Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
Ivi
Ivi - 9.7.2014 14:32

YXH: Prosím tě, co je nuklik? smajlik - 6smajlik - 6

 
YXH
YXH - 9.7.2014 14:30

Renda68: Tvarohove mi jdou, bramborove taky, ale kynuty knedlik je proste kdykoliv neplavec. At delam co chci, kecne ke dnu a nehne se. Takze rodina ma na vyber, bud ponorku, nebo nuklik. Uz jsem to vzdala.
Vsichni v rodine dekuji devcatum ze sz ktere mi poslaly recept na nuklik, protoze ke koprovce je moc dobry. smajlik - 31

 
Santé
Santé - 9.7.2014 12:09

sharon: taky dávám přednost řepkovému smajlik - 75

 
sharon
sharon - 9.7.2014 11:16

dnes udělám koprovku z čerstvýho a z plnotučnýho mlíka a vrazím do ní šlehačku a každýmu dvě vajíčkasmajlik - 57smajlik - 57...........a večer si dám tabletku na cholesterol....smajlik - 26

 
sharon
sharon - 9.7.2014 10:22

Renda68: já zase řepkový , četla jsem že je zdravější....smajlik - 68smajlik - 26

 
Renda68
Renda68 - 9.7.2014 10:18

Anahir: tak to je supersmajlik - 47. Posílám bráchovi - užívá si tenhle týden s klukama /a maminka na ně dřesmajlik - 68/. Oba kluci svorně tvrdí, že tatínek vaří nejlíp. Brácha se vždycky vyblbne a dá si záležet, takže obyčejný jídlo, když má dračí čumák se mění v manu nebeskousmajlik - 64. A tohle se jim určitě taky bude líbit

 
Renda68
Renda68 - 9.7.2014 10:13

Ivi: já dávám většinou Heru, ale když nemám, tak se tím netrápím a dám olej. V těstě to fakt není cítit. Kupuju slunečnicový v Lídlusmajlik - 47

 
sharon
sharon - 9.7.2014 10:12

TULI: já bych řekla že na množství té mouky tak decka oleje musí stačit......dávám jej i do kynutých buchet z hladké mouky.....

 
sharon
sharon - 9.7.2014 10:04

Anahir: smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 9:45

Mořské plody podle Hrušky

obrázek - 6hruska.jpg

 
Ivi
Ivi - 9.7.2014 9:37

Renda68: A to dáváš jako tuk olej? Hledala jsem recept s větším množstvím tuku - nejvíc jsem našla 70 g a až na výjimku, kde byly dvě lžíce oleje bylo všude uvedené máslo. Netvrdím, že to nemůže být, ani že je to špatné, ale prostě jsem na tak "mastný" recept nikdy nenarazila. smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 9.7.2014 8:54

babkatapka: dělám ze stejného těsta, tuku dávám 150g a vařím v páře. Knedlíky jsou jako peříčko smajlik - 47.
Jenom nestihnu nikdy zamrazit. Dělám ze dvou dávek a pak rozvážím po rodiněsmajlik - 68 a snažím se je spravedlivě podělit.smajlik - 68 Ale zase neumím tvarohové. Dělala jsem je asi třikrát v životě a vždycky by na ně vystavili zbrojní pas smajlik - 26

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 8:49

Tuk netuk, vyzkouším to.
mě tuk nevadí, jsem na něj zvyklásmajlik - 68, mám ho v těle dost, takže pro mne nic neobvykléhosmajlik - 68.

 
orinka
orinka - 9.7.2014 7:44

Ivi: tak to je opravdu hodně. Protože ke knedlíkům bývá příloha, a tam samozřejmě je tuk taky, a jaký!smajlik - 68 - nic pro mě, knedlíky nedělám často, ale budu se držet svého chudého receptusmajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 9.7.2014 7:15

TULI: orinka: Myslím, že je myšlena sklenička od hořčice (pokud to není jen chybka). Na panáky žádný recept neměří (a na sklenice coca-coly taky ne). smajlik - 42 Pokud je v receptech tuku kolem 50 ml, tak je množství většinou uvedené na lžíce. smajlik - 58 Možná je to nějaký kreativní recept. smajlik - 26

 
orinka
orinka - 9.7.2014 5:37

je fakt, že do houskových knedlíků dávám tuk taky - na kousku másla nebo troše oleje osmažím rohlíky na kostičky, taky myslím, že je myšlen panák oleje a ne 2 dl. Do těsta na ovocné knedlíky, které dělám z tvarohu a mouky, ale nedávám žádný.

 
TULI
TULI - 8.7.2014 18:57

Anahir: orinka: babkatapka: podle toho jaka sklenicka ?? treba na slivovicu - je to panak ..pak sklenicka od hortice , pak muze byt sklenicka na coca-colu -pul litrova smajlik - 42smajlik - 34

 
orinka
orinka - 8.7.2014 17:19

babkatapka: do knedlíků že se dává tolik oleje? To slyším prvně, já myslila, že je to recept na koláčsmajlik - 55

 
Anahir
Anahir - 8.7.2014 17:06

babkatapka: díky, mám podobné těsto jen toho oleje je tam méně - taky je to dobrý, ale zkusím dát příště oleje podle Tvého recepisu.
Děkujismajlik - 75

 
babkatapka
babkatapka - 8.7.2014 15:55

Anahir: úplně obyčejné, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 vajíčko, sklenička oleje, trochu mléka, 1/2 kostky kvasnic, sůl a cukr, šup do pekárny a potom uhňácat knedlíky s čímkoliv. Hotové do mrazáku a pohotový oběd je hnedsmajlik - 26
Když dělám k zelí, tak dávám mouku hrubousmajlik - 26
smajlik - 31

 
Anahir
Anahir - 8.7.2014 10:52

babkatapka: dej recept na knedlíkysmajlik - 64smajlik - 81smajlik - 81

 
sharon
sharon - 8.7.2014 9:19

monja: jo, jo, to je zbytek od paličky....smajlik - 68smajlik - 68

 
monja
monja - 7.7.2014 20:01

babkatapka: ted jsem přemejšlela, co na tom obrázku jsou horní kytky a usoudila, že to je krajový název pro salátovou okurku, než jsem použila mozek a rozklíčovala horní stehna ... smajlik - 76

 
babkatapka
babkatapka - 7.7.2014 19:04

Renda68: TULI: denda04: Marol: sharon: andys: Anahir: holky, knedlíky dělám do mrazáku, ale jsou opravdu dobré, to ostatní jídlo je takové jen obyčejné, aspoň na dva dny, ale když vám dělám chutě tak je to dobře, ale nejlepší kuchařka nejsem, už mě to tolik nebaví jako dřív a taky nevařím spoustu jídel jako dřív. Jsou tady daleko lepší kuchařky, smajlik - 68

 
andys
andys - 7.7.2014 13:19

souhlas

 
Anahir
Anahir - 7.7.2014 11:34

TULI: výborněsmajlik - 47
a za to nám bude babkatapka každý den vařitsmajlik - 5 joj to se těším na krmi božskousmajlik - 77smajlik - 57

Ještě bych přidala tu šťastnou ženu, co má ty poměnkové talíře, které hrozně chci a to jídlo na nich ještě víc.smajlik - 57

 
Renda68
Renda68 - 7.7.2014 8:09

TULI: smajlik - 47smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 61

 
Marol
Marol - 5.7.2014 23:26

TULI - Taky souhlasím. smajlik - 47smajlik - 5

 
sharon
sharon - 5.7.2014 10:28

TULI: smajlik - 47

 
denda04
denda04 - 5.7.2014 10:21

TULI: souhlassmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
YXH
YXH - 5.7.2014 1:19

TULI: Plne souhlasim ma to vzdycky na jednicku smajlik - 47

 
TULI
TULI - 4.7.2014 21:23

VYHLASUJI BABKUTAPKU - NEJLEPSI KUCHARKU NA SZ .... vzdy - co sem vlozi ... je moc dobre - jak pro oko , tak urcite i pro chut ..a ty jeji jidla mi pripadaji jakod MAMINKY smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
Renda68
Renda68 - 4.7.2014 14:41

babkatapka: Blani, děláš chutě - ty knedlíky beru...smajlik - 60smajlik - 60
u nás dneska pečený květák, brambory, salát a na zítra udělám kotlety na žampiónech s rýží a v nedělil jedem někam na výletsmajlik - 5

 
Anahir
Anahir - 4.7.2014 13:45

dnes rajská a pak jablečný závin

 
Anahir
Anahir - 3.7.2014 11:00

babkatapka: máš to dobrýsmajlik - 57smajlik - 75

 
YXH
YXH - 3.7.2014 1:18

babkatapka: smajlik - 60smajlik - 60 mas to na jednicku s hvezdickou, kynute s povidlim smajlik - 60 olizuju se az za usima smajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 2.7.2014 22:31




obrázek - P4160034.JPG

obrázek - P4110030(2).JPG

obrázek - P4150033(1).JPG

 
YXH
YXH - 1.7.2014 15:47

Linda: Maliny taky vypadaji hezky, a rybiz kvetl jako blazen, ale bylo zima tak vcelicky moc nelitaly, je ho malo, snad bude na par sklenicek zavareniny na vanocni cukrovi

 
Linda
Linda - 1.7.2014 10:03

YXH: me na ne zase chodi jezci od sousedusmajlik - 36 a smajlik - 40smajlik - 40 se div nezjanci smajlik - 16 a navic od nich vzdycky chytnou blesky smajlik - 80..... u me je letos vsechno naopak - jahod pomalu (kazdy rok se v nich div neutopime), jablek pomalu (vloni jsem krmila celou praci), zato malina je obsypana a porad kvete (mam jeden pidi ker), cerveny rybiz jsem nasbirala pres kilo obranych kulicek (opet jeden pidi ker z kteryho je kazdy rok tak hrst, max dve), visen je teda zatim zelena, ale pokud vsechno uzraje tak to vidim na nekolik kilo a to je strom mensi nez já

 
YXH
YXH - 1.7.2014 5:05

Linda: Dekuju, na podzim ostriham a pohnