![Ivi](data/USR_001_USR_IMAGES/sappi(1).gif)
YXH: Prosím tě, co je nuklik?
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Renda68: Tvarohove mi jdou, bramborove taky, ale kynuty knedlik je proste kdykoliv neplavec. At delam co chci, kecne ke dnu a nehne se. Takze rodina ma na vyber, bud ponorku, nebo nuklik. Uz jsem to vzdala.
Vsichni v rodine dekuji devcatum ze sz ktere mi poslaly recept na nuklik, protoze ke koprovce je moc dobry.
![Santé](data/USR_001_USR_IMAGES/a129.gif)
sharon: taky dávám přednost řepkovému
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
dnes udělám koprovku z čerstvýho a z plnotučnýho mlíka a vrazím do ní šlehačku a každýmu dvě vajíčka...........a večer si dám tabletku na cholesterol....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Renda68: já zase řepkový , četla jsem že je zdravější....
Anahir: tak to je super. Posílám bráchovi - užívá si tenhle týden s klukama /a maminka na ně dře
/. Oba kluci svorně tvrdí, že tatínek vaří nejlíp. Brácha se vždycky vyblbne a dá si záležet, takže obyčejný jídlo, když má dračí čumák se mění v manu nebeskou
. A tohle se jim určitě taky bude líbit
Ivi: já dávám většinou Heru, ale když nemám, tak se tím netrápím a dám olej. V těstě to fakt není cítit. Kupuju slunečnicový v Lídlu
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
TULI: já bych řekla že na množství té mouky tak decka oleje musí stačit......dávám jej i do kynutých buchet z hladké mouky.....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Anahir:
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Mořské plody podle Hrušky
![Ivi](data/USR_001_USR_IMAGES/sappi(1).gif)
Renda68: A to dáváš jako tuk olej? Hledala jsem recept s větším množstvím tuku - nejvíc jsem našla 70 g a až na výjimku, kde byly dvě lžíce oleje bylo všude uvedené máslo. Netvrdím, že to nemůže být, ani že je to špatné, ale prostě jsem na tak "mastný" recept nikdy nenarazila.
babkatapka: dělám ze stejného těsta, tuku dávám 150g a vařím v páře. Knedlíky jsou jako peříčko .
Jenom nestihnu nikdy zamrazit. Dělám ze dvou dávek a pak rozvážím po rodině a snažím se je spravedlivě podělit.
Ale zase neumím tvarohové. Dělala jsem je asi třikrát v životě a vždycky by na ně vystavili zbrojní pas
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Tuk netuk, vyzkouším to.
mě tuk nevadí, jsem na něj zvyklá, mám ho v těle dost, takže pro mne nic neobvyklého
.
Ivi: tak to je opravdu hodně. Protože ke knedlíkům bývá příloha, a tam samozřejmě je tuk taky, a jaký! - nic pro mě, knedlíky nedělám často, ale budu se držet svého chudého receptu
![Ivi](data/USR_001_USR_IMAGES/sappi(1).gif)
TULI: orinka: Myslím, že je myšlena sklenička od hořčice (pokud to není jen chybka). Na panáky žádný recept neměří (a na sklenice coca-coly taky ne). Pokud je v receptech tuku kolem 50 ml, tak je množství většinou uvedené na lžíce.
Možná je to nějaký kreativní recept.
je fakt, že do houskových knedlíků dávám tuk taky - na kousku másla nebo troše oleje osmažím rohlíky na kostičky, taky myslím, že je myšlen panák oleje a ne 2 dl. Do těsta na ovocné knedlíky, které dělám z tvarohu a mouky, ale nedávám žádný.
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
Anahir: orinka: babkatapka: podle toho jaka sklenicka ?? treba na slivovicu - je to panak ..pak sklenicka od hortice , pak muze byt sklenicka na coca-colu -pul litrova
babkatapka: do knedlíků že se dává tolik oleje? To slyším prvně, já myslila, že je to recept na koláč
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
babkatapka: díky, mám podobné těsto jen toho oleje je tam méně - taky je to dobrý, ale zkusím dát příště oleje podle Tvého recepisu.
Děkuji
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
Anahir: úplně obyčejné, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 vajíčko, sklenička oleje, trochu mléka, 1/2 kostky kvasnic, sůl a cukr, šup do pekárny a potom uhňácat knedlíky s čímkoliv. Hotové do mrazáku a pohotový oběd je hned
Když dělám k zelí, tak dávám mouku hrubou
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
babkatapka: dej recept na knedlíky
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
monja: jo, jo, to je zbytek od paličky....
![monja](data/USR_001_USR_IMAGES/Zelenacjarni(4).jpg)
babkatapka: ted jsem přemejšlela, co na tom obrázku jsou horní kytky a usoudila, že to je krajový název pro salátovou okurku, než jsem použila mozek a rozklíčovala horní stehna ...
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
Renda68: TULI: denda04: Marol: sharon: andys: Anahir: holky, knedlíky dělám do mrazáku, ale jsou opravdu dobré, to ostatní jídlo je takové jen obyčejné, aspoň na dva dny, ale když vám dělám chutě tak je to dobře, ale nejlepší kuchařka nejsem, už mě to tolik nebaví jako dřív a taky nevařím spoustu jídel jako dřív. Jsou tady daleko lepší kuchařky,
souhlas
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
TULI: výborně
a za to nám bude babkatapka každý den vařit joj to se těším na krmi božskou
Ještě bych přidala tu šťastnou ženu, co má ty poměnkové talíře, které hrozně chci a to jídlo na nich ještě víc.
TULI:
![Marol](data/USR_001_USR_IMAGES/kolo(3).gif)
TULI - Taky souhlasím.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
TULI:
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
TULI: souhlas
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
TULI: Plne souhlasim ma to vzdycky na jednicku
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
VYHLASUJI BABKUTAPKU - NEJLEPSI KUCHARKU NA SZ .... vzdy - co sem vlozi ... je moc dobre - jak pro oko , tak urcite i pro chut ..a ty jeji jidla mi pripadaji jakod MAMINKY
babkatapka: Blani, děláš chutě - ty knedlíky beru...
u nás dneska pečený květák, brambory, salát a na zítra udělám kotlety na žampiónech s rýží a v nedělil jedem někam na výlet
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
dnes rajská a pak jablečný závin
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
babkatapka: máš to dobrý
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
babkatapka: mas to na jednicku s hvezdickou, kynute s povidlim
olizuju se az za usima
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Linda: Maliny taky vypadaji hezky, a rybiz kvetl jako blazen, ale bylo zima tak vcelicky moc nelitaly, je ho malo, snad bude na par sklenicek zavareniny na vanocni cukrovi
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
YXH: me na ne zase chodi jezci od sousedu a
se div nezjanci
a navic od nich vzdycky chytnou blesky
..... u me je letos vsechno naopak - jahod pomalu (kazdy rok se v nich div neutopime), jablek pomalu (vloni jsem krmila celou praci), zato malina je obsypana a porad kvete (mam jeden pidi ker), cerveny rybiz jsem nasbirala pres kilo obranych kulicek (opet jeden pidi ker z kteryho je kazdy rok tak hrst, max dve), visen je teda zatim zelena, ale pokud vsechno uzraje tak to vidim na nekolik kilo a to je strom mensi nez já
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Linda: Dekuju, na podzim ostriham a pohnojim a na jare zase. Davala jsem kravsky hnuj, ale jelikoz mam mlade rostlinky, tak zatim moc nerodi a co zcervena sezerou ptaci
Anahir: vloni jsme jich meli silene, az jsem se bala ze se mi zlamou vetve.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
No a já tady zoufale dumám, kde bych v Lípě sehnala višně
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
YXH: vypada to sice zajimave, ale nikdo by mi to tady nejedl a sama pro sebe se s tim patlat nebudu (snad ta griotka by nemusela byt marna ).... a jahody po dozrani poslednich ostriham na uplne kratko (pokud mozno klidne je prejet sekackou na travu, ja nemuzu mam natazenou tkaninu a pres ni kameny) a posypu hnojivem (kupovany, takovy neutralni na celou zahradu). Na jare kdyz zacinaji kvest opet posypu stejnym hnojivem, obcas odplevelim a zalivat kdyz odkvetaji a vytvareji plody (letos jsme v te dobe nebyla doma a viking na to kasle z vysoka, takze mam jahod min nez normalne a mrnavy). Jo a kdyz uz mam hodne starou rostlinu tak ji na podzim klidne vyskubnu a necham na jejim miste zakorenit novy slahoun. TAky jsem je vloni takhle hodne protrhala, takze mam letos hodne novym rostlinek a na tech je jenom par plodu.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Linda: Vypeckovat, nacpat do sklenic prosypat cukrem a zavarit. Jsou bezva do palacinek a delam strudl (kupovane listove testo, tvaroh uslehany s cukrem a navrch dam ty okapane visne ) zabalim jako strudl a pecu stejne jako jablecny. Je to moc dobre. Jinak taky jdou do michaneho ovoce nebo udelat griotku. letos jich mame pomerne malo, ale vloni to bylo silene mnozstvi. Jahody nic moc, nevim cim to je
Jak je pestujes?
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: manžel se tam dostane stejně až ve čtvrtek....tak uvidím....
sharon: kašli na to, rozhodlo počasí, mám už i jinou nabídku
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: nevím kolik jich tam je...včera donesl domů a sousedovi na zahradě dal košík - on nám zase dává ořechy.....tak jak to tam vypadá nevím.....
sharon: šmarjá, višně....neprodala bys mi tak 3 kg?? Já pro ně musím do trhu anebo jet daleko k příbuzným...
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
denda04: njn
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
sharon: škoda ,že jsi tak dalekoooooooooo
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Linda: já letos asi višně rozdám...nemusím je mít , loni jsme dělala džem a ještě máme....a ještě budou velký švestky.....taky porozdávám sousedkám a něco sníme, uvidím kolik jich bude, napeču koláče se švestkama a zamrazím........jahody už u nás končí.....
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
sharon: náhodou vylezlo mi z toho zele , mam 4 vetsi sklenicky, takze ted muzu pres zimu varit danskou kuchyni a spotrebovat ho do toho
..... a zacinam premyslet co udelam s visnema???? Teda zatim jsou zeleny takze casu dost. Jahody zatim zvladame jist a zbytky mrazim, ale letos jich neni az tak silene moc (jako v minulych letech)
A vcera byly veprovy zebirka s barbecue marinadou a cesnekovy housky, manzel si dal zbytek kari rizota. Na dnesek jsou objednane hovezi hamburgery
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Linda: neboj , někam ho určitě namažeš.....
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
Jdu vyrabet rybizove zele.....poprve v zivote..... to jsme zvedava co mi z toho vyleze coby vysledny produkt
sharon: no bóže, stále platí, že člověk má vážit tolik kg, co měří v cm přes metr. To ti vychází. Jsi vysoká. Ale nesmíš se zmenšovat!!
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
Linda: to musíš mít nervy ze železa
Linda - 27.6.2014 17:32 - zapomene se najíst? To nechápu
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Linda: já měla 52 kg ve dvaceti když jsem se vdávala a k výšce 176..........a dnes ?....no nic , no......
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
sharon: vsak ona taky vazi 50kg i s posteli ...ona nema spojeni mezi zaludkem a mozkem (aspon tak m ito kdysy vysvetloval doktor), takze sice zaludek se hlasi o jidlo a ji boli bricho, ale mozek jaksi nereaguje a nerekne bez se najist. Takze ona si proste MUSI pamatovat jist! ...
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
sharon: vsak ona taky vazi 50kg i s posteli ...ona nema spojeni mezi zaludkem a mozkem (aspon tak m ito kdysy vysvetloval doktor), takze sice zaludek se hlasi o jidlo a ji boli bricho, ale mozek jaksi nereaguje a nerekne bez se najist. Takze ona si proste MUSI pamatovat jist! ...
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Linda: ty jo....kéééž bych já měla takovou vůli dva dny nejíst...
my s tátou už projedli dvě vily a tři mercedesy.....
vnučka dnes otevřela naši lednici a říká jestli ji nemáme malou....a to máme tuto - pro dva tak akorát...
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
sharon:16.22: to je nádherny ... ja mela idealy jak budu vychovavat deti... jo chacha, vydrzely mi presne prvnich 14 dni, pak starsi dcera prestala jist. Muze kojenec umrit hlady? Jo muze!!!! Takze jsem si mohla vybrat nechat ji vyhladovet a ona zacala zvracet hlady a dalsi den vodovy prujem a dehydrace a nebo ji nacpat mlikem (nejdrive ala kojeni a pak z flasky) proti jeji vuli a ona mi toho polovicku vyzvracela
(ale aspon ta polovicka v ni zustala). Tento system stravovani ji vydrzel tak do 6-7roku, proste nejedla, nemela hlad, vydrzela dva dny, pak zacala zvracet, dalsi den prujem adalsi pohotost s kapackou. Podplatit ji neslo nicim, protoze i cokolada je jidlo. Prvni sladkost ochutnala snad nekdy ve 4 letech, protoze i to se strka do pusy a tudiz o to nikdy neprojevila zajem. Musim se priznat, ze nekdy od jejiho jednoho roku mi bylo sumak co ji, jak to ji a cim to ji hlavne ze NECO snedla a zustalo to v ni!!! A do toho mi mladsi zacala kolem roku a pul s nize popsanymi problemy. Takze ja si mohla vybrat mezi co jsme uvarila to se sni a nebo bud hlady (jak jsem byla vychovana ja) a pak jsem gruntovala po obou a nebo jsem povolila a varilo se podle deti a byla spokojenost a ja mela sanci vypnout.
Starsi je 20 roku a klidne je shopna 2 dny nejist a pak mi zavola jak se ji mota hlava a je vubec nejak divne. Uz jsme si zvyka a tak se jenom zeptam kdy naposledy jedla a co, prece jenom banan vcera k snidani neni dostacujici ....a ona mi na to rekne je ja zapomela, jdu si neco maznout
sharon: že jo? Hlad je nejlepší kuchař.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: no, no......prej nemravy a chtělas to poslat dvakrát jak se ti to líbilo.....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
evropka: šmáárjá to tu dát nemůžu tak veřejně...copak nevíš že tu chodí i puritáni.... nepíšou , jen čtou, jen šmejdí....
to bych se zase nehodila ani na chlévskou mrvu....zase ty kecy že toho mám málo....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Linda: nemáš to jednoduchý...obdivuju ...na mě by to nebylo asi proto že to neznám , u nás se jedlo co jsem dala na stůl a finito....
a nechceš ? nejez......
už kluk cca v 6 letech ...on už nemůže , on to nebude....manžel to chytil a vyškrabal do kastrůlku.....celé odpoledne jsme byli venku , potahali dětičky po parcích a všude možně a k večeru říká mladej tátovi...já se tak těším domů...a táta ? proč, bolí tě nohy ...a on ..nee na ten kastrůlek....
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Jehlička: Parada
sharon: Takze shrnuto ragu je vlastne gulas se zeleninou, stejne jako tady stew, nebo v nekterych regionech nemecky eintopf, jenom se to jmenuje jinak. Ke stew se vetsinou podavaji housky, ke gulasi brambor ci knedlik a k ragu testoviny. Prolez lednici, nastrkej to do hrnce a podlij bud vinem to je ragu, nebo pivem a to je gulas nebo stew.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
orinka: ja to rikam porad - me deti prevychovaly k obrazu svemu
Linda: děkuju, ty mi vždycky poctivě všecko popíšeš, i z toho je vidět, jak jsi trpělivá osoba! No, nezávidím, já bych u vás jako kuchařka praštila vařečkou. Tohle vaření by pro mě nebylo...
evropka: denda04: nemravy nemravné, tohoto se vám zachtělo?!
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
evropka: jj od Hrušky
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
sharon: věrko proč sem nedáš ten včerejší recept od hrušky?
