Sejkorky
Potřebujete: 6 brambor, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 10 dkg měkkého salámu, 3 stroužky česneku, 6 lžic hladké mouky, majoránku, sůl, pepř, sádlo
Postup: Oloupané brambory nastrouhejte a zalijte vařícím mlékem. Přidejte vejce, hladkou mouku, nastrouhaný salám a utřený česnek, majoránku, pepř, sůl. Dobře zamíchejte a smažte na rozpáleném sádle dozlatova.
16.8.2010 Rubrika: | Komentářů 41 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sejkorky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.holky,ale co je super,nastrouhat do bramboráků cibuli
sharon: Tak bramboráky dělám zásadně bez salámu nebo uzeniny. Je jasný, že do vaječné omeletky musí patřit nějaká ta uzeninka, cibulka, česneček, majoránka, .... a k tomu kilo salátku
Vikina: Jo, to mi povídej. Jen do omáčky na špagety dávám 2 velké cibule.
Bridgetj: já vždycky říkám, že u nás se sní cibule a česneku jako v Rusku
Bridgetj: jasně, se strouhankou jsou super....a my máme rádi bez salámu.........se salámem dělám slané amolety s droždím, super, jako slané palačinky a k tomu mísu hlávkového salátu....
Bridgetj: ty wogo,ta strouhanka je dobrej nápad
sharon: Já teda mouku nedávám vůbec. Mám naučenou strouhanku a je to super. Bramboráky jsou pak křupavější. A to já je strouhám na tom jemném a moje tchýně zase na hrubém struhadle. Ale na tom jemnějším mi to přijde lepší, drží víc pohromadě. Dokonce i příteli chutnají víc ty moje.
Vikina: má pravdu předsedo
na 6 brambor 6 lžic mouky ? ....to musí být samá mouka, dávám trochu strouhanky, ale tolik mouky určitě NE !
evropka: přidej raději černý pivo-studený....
Bridgetj: čím víc česneku, tím líp
no tak já to mlíko teda vyzkouším,když říkáte
talenka: No, já dávám tak půl hlavy česneku. ale asi se ráda loubá, tak proto tak málo
Já vodu neslívám a přidávám vařící mlíko akorát teda na 6 brambor mi pouhé 3 stroužky česneku připadají brutálně málo
oda= voda
odstálou odu z brambor vymačkám přes cedník a přidávám horký mlíko. Je to fakt lepší
evropka: Taky vodu slívám. Jo a mlíko nedávám a ještě mi nikdy nezčernaly a po usmažení mají pořád světlou barvu. Tak nevím
r2309: No, to vím, že se dává trochu mléka, aby nečernaly. Mě šlo o to "vařící mléko".
Bridgetj: právě proto asi sejkorkyjá tedy vodu z brambor ještě slejvám,neumím si představit,že tam nalejvámnebudou ty brambory vařené?
Bridgetj: mléko se přidává, aby bramboráky (sejkorky) nečernaly. Pak si i po upečení ponechají svojí barvu a nečernají, nezelenají.
Bridgetj: brambory se tím mlékem spaří, moje babička to taky tak dělala. Důvod nevím, ale prostě se to tak dělá
Sejkorky - myslím si, že to je krajový výraz pro bramboráky, když jsem byla tuším v Krkonoších a v okolí, tak když jsme si je tam kupovali, prodávající nám říkali, že tomu tak je. Pekli je tam na opřímo na tálech na kamnech a po upečení potřeli rozpuštěným sádlem. Byly vynikající.