Třešňový koláč

Potřebujete: konzervované třešně či višně, 15 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru, 3 celá vejce, 1/2 l mléka, špetku soli
Postup: Nejprve smíchejte sypké suroviny (mouku, cukr, sůl) a přidejte tři celá vejce. Přilijte mléko. Těsto má mít takovou hustotu jako těsto palačinkové. Třešně (nejlépe odpeckované) smíchejte s těstem a vlijte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Nejpozději za půl hodiny bude koláč hotov, pečte na 180 °C.
11.4.2017 Rubrika: Moučníky | Komentářů 35 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Třešňový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH:
vypadá to jako Quasimodo, poďobaný od neštovic a ležící na břiše - čili máš alergii na TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ QUASIMODO od ŠŽ 


Ivi: 
.gif)
YXH: Tak to je bomba koláč! 




Jarča*: krasaka: Linda: Dekuju za uznani, takovy vytvor se mi pokazde nepovede
umim jinak jenom normalni pecivo (kolace, atd...)
Holky co bych pro partu kamaradu neudelala 

Mela jsem mlsnou hubu, ale tohle vazne nevyslo...
At boule nebo placka, vsechno to bylo mazlave, dat to znova do trouby, tak by z toho bylo prkynko. Ochutnala jsem a ziju, ale rodine jsem nenabizela, ackoliv hrde ukazala svuj vytvor. 
Jak manzel tak dcera nemeli chut se stat dalsi obeti, takze to slo do kose.
Delam na panvici neco podobneho s jablky, a to je jedle, tak jsem nemyslela, ze to bude takova katastrofa.
No co aspon jsme se pobavily

YXH:
ale má to aspoň zajímavý tvar - rovinka+kopeček+nížina
- já bych to asi zbodla i tak /příp.ještě na chvilku hodila do trouby?/ to nízké snad bylo jedlé???/
Ty valašské koláče - to je nádhera - já je jedla prvně kdysi na pouti v Domažlicích, pak je začali péct i v soukromé pekárně v Tachově,ale drahé jako sviňa !!!
Tolik krásných koláčů - to musela být fuška /odhaduji na tunu mouky
/
U nás nejsou k mání povidla-jen hnědá švestková marmeláda-a ani nevím zda seženu mák???
Já včera pekla koláč kynutý, na něm 40 čtvrtek žlutých velkých slív /kyselé až hrůza/ a z pekárny na plech to těsto lehce vyteklo
Každý kousek ovoce jsem důkladně obalila v hnědém cukru,ale stejně vše kleslo dolů,ale po 15 + a pak ještě 30minutách je z toho lahůdka s kopečkem šlehačky = mňamka /nejdříve na 180° a pak na 160°/
!!!
Taky děkuji, Soničko za pokus-omyl - mne by klepla pepka, muset to vyhodit - pro další kilo ovoce by to bylo "pouze" + 15euro za taxi


.jpg)
YXH: shrnu to ....jmenem ctenarek Ti dekuji ,ze jsi se obetovala a vyzkousela to za nas, diky cemuz se znicila pouze jedna porce surovin 
PS. diky memu kucharskemu neujmu jsem zvykla na ruzne kreativni vysledky (nikdy nevim co na me v konecne fazi vykoukne z kastrolu), ale ten tvuj vytvor je vskutku ... hmmm jak to pojmenovat????..... prekvapujiciho vzhledu


YXH - 11.4.2017 23:42: tohle je paráda

Kozoroh18: Jo priste az mne bude honit mlsna, tak si namazu chleba
To radsi moji starou klasiku jak rikas 
nebo susenky co prodavaji skauti

Kozoroh18: Jo ja vim
Jarča*: Ne, k jidlu to nebylo, ja to ochutnala a pak vyhodila, jenom mi bylo lito potravin. kdybych z tech 3 vajec udelala omeletu, tak jsme si aspon smakli.
Blbe je, ze k receptu daji hezky obrazek a tim nalakaji lidi. Bylo mi jasne, ze to bude vypadat jinak (myslela jsem jako bublanina) no vysledek jste videly samy


YXH: jsi dobrá, že jsi to hned zkusila - díky za názornou ukázku
Snad to bylo aspoň trochu jedlé.

YXH - 11.4.2017 21:12
jo jo, to já tebe neobviňuji. Jen píšu, že obrázek nesouhlasí s postupem.

Kozoroh18: To na obrazku je cheese cake s tresnemi.
Je v receptu napsane to promichat do testa, tak jsem to udelala, stejne by ty visne kecnuly ke dnu, je to ridke jako na palacinky. Leda tak tu palacinku upect na panvi, a pak na to soupnout ty tresne 
na obrazku je spis tohle

YXH
teda úplně jiné než ne fotu u receptu.To bude asi tím, že se ty višně do toho těsta zamíchaly.
trhanec
ty tvoje koláče
, budeš se držet klasiky

Holky ja umim upect vsechno od rohliku, chleba po chodske kolace a rakvicky, ale tohle bylo fakt husty. Ne to testo ale vysledek

Holky ja vas mam rada, tak nic neposilam. Vyzkouseno a uz nikdy vic... nazvala bych to visnovy bacuch na ucpani zachodu.
Mozna, ze vase zkusenosti budou lepsi, ale asi uz odsud nepouziju recepty ani kdyby je sem osobne davala nebozka Rettigova. 
Je to spis zdrcla omeleta pro celou rodinu, skoda potravin.


