Halušky s brynzou

Potřebujete: 800 g syrových brambor, 250 g hladké mouky, 1 vejce, 250 g kysané smetany, 250 g brynzy, 200 g slaniny, petrželku
Postup: Syrové brambory najemno nastrouhejte a smíchejte s vejcem, moukou a solí. Přes síto na halušky těsto propasírujte do vroucí osolené vody, ve chvíli, kdy halušky vyplavou, jsou hotové. Sceďte je a hned promíchejte s nadrobenou brynzou a kysanou smetanou.
Podávejte posypané uzenou slaninou, kterou jste na pánvi opekli dokřupava a petrželkou.
13.9.2012 Rubrika: Brambory | Komentářů 38 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Halušky s brynzou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.IVUSKA 56: taky je to možný, je smůla, když si to člověk takhle pro jedenkrát navždy zprotiví, a přitom je to mimořádná lahůdka. Taky parádně drahá. Já kupovala bryndzu 250 g za 5 korun a dělávala z toho i tyčinky k vínu.
Světlonoska: já dělám s uzeným a se zelím a hodně osmažené cibulky na to. Dělala jsem zrovna včera, byly mňam.
manka: Já jak kdy, jak pospíchám, jen z mouky je to rychlejší.
orinka: spíš byla stará nebo špatně uskladněná
.jpeg)
Já to miluju, rodina to nežere
Velice oblíbené jídlo naší rodiny, jen občas použiju hotové drobné bramborové noky, když je fofr a rodiny hladová

Syrečky miluji i přes uporný zápach
a rozpečené nemají chybu
dadka: hodně jídel smrdí, třeba kysané zelí někomu taky dělá zle a přitom je to dobré. Poprvé by ses mohla přemoct a zjistit, že je to moc fajn jídlo.
IVUSKA 56: záleží, ve kterou dobu brynzu kupuješ. nejjemnější je májová, na podzim a v zimě je peprnější. Možná to bylo i tím.
Mňam

Nebo osmažit slaninu a zelí či houby

manka: Nejlepší kombinace je škvarky v sádle a zelíRozehřejí se,ale chceš-li křupavější,rozpeč před děláním halušek a pak je zamíchej
.jpg)
manka: maru dej do mouky brambor je to lepší,lehčí...brynzu miluji

Světlonoska: se škvarkama? a jak je tam dáš? rozehřátý?

Brynzu nikde tady neseženu,ale to vubec nevadí,halušky jen se škvarky,zelím,nebo se slaninou,či houbami jsou také dobrota

IVUSKA 56: taky to dělám tak jak ty. Jen halušky nedělám z brambor, ale jen z mouky
dadka: tak to zkus s nivou. Několikrát se mi stalo, že byla bryndza nahořklá a při její ceně mě to fakt naštvalo. Zkusila jsem to s nivou a už to jinak nedělám. Rozpustím nivu, přileju trochu šlehačky a potom do toho halušky a posypat opraženou slaninou.
Tak tohle jídlo nemusím. Teplá brynza páchne jako zvratky, jenom při představě, že bych to měla sníst se mně dělá nevono...