bramborové kyselo
Potřebujete: 800 g brambor, 3 lžíce másla, 250 g kysané smetany, 1 lžíci nasekaného kopru, ocet dle chuti, cukr, sůl, špetku mletého kmínu, světlou jíšku,
Postup: Na rozehřáté máslo vložte oloupané, na kolečka nakrájené brambory, přidejte mletý kmín, osolte a chvíli duste ve vlastní šťávě. Pak zalijte vodou a při občasném míchání uvařte doměkka. Pak přilijte kysanou smetanu a zahustěte jíškou, nakonec dochuťte octem, cukrem a lžící nasekaného kopru.
30.1.2012 Rubrika: Brambory | Komentářů 33 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborové kyselo
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.LenkaT: a zkus jen trošku máslové jíšky, nádherně zjemní....
tohleto miluju, s houbama, mňam. Já jen nezahušťuji jíškou, ale rozkvedlám v tom vajíčko.
Milda3: není ten název odvozen od použití WC po kyselu ???
Milda3: dusit musíš nakrájenou na plátky....
bramborové kyselo mám rád už od dětství,ale ještě radši to mám z houbami a u šváry v Chomutově tomu s houbami říkají Žablabuňk,nevím proč ,ale nějak jsme ten název převzali a říkáme tomu taky tak,paní nevěděla co dnes vařit tak až se vrátí od Mudry jí nadhodím toto,hub je v mražáku ještě dost
sharon: zkus chytit pod krkem tuhle bramboru a dusit
Kadla: fakt jo? tak že bych to vyzkoušela?
Asi jeste nejsem vzhuru... pri cteni ingredienci jsem preskocila rádek a ctu 250g kysaného kopru a jeste nad tim premyslim co to je a sakra ctvrt kila kopru
sharon: uškrtím bramboru....
manka: Brambory po osolení normálně pustí šťávu... Recept není můj, ale tohle se u nás dělává (s maličkými úpravami) a máme to fakt rádi...
manka: chytíš pod krkem a dusíš....
já fakt neumím brambory dusit ve vlastní šťávě
jjj,na taková jídla je třeba si začít zvykatale určitě ho nebudu dávkovat jako pohár na obrázku