Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

 

Vzpomínka na doby dávno minulé, tenhle recept frčel v osmdesátých letech, vzpomíná si na něj ještě někdo?

Postup přípravy
Den předem namočíme do 2 a1/2 dl studeného mléka 2 a 1/2 polévkové lžíce želatiny, aspoň na 8 hodin.
Potom:
Velkou dortovou formu vyložíme alobalem nebo mikrotenovou fólií. Na dno rovnoměrně poskládáme 1 a 1/2 balíčku kulatých piškotů. Pokapeme šťávou z kompotu (meruňky, broskve).
Do mixéru pak postupně dáváme: to mléko s namočenou želatinou, další 2 a 1/2 dl VŘELÉHO mléka (celkem tedy půl litru mléka). Pomixujeme, postupně přidáváme 20 dkg másla, mixujeme, 1 vanilkový cukr, 2 dl pískového cukru, 2 syrová vejce (nemusí být, pokud si nejsme jisti kvalitou), a nakonec se přihazuje po částech 1 a půl balíčku měkkého tvarohu (dávám dva balíčky-co se zbytkem:)
Je toho hodně, tak mixujte opatrně.
Půl bílé hmoty z mixéru nalejeme na piškoty, na to rozložíme ovoce a v mixéru z druhé poloviny přidáním kakaa vyrobíme čokoládovou hmotu, kterou (raději malou sběračkou než přímým litím) pomalu klademe na ovoce, abychom neprorazili bílou a bylo to hezky napůl obarvené.
Ztuhne do dalšího dne.


Dobré pochutnání vám přeje Orinka

Lenka Moučková


17.2.2012   Rubrika: Dorty   |   Komentářů 59   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tvarohový nepečený dort

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-59
orinka
orinka - 18.2.2012 16:04

Prskoletka: však já věděla, že vyvolám vzpomínky na minulostsmajlik - 58smajlik - 31

 
Prskoletka
Prskoletka - 18.2.2012 15:53

jo jo taky jsem ho dělávala ,ale myslím bez másla ,uložila jsem si ho ,leta už nemám recept,smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47tehdá jsem ho ztratila a ůplně jsem ho vypustila

 
Prskoletka
Prskoletka - 18.2.2012 15:53

jo jo taky jsem ho dělávala ,ale myslím bez másla ,uložila jsem si ho ,leta už nemám recept,smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47tehdá jsem ho ztratila a ůplně jsem ho vypustila

 
orinka
orinka - 18.2.2012 12:43

googlik: a doba vzniku receptu celkem odpovídásmajlik - 68 jsou prostě recepty, které někdy zazáří, dělá je celá republika....a pak zapadnou. Ještě že mám sešiteksmajlik - 32

 
googlik
googlik - 18.2.2012 11:43

tak tenhle dortík je jediný který sním a dostávám ho od našich k narozeninám už víc jak 20 letsmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57s jahodamasmajlik - 60smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 57smajlik - 57

 
orinka
orinka - 17.2.2012 18:00

Linda: no mě klepnesmajlik - 14

 
evropka
evropka - 17.2.2012 14:08

Linda: šmarjá lindosmajlik - 76smajlik - 68

 
Linda
Linda - 17.2.2012 13:47

orinka: ty jsi zlato smajlik - 25smajlik - 81...z cehoz vyplývá, ze kucharka lhala......nicméne vrchovatá lzice = 10g. Pokud usuzuji, ze vrchovatá lzice = cca 2 zarovnané lzíce, tak 2,5 lzíce je asi tak 12-13g a z toho vyplývá spotreba na tento zákusek zhruba nejakych 8 plátku zelatiny (balicek má 17g a obsahuje 10 plátku) ..... teda to byla matematika smajlik - 34

 
orinka
orinka - 17.2.2012 13:24

Kočkomilka: ten jabkopudinkový dort je nejjednodušší z jednoduchých, prostě se rozvaří strouhaná jabka, do toho se zamíchá (ve studené vodě rozmíchaný) puding, naleje se na piškoty a nechá ztuhnout. Není to teda tak tuhé jak s želatinou, ale když honí mlsná, je i tohle dobrý. Samozřejmě se to dělá s cukrem, podle chuti a navrch pak třeba šlehačku. A rum!!!