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
sharon: tady verejne sttravovani neni - myslim tim zavodni kuchyne ve skolach atak apod. V restauraci chodi pouze na steak u toho je zeleninova obloha a hranolky si poruci na vedlejsi talirek. Nebo v mexicke restauraci davaji tortilly a obklada si je sama a nebo v cinske maji buffet, tam snad ani klasicka jidla a obsluha neni. A ted se uci na kucharku - ji nevadi to delat, ji vadi to michany jist, takze si udela sama sobe kopecky a pak to smicha stravnikum dohromady a hlavne VI co v tom je. Rekla bych,ze se to zlepsuje, protoze pokud mi stoji za zadkem v kuchyni a nebo vari sama tak je shopna i snist treba kureci karbose (davala jsem sem recept), v nich jsou krome masa i vlocky, mrkev a tak - proste nacpe to do nich sama a vi co v tom je
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Linda: a jak se stravuje když doma není ?.....
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
orinka: do sekanyho neni videt a matka je potvora , navic v danskem sekanem (at uz delas sekanou nebo karbose) je jenom sul, pepr, mouka, vejce a pri trose stesti cibule, takze v podstate v tom nic michanyho neni. Pizza se u nas dela stylem rajcatova omacka, na ni syr a pak pro dceru se davaji kousky kureciho masa a ananasu VEDLE sebe, ne na sebe. kupovanou ji jenom jednu s kebabem a salatem. .... povazovala jsem to za detsky vymysl a parkrat do ni nacpala veceri stylem zer a nekecej a pokazdy jsem v noci prevlikala postel a uklizela cely pokojicek. Tak jsem toho nechala, proste nejaky nevysvetlitelny psychicky blok , ktery za cely zivot neprekonala. Zacalo to nekdy v roce a pul rizotem, snedla ho s chuti a v noci zvracela
. A psychickymi problemy pred 2 lety se to jeste zhorsilo, ten rok a pul co byla na praskach a mela deprese nesnedla ani tu pizzu nebo i pastika (do ty doby oblibena) byl problem. Nastesti se to srovnalo a ted uz je v podstate tam co byla pred depresemi (nevim na co tukat) a ja jsem to proste vzdala a kdyz je doma varim na trech panvich kazdy zvlast - maso, zeleninu, prilohu. A kdyz vypadne tak si s manzelem uzivame bolonskou omacku, lasagne, rizoto apod. I pitomy zeleninovy salat delam do 20 misticek, ona si nanda z kazde a udela si 20 mini kopecku na taliri
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
u nás dnes kapusta s pečeným bůčínkem...a peču s ním i kachní krky na žužlání....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Linda:
Víme vlastně co ragú, co je soté, a jaký je mezi oběma hlavními jídly rozdíl?
Oba pokrmy mají základ ve francouzské kuchyni, jak už napovídají jejich originální názvy. Ale s ragú je to složitější, protože tam se nechala francouzská kuchyně spíš ovlivnit tou italskou, jak to často bývá, když se italští kuchaři Kateřiny Medicejské vydali do Francie se svou panovnicí, kam se provdala, aby na tamním dvoře pozdvihli tamní gastronomii. Ragoûter je francouzský výraz na pomalé dušení masa a ragu je italským označením masové omáčky k těstovinám. Každopádně jde o pikantní pokrm z větších kousků masa, často se zeleninou a vždy s hustou omáčkou – často s vínem. Pod pojmem ragú se ale také skrývá bílá polévka z telecího a kuřecího masa, vnitřností a osmažené zeleniny. A kdybyste v centrální Itálii či na italském jihu hledali na jídelním lístku takové tagliatelle alla bolognese, hledali byste marně. Italové totiž sami označují jeden ze svých národních pokladů jednoduše jen jako ragú. Oficiální recept na ragú alla bolognese nechala dokonce 17. října 1982 úředně patentovat obchodní komora města Bologna. Jednotlivé variace na ragú se liší především v používaných ingrediencích - jasné je, že základem je maso.
Soté je jednodušší a bez jater....třeba s přidáním zeleniny , vše je na fantazii.....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Jehlička: ...jako vždy
Linda: nechápu, co je třeba pizza? Na ní jsou přece taky míchané věci. O sekaném mase ani nemluvím...
![Jehlička](data/USR_001_USR_IMAGES/Artik.gif)
Pěkný den všem.
Delší dobu jsem tady nebyla,ale nezahálela jsem.
