Koláčky Apetito

Potřebujete: Těsto: 350 g polohr. mouky, 1 máslo (popř. Hera), 2 ks tav. sýru Apetito nebo Smetanito (celkem 100 g) Z mouky másla a sýru zpracujeme na vále těsto, které dáme na chvilku odpočinout to lednice.
Připravíme si náplň, já jsem dělala tvarohovou.
Postup: Z těsta děláme malé kuličky, které palcem na plechu rozmáčkneme do tvaru koláčku o velikosti cca 3 cm. Na něj dáme malou lžičku náplně. Pečeme na pečícím papíře v troubě rozpálené na 175 °C cca 15-20 min. Po upečení horké obalíme v moučkovém cukru. Upozorňuji, že toto nejsou klasické kynuté koláčky, ale chuťově spíš připomínají linecké těsto.
Tento recept mám od kolegyně z práce.Správný název je Koláčky Apetito, ale čtenářka orinka je přejmenovala na Zásmažkové koláčky.
Přeji Vám dobrou chuť, Janulka49.
26.3.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 53 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,2/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koláčky Apetito
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
já jsem měla v sobotu velký úspěch
jsou v kekáčku na odnos
je to jako v prostřeno, někdo pomlouvá a jiným to chutná
.gif)
talenka: ajjana: děvčata , vložte vy recept co nás chytí za srdce....

evropka: sharon:
.gif)
talenka: lepší psát o koláčcích než o Bartošové..............jinak sto lidí , sto chutí......
.jpg)
talenka: jestli dobře čtu ,tak se řešily jen na vaření...tak snad nemusíš být tak rozhozená
.jpg)
jsem na nich závislá ....jsou fakt mega nezdravé
talenka: přesně tak
tak tohle ne..
.jpg)
talenka:

Teda už se bojím otevřít i konzervu, že z ní vykouknou tyhle koláčky. Nechápu jejich popularitu, jsou tučné a chuť nevalná

Taky se na ně chystám.Vypadají dobře.
sharon: někdo napsal, že prý jsou, jak pečená zásmažka
.gif)
a proč zásmažkové ?......vyzkouším.
Zkusím je, jsou bez vajec!
Místo tvarohu, ten já nemusím, dám mák.

IVUSKA 56: taky jsem je dělala větší, s hromadou tvarohu
Je to já je dělala dvakrát tak velké a proto to těsto bylo slabé a připomínalo mi to linecké cukroví. Zato náplně jsem tam měla víc než těsta.