 
orinka
orinka - 17.2.2012 13:22

holky, odcházím do salonu, jdu si cvičit háčkovaný vzor na čepici, co ho furt ne a ne pochopit.smajlik - 55

 
orinka
orinka - 17.2.2012 13:21

Linda: já tě zabijusmajlik - 14 kvůli tobě jsem rozstřihla sáček, ta polévková lžíce je vrchovatá!!!!smajlik - 68

 
Kočkomilka
Kočkomilka - 17.2.2012 12:47

Znám, mamka dělávala.Já jen jednou, dala jsem do hmoty višně naložené v rumu. Všem chutnalo, jen tchýně pak byla v šoku,že v horkém létě jedla syrová vajíčka.smajlik - 16 Ještě se dělává dort z rozvařených jablek a pudinku,ale nikdy jsem ho nejedla.

 
Linda
Linda - 17.2.2012 12:43

orinka: pockej pockej...kdyz tu co más doma tech 10g nasypes na lzici je toho jedna rovná polevková lzice a nebo vic / min ???? Já jsem proste zvedavy clovek smajlik - 16

 
orinka
orinka - 17.2.2012 12:04

Linda: já tady mám zrovna sypkou želatinu Stilla dolce, kupuju ji v Kauflandu, že je lacinsmajlik - 16 a je toho 10 g. Takže by toho mělo být dva a půl sáčku, ale protože mi na gramech nezáleží, jak se znám, dám tam tři. Když už zvyšuju dávku tvarohu, aby mi nezbyl - však co, není to penicilín, aby záleželo na trošince.smajlik - 68

 
Linda
Linda - 17.2.2012 11:49

orinka: to vypadá divnesmajlik - 26 - balicek s 10 plátky má 17g, to by znamenalo do tohoto receptu pouzit nejakych 22-24 plátku = 2,5 baleni smajlik - 76...to mi prijde teda az az

 
manka
manka - 17.2.2012 11:45

ale v normální drogerii práškovou mají, teď jsem ji tam viděla.

 
orinka
orinka - 17.2.2012 11:41

Linda: já se podívala do kuchařky, kde jsou v tabulce rozepsané váhy na lžíce a lžičky. Sypké želatině se podobá krystalový a moučkový cukr nebo dětská krupice a jedna rovná polévková lžíce má podle tabulky 15 g. Vrchovatá prý 30 g. Z toho by se to možná dalo odvodit....smajlik - 55

 
babkatapka
babkatapka - 17.2.2012 11:41

já jej dělávala velice často, ale máslo žádné, jen želatina, mléko a tučný tvaroh, ovoce a 1/2 kakaový. Býval moc dobrý, ale sypanou želatinu, byla v takových kostičkách, tu už jsem nikdy nedostala a z té práškové nebo plátkové to neumím. Taky už není tučný tvarohsmajlik - 26
Želatinu jsem dala jednu lžíci do 1/4 l hrnku, zalila studenou vodou a jak nabobtnala tak se šlo dělat, do mixeru, nic horkého, to by se želatina zdrclasmajlik - 76

 
babkatapka
babkatapka - 17.2.2012 11:40

já jej dělávala velice často, ale máslo žádné, jen želatina, mléko a tučný tvaroh, ovoce a 1/2 kakaový. Býval moc dobrý, ale sypanou želatinu, byla v takových kostičkách, tu už jsem nikdy nedostala a z té práškové nebo plátkové to neumím. Taky už není tučný tvarohsmajlik - 26
Želatinu jsem dala jednu lžíci do 1/4 l hrnku, zalila studenou vodou a jak nabobtnala tak se šlo dělat, nic horkého, to by se želatina zdrclasmajlik - 76

 
orinka
orinka - 17.2.2012 11:32

manka: já jsem poslala recept s přesnými ingrediencemi, tenkrát jsem ho získala od opravdického cukráře, ale půlku tvarohu taky nenechávám, vrznu tam rovnou dva celésmajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-59
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.