
Tak co holky, zkusime to vanocni cukrovi co tu uz rok strasi Maji pravdu, vanoce jsou za dvermi
Linda: vidíš, jak sis poradila, vůbec mě to nepřekvapuje
.gif)
Linda: šikula....
.jpg)
sharon: Haninka: tak z pulky tvarohu jsme udelala pomazanku s lososem a koprem a druhou pulku jsme vcera soupla do lasagne se spenatem misto besamelu ...diky za rady
Linda: já si podusím nastrouhaná jablka s vanilkovým cukrem, dám do skleniček a na to tvaroh, tak půl na půl a mám zdravou svačinu. Tvaroh někdy smíchám třeba s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou, když mám načaté a potřebuji je spotřebovat. Nebo jen tvaroh a rozinky v rumu. Ovšem to nevím, jestli to splňuje požadavek na to, aby to bylo zdravé, ale jak je v tom tvaroh, tak určitě je
.gif)
Linda:
.jpg)
sharon: pomazanka - vida to me nenapadlo....diky
.gif)
Linda: pomazánku , bud s česnekem , pažitkou , ředkvičkama.......osolit, opepřit, vyšlehat s kouskem másla......atd
.jpg)
Co se da provezt s tvarohem aby to bylo zdravy? Tim myslim ne buchtu, ne kolac, ne knedliky
.gif)
YXH:

sharon: Dekuju za navod
.gif)
Linda: Haninka:
.jpg)
sharon: diky
sharon: mňam, na sladko s jablíčky, asi si ji udělám dobrý tip
.gif)
péct pod poklicí...
.gif)
Linda: ano Evi já...roky.....mám ráda BASMATI.....dva hrnky do kastrolu , osolit, vodu tak na dva prsty nad rýži , cca 2 lžíce oleje a pořádně promíchat, peču v plynové troubě ( celý život) cca 4O minut spíše pomalu , koukneš a vidíš jak nabyde a voda zmizí , kastrol s poklicí pak zakrýt třeba dekou a vydrží do večera teplá......nedávám ani hřebíček ani cibuli protože ta basmati krásně voní i bez.....jo a když zbyde dám na tefl.pánev crcnu trochu mléka , trochu cukru a na talíři na ni dám podušená jablíčka , skořici , máslo....a luxus rýže na sladko....
.jpg)
Nekdo tu psal (tusim ze to byla Sharon, ale hlavu bych na to nedala) ze dela ryzi v troube - muzu poprosit o blbuvzdorny navod jak????

sharon: Kurs je asi 17 korun, ale v pomeru k platu co jsem naposledy mela by to bylo asi 2.5 sklenicky za hodinu prace
.gif)
YXH: kolik že je to na naše ???.......dnes jsem obdržela 3 sklenice a dvě ještě mám....mám ráda chlebík s máslem a povidla a k tomu sklenici mléka.....

sharon: Tady prodavaji sklenicku asi tak 300 ml za $6.00 a nekdy i vic. Dovoz z Polska. Na kolace bych jich pouzila asi 5, tak bych prisla v pangrot

Linda: Ja je delam tak, jako Verus. Pecu v troube, az se odpari voda (pomalu na nizkou teplotu je skoro jako susim). Pak je rozmixuju aby nebyly hrudkate (slo to dobre trubickou na zdobeni). Potom jeste jednou prevarim s cukrem (trochu to zeridne tim cukrem). Dam do sklenic, asi na prst od vrsku, a zaliju rumem. Pak jeste nekdy zavaruju ve sklenicich, ale nemusi se (jenom aby chytla vicka, par minut).
.gif)
Linda: já je kdysi dělala v troubě , vaří se tak douho až mají povidlovou konzistenci........už je dávno nevařím,nevyplatí se mi , kupuji na německém eshopu , sklenice 450g za 40 kč a jsou výborný.....tak at se ti daří.....
.jpg)
Kdo delate domaci povidla - vari se stejne jako marmelada, jenom se nechaji delsi dobu probublavat aby se vyparilo vic tekutiny a nebo se s nimi dela jeste neco jineho? Diky

Linda: To je dobre, ze jste meli hezkou dovcu a uzily si knedliku. Budou asi zitra. Sice ma byt zase 34C ale kdyz se na ne vrhnu rano, tak to pujde (mlsna huba vitezi i nad horkem ) Mexiko je v planu u nas na dnesek (tacos), cevabcici bylo v nedeli, jenom s sopskym salatem, vcera veprove platky a okurkovy salat.
.jpg)
V nedeli jsem delala rozstrilene plnene papriky (= z masove naplne koule a do rajsky omacky papriku na prouzky a at si kazdy vezme dle chuti), pro me s kolinkama a pro manzela s ryzi. A zbylo i na pondeli.
Vcera jsem udelala velkou misu michaneho testovinoveho salatu se rizkem a dneska bude zbytek salatu a k nemu asi cevapcici nebo sekana nebo neco na ten zpusob.
A zitra mexicke tortilly a dal netusim
YXH: boruvkovych knedliku jsme si uzily posledni 2 tydny, riskla jsem to a vyrazila se starsi dcerou na 14 dni do Krkonos / Jizerek

V sobotu losos, vcera steaky, salat a brambory. Buchta s rybizem. Dneska asi tacos s masem a zeleninou, zitra nemam zdani, ale ma byt zase hic, tak boruvkove knedliky pockaji az se ochladi...
Díky moc! Chutnalo a koláčky nejvíc
.gif)
catcat:

catcat: Vsechno nejlepsi k narozeninam
.jpg)
catcat:
-- Kompletní archiv diskuse --