Koláčky Apetito

Potřebujete: Těsto: 350 g polohr. mouky, 1 máslo (popř. Hera), 2 ks tav. sýru Apetito nebo Smetanito (celkem 100 g) Z mouky másla a sýru zpracujeme na vále těsto, které dáme na chvilku odpočinout to lednice.
Připravíme si náplň, já jsem dělala tvarohovou.
Postup: Z těsta děláme malé kuličky, které palcem na plechu rozmáčkneme do tvaru koláčku o velikosti cca 3 cm. Na něj dáme malou lžičku náplně. Pečeme na pečícím papíře v troubě rozpálené na 175 °C cca 15-20 min. Po upečení horké obalíme v moučkovém cukru. Upozorňuji, že toto nejsou klasické kynuté koláčky, ale chuťově spíš připomínají linecké těsto.
Tento recept mám od kolegyně z práce.Správný název je Koláčky Apetito, ale čtenářka orinka je přejmenovala na Zásmažkové koláčky.
Přeji Vám dobrou chuť, Janulka49.
26.3.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 53 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,2/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koláčky Apetito
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evropka: co by potom měla říkat Lenka Moučková, která je tu zdrbávaná pravidelně... Navíc to není původní janulčin recept. A ona fakt nemůže za to, že názory na tohle těsto jsou holt nejednoznačné.
.jpg)
...chjo,janulka je tak hodná a milá holka,ta už sem žádný recept nikdy nedá
denda04: jasně, zkusit se má všecko.
.jpg)
oprava upeču
.jpg)
evropka: sharon: Vám věřím ,že jsou ale jak sharon: 100lidí 100chutí ,ale určitě je upečeu dík za tip
Hi hi, pohádka o tom "Jak se všichni pohádali nad zásmažkovými koláčky"
.gif)
talenka: pocit nemám žádný, jen bych zkusila třeba něco nového od tebe co neznám( tak to myslím, ne že se nemůžeš vyjádřit)........a na tom že řízek je řízek trvám...
.gif)
já myslím, že autorka nám chtěla nabídnout něco neobvyklého i když nezdravého........ať si každý sám vyzkouší

evropka: Věř mi, že málo co mě rozhodí, natož tady ta "dobrota"
sharon: Máš pocit, že když nevkládám, nemůžu říct, že mi nechutnaly? zrovna ty, která u každého druhého receptu vkládáš komentář typu "řízek je řízek"...
LenkaT: napsala jsem pouze svůj názor a zkušenost.
.gif)
ajjana: ale , ale....to ne, ale abychom se my ostatní něco nového naučily a dozvěděly.....myslím, my co rády pečema jíme...
sharon: představ si, jak děláš zásmažku. Rozpustíš tuk, do toho nasypeš mouku....a rozdíl je akorát v technologii + taveňák navíc. Poměr vyjde asi nastejno.

ajjana: tak nechutný teda nejsou, sice jsem je dělala poprvé, na zkoušku a moc nás nenadchly, ale je to rychlovka, i když samý tuk. Lístkové těsto je také tučné a kolik lidí z něho dělá kde co
.jpg)
IVUSKA 56: víš co,chce to méně mouky
sharon: tady se nesmí vyjadřovat k receptu?proč bych sem měla hned něco vkládat?jen proto že tohle je pro mě nechutný?ale ale
barka: dělala jsem s mákem a byly dost suché, chce to ten tvaroh, aby jakoby navlhly.
.gif)
Většinou to tak bývá , co je nezdravé , je dobré a nemusím to odsuzovat jen proto , že mám velkou pehel , prostě přečtu recept a buďto nám výsledek chutná , nebo ho máme dvakrát , poprvé a naposledy .
.jpg)
Kozoroh18: levíček 02:

také je prubnu

evropka: nevadí když jsou mega nezdravé hlavně že chutnají