Mám na zítra do práce upečené rohlíčky se zelím a šunkou a dortíky z čokoládového krému.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Vcera koprovka a nuklik
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
orinka: sharon: netusim co je sotee ale jestli je to neco michanyho (stejne tak jako brsalat) tak by mi to neproslo
..... nakrajela jsem je na kousky a hodila do barbecue marinady a vecer je napicham na spizy - holce jenom maso a nam to prolozim cibuli a parkem a nejakou zeleninou a uvidim jestli k tomu hodim par brambor do trouby nebo udelam ryzi a nebo salat
Hovězí guláš v kotlíku na ohni. To mě čeká tento víkend. Snad bude hezký počasí. Je to úplně klasický recept na guláš viz: http://www.dommo.cz/Magazin/Recepty/Hovezi-gulas akorát ho zalívám pivem místo vody a je to mňamka. Vyzkoušejte :)
Linda: já bych udělala kuřecí řízky s bramborovým salátem. Typické slavnostní jídlo.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Linda: v kuřecí sotéé.....
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
tak jsme nakonec vcera oslavovali dcerinu zkousku pizzou z pizzerie a kureci prsa cekaji na dnesek a jeste porad netusim v co je promenim
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
Santé: vse mas na JEDNICKU S HVEZDICKOU
janulka51: bohata snidane ..ale v kolik vstavate ?? ja bych na snidani rajce ani okurek fakt nesnedla ...
stacila by mi ta buchetka a kafe s mlekem
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Linda: já už se naposílala receptů až hrůza..... a navíc , vařím hodně z hlavy - bez receptů....co dům dá...protože jsem holka šikovná....
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
sharon: evropka: jo jo to si tak nekdo pise kucharky, ale s redakci se o zajimavy recept nepodeli ....
... ne vazne lidi, kaslete na me z vysoka a ja za chvili nebudu mit co vydavat
U nas vcera kureci karbanatky s testovinovym salatem a na dnesek jsem vyndala dve maxi nadra a ted premyslim co s nimi vecer provedu (teda kureci ne moje )
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
u nás dnes kuřecí ragů s těstovinou ...a večer jedem na dort...
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
evropka:
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
a je to tady
![janulka57](data/USR_001_USR_IMAGES/17098412_10206789457133583_1430828037073926106_n___Kopie.jpg)
YXH: 22.6.2014 15:41 děkuji
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Santé: Dekuju za info
janulka51: Paradni snidane mas stejne talire jako ja
![janulka57](data/USR_001_USR_IMAGES/17098412_10206789457133583_1430828037073926106_n___Kopie.jpg)
Dnešní snídaně u nás.
sharon: je to dobrý!! A hlavně - skoro bez práce
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: kuřecí máme rádi.....dělala jsem z nich cca 3 týdny paštiku s brusinkama...super.....
tak jsem včera využila troubu já....pekla maso a šup tam s buchtama....
Zkouším dělat nový recept z kuřecích jater. Našla jsem ho na na své oblíbené stránc bonvivani. Jsem totiž líná dělat je dušená, dopekla jsem kompotovou buchtu z dýně a napadlo mi využít rozehřátou troubu. Jen mě mrzí, že jsem neměla slaninu. Ale místo ní jsem dala lžíci dobrého sádla, snad to tak vadit nebude. Hlavně, že mám jatýrka. Už se to peče a nádherně voní. Brambory ze včera osmažím dokřupava, mám udělanou tatarku ke květáku - všecko se pěkně k sobě hodí.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: jééé to nééé mamča nic neošidila a ještě jí olepila celýma mandlema....to já dělám jen na vánoce.....spíš to bude rukama...
![Santé](data/USR_001_USR_IMAGES/a129.gif)
YXH: mám sice horkovzdušnou, ale pekla jsem klasicky horní spodní, chvíli jenom spodek
![Santé](data/USR_001_USR_IMAGES/a129.gif)
orinka: sharon: YXH: holky děkuji a pekla jsem zpočátku 5 min asi na 220° a těsně před dáním chleba do trouby jsem na spodek trouby chrstla trošku horké vody kvůli páře. Pak jsem pekla asi na 180° a 2x jsem potřela vodou při pečení.
-- Kompletní archiv diskuse --