Brambory zapečené s jjitrnicovým prejtem
Potřebujete: 8 větších brambor, 3 jitrnice, 50 g cibule, 1 stroužek česneku, 80 g sádla, strouhanku
Postup: Brambory uvařte ve slupce a pak je oloupejte, odkrojte vršek a opatrně vydlabejte vnitřek. Vydlabanou část prolisujte. Na polovině sádla zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte vnitřek z jitrnic, trochu česneku a rozmačkaný vnitřek z brambor. Vytvořenou nádivkou naplňte brambory a na vymazaném plechu je posypte strouhankou a pokapejte tukerm. Zapečte a podávejte se zelím.
8.12.2011 Rubrika: Brambory | Komentářů 58 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Brambory zapečené s jjitrnicovým prejtem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kozoroh18:
jsem ji chtěla pozvat k nám na návštěvu, ale už mě to přešlo, vždyť ona by nám udělala takovou přednášku, že by nás chutě přešly
Viv :o): my jsme včera byli na návštěvě a celý pohoštění bylo ve stylu BIO, mně to teda nevadí a občas taky tak něco koupím, ale poslouchat to dvě hodiny, že tohle je fakt to jediný co se dá jíst, už jsem na to pak ani neměla chuť. Ale ksichty jsem taky nedělala.
evropka
napiš ještě jméno pharmaceutické společnosti pro kterou děláš. Já jsem nepsala 3x denně ani týdně.
loupák: a vo tom to je
evropka: právě proto se tam přihlásila aby bez výčitek ochutnala
sharon: z masa drubez, hovezi, ryby...
Ale jinak, kdyz jsem nekde na navsteve, tak samozrejme snim co mi daji. Jen si proste nepochutnam, no... a nahlas to nerikam, ani nedelam xichty...
manka evropka:hoooolky,takhle jsem se tady u receptů ještě nezasmála,díky...jinak jak tu píše často(a pravdivě) sharon,řízek je řízek
evropka: jo to me vzdy bere, kdyz nekdo neco neji a rika, ale ja to nejim a ani to neochutna... a pak da malo bodu... to neni fer, to prece neni problem toho co varil, ze nekdo ze soutezicich neco neji prece...
Viv :o): a co do sebe soukáš ???
manka: 10:18.....no ani nemluv...z domícho chovu....týýýjo, nebe v hubě....
Tak mne veprovy smrdi, vcetne vepr. rizku a sadlo teda mi smrdi uplne nejhur. Jediny jak do sebe dokazu veprovy narvat je v uzeninach a to ne vsechny. A uzeniny moc vesmes taky nejim, takze veprove do sebe skoro nenasoukam... Nenadelam s tim nic...
evropka: álo, nepřeháněj.....znám jednu , zdravá strava, štíhlunká nekuřačka...a chudina prolezlá rakovinou, zemřela ve 43 letech.....tak vo co gou ?
manka: né maruško,selskej rozumčoveče včera jsem se dívala na slovenské prostřeno,pondělní až středa díl tohoto týdne,úplně super díly a byla tam řekla bych "ortodoxní"makrobiotička"přesto ze slušnosti ochutnala hovězí,drůbeží....opravdu mi její chování přišlo velice milé
sharon: že jo, a takovej řízek usmaženej na plechu sádla v troubě
evropka: hele ty máš nějaký školy na tohle nebo co?
Kozoroh18: ona nám tady normálně předepisuje léky
sharon: najděte mi prosím výsledky testu..
manka: manko tablety a ber je ty ttřikrát denně a forte!!!Kozoroh18: helčo aby ti to nebylo líto dvakrát denně a raději také forte...dyk musíte mít cévy jak ucpanej tunel
ale abych vydlabávala brambory a rvala do nich itrnici to by se mi asi nechtělo.......
manka má pravdu....ze všech testů olejů a tuků vyšlo sádlo nejlíp....
taky jsem zabíjačky milovala, u stařenky na vesnici to bylo normální 2-3 prasata, strejda řezník, tak kde se zabíjelo se nosila výslužka po dědině takže bylo co jíst celou zimu........
Kozoroh18: s kysaným zelím to mám taky ráda