Vločkové karbanátky s Nivou

Potřebujete: 1/2 pytlíku obyčejných ovesných vloček, 1 klínek sýru Niva, 2 celá vejce, 1 pokrájená syrová velká cibule, utřený česnek dle chuti, sůl (opatrně, Niva je slaná), pepř, strouhanka
Postup: Vločky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat nejmíň 1 hodinu - vody jen tolik, aby byla ve vločkách vidět, musí vzniknout hustá hmota, nikoliv polévka.
Pak do toho nastrouháme Nivu, přidáme ostatní ingredience, obalíme ve strouhance a do zlatova smažíme v dobrém oleji. Podáváme horké a čerstvé, tak se udrží křehkost, studené to jde taky, ale už je to trošku vláčnější.
Je to nejlepší s bramborami, máslem anebo tatarkou. A samozřejmě nějaký dobrý salát a pivečko či vínko.
Za recept děkujeme čtenářce Orince.
13.2.2012 Rubrika: Sýry | Komentářů 38 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vločkové karbanátky s Nivou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: Abych pravdu řekla, tak si myslím, že mungo jsou fazole, tedy, tak je používám. O sóje mungo jsem neslyšela???
A já třeba do masové sekané vůbec strouhanku nedávám, jen vločky, je to takové vzušnější, nám se zdá lepší.
Do těch ovesných karbanátků dávám täky kde co, dobré to je s nastrouhanou mrkvičkou.
.jpg)
orinka: já to dělám roky,snad 15 let a víš jak,orestuji lehce porek na oliváči a do toho zamíchám naklíčené výhonky,ochutím a dávám to jako přílohu...za studena jako salátek,ani nevím kde jsem to vzala
evropka: jojo, to je ono! To je, o čem píšu A že je to dobrý???
.jpg)
orinka: já dávám klíčit mungo
evropka: však jo, teď obzvlášť, začnou pomalu scházet vitamíny a třeba z té soji s klíčkama jich jenom z hrstky pokryješ celodenní potřebu. Je to lepší, jak z lékárny anebo drahé zeleniny, která beztak nechutná jaksepatří. Dala bych si klidně rajče - ale ty hydroponické mi nelezou.
.jpg)
orinka: čoveče já ti už taky po té zimě mám chut na zdravé jídlo
jéé,konečně něco bez masamy jsme býložravci...už jsem zkoušela karbanátky z kdečeho...pohankové, květákové, dokonce i chlebové...tak ty vločkové taky určitě vyzkouším
evropka: zdraví potřebujem všichni, jednou za čas se to dá...my moc masoví nejsme, tak nám přijde normální mít jeden den tohle, druhý třeba čočku s vajíčkem...teď jsem začla nakličovat sóju mungo, líbí se mi, že je to už třetí den hotové a bezpracné, chutná to jako mladý hrášek, jí se syrové a hodí se ke každému slanému jídlu, nebo na svačinku s pečivem a pomazánkou.
Holky, tohle je tak tolerantní recept, že tam můžete nacpat všecko!! I sekané uzené, i jiný tvrdý sýr, možná i tavený (to jsem teda nezkoušela), do normální sekané zas opačně narvat namočené vločky - opravdu to chutná dobře, ještě jsem zapomněla na majoránku.
.jpg)
evropka: to más svatou pravdu
, ale po tomhle by mi rodina spis vykartácovala lednicku
.jpg)
Linda: možná by to lindo chtělo vykartáčovat trochu střeva,taky nejíte zrovna zdravě
.jpg)
sharon: jooooo,klído ale nastav ho vločkama
.gif)
evropka: a což takhle pomletej bůčínek ???.........může být ?
.jpg)
Do tohodle se nepoustim , my jsme masozravci
.jpg)
jaru,já dělám vše od oka tak přesný poměr ti neřeknu...ale aby to dostalo trochu šmak nakrájím do toho trochu na drobno slaninku,cibule,česnek(já málo aby to zase nebyly česnekové karbanátky,vejce,nabobtnalé vločky v mléce a pohanku spařenou,pepř,sůl,někdo dává i majoránku já ne,strouhanka...asi to dnes taky udělám

evropka: a co tam tedy dáváš ty? Mně by to lákalo, ale naše malá nivu nejí, tak bych musela zkusit nějakou jinou variantu. Jinak se mi sbíhají sliny
.jpg)
dadka: nenasají,dávám ještě pohanku...ale nivu né,nechci jí všude cpát...jinak mnam
A nenasají ty vločky moc tuku?
.gif)
a maso žádný ? ach jo .......