Třešňový koláč

Potřebujete: konzervované třešně či višně, 15 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru, 3 celá vejce, 1/2 l mléka, špetku soli
Postup: Nejprve smíchejte sypké suroviny (mouku, cukr, sůl) a přidejte tři celá vejce. Přilijte mléko. Těsto má mít takovou hustotu jako těsto palačinkové. Třešně (nejlépe odpeckované) smíchejte s těstem a vlijte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Nejpozději za půl hodiny bude koláč hotov, pečte na 180 °C.
11.4.2017 Rubrika: Moučníky | Komentářů 35 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Třešňový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
YXH: shrnu to ....jmenem ctenarek Ti dekuji ,ze jsi se obetovala a vyzkousela to za nas, diky cemuz se znicila pouze jedna porce surovin
PS. diky memu kucharskemu neujmu jsem zvykla na ruzne kreativni vysledky (nikdy nevim co na me v konecne fazi vykoukne z kastrolu), ale ten tvuj vytvor je vskutku ... hmmm jak to pojmenovat????..... prekvapujiciho vzhledu

YXH - 11.4.2017 23:42: tohle je paráda

Kozoroh18: Jo priste az mne bude honit mlsna, tak si namazu chleba To radsi moji starou klasiku jak rikas
nebo susenky co prodavaji skauti

Kozoroh18: Jo ja vim
Jarča*: Ne, k jidlu to nebylo, ja to ochutnala a pak vyhodila, jenom mi bylo lito potravin. kdybych z tech 3 vajec udelala omeletu, tak jsme si aspon smakli.
Blbe je, ze k receptu daji hezky obrazek a tim nalakaji lidi. Bylo mi jasne, ze to bude vypadat jinak (myslela jsem jako bublanina) no vysledek jste videly samy

YXH: jsi dobrá, že jsi to hned zkusila - díky za názornou ukázku Snad to bylo aspoň trochu jedlé.

YXH - 11.4.2017 21:12
jo jo, to já tebe neobviňuji. Jen píšu, že obrázek nesouhlasí s postupem.

Kozoroh18: To na obrazku je cheese cake s tresnemi.
Je v receptu napsane to promichat do testa, tak jsem to udelala, stejne by ty visne kecnuly ke dnu, je to ridke jako na palacinky. Leda tak tu palacinku upect na panvi, a pak na to soupnout ty tresne
na obrazku je spis tohle

YXH
teda úplně jiné než ne fotu u receptu.To bude asi tím, že se ty višně do toho těsta zamíchaly.
trhanec
ty tvoje koláče, budeš se držet klasiky

Holky ja umim upect vsechno od rohliku, chleba po chodske kolace a rakvicky, ale tohle bylo fakt husty. Ne to testo ale vysledek

Holky ja vas mam rada, tak nic neposilam. Vyzkouseno a uz nikdy vic... nazvala bych to visnovy bacuch na ucpani zachodu.
Mozna, ze vase zkusenosti budou lepsi, ale asi uz odsud nepouziju recepty ani kdyby je sem osobne davala nebozka Rettigova.
Je to spis zdrcla omeleta pro celou rodinu, skoda potravin.

Myslim, ze se jedna o francouzsky kolac clafoutis, coz je opravdu podoba nasi bublaniny. Tak nejak to vystihla Linda jejim pojmenovanim....

YXH: všechny tři jsme poněkud vzdálené - co tak po vyzkoušení poslat k ochutnání z Dánska i Kanady ke mně na jih a pak ještě já vám

Pripomina mi to bublaninu. Nemusi to byt spatne. Na obrazku maji klasicky peceny cheesecake s tresnemi.

Linda: pokud se to podaří - mohu poslat kousek k ochutnání potrubní poštou - nakonec mezi námi těch kilometrů zase tak moc není /odhaduji cca 3.500
/
.jpg)
Tipla bych ze vysledek bude tlusta palacinka s ovocem a ne kolac, coz ovsem neni duvod k tomu aby to nakonec nebylo dobry .... jsem zvedava na krasaky vysledek

vypadá to lákavě, ale těstíčko se mi jeví příliš řídké a na obrázku to vypadá lépe, nežli ovoce zamíchané v těstíčku ???
Zkusím to hodit do pekárny - na tvaru zde stejně nezáleží - snad to bude "jedlé" ???
Snídaně mají být sladké - uvidíme, co z toho vykouzlím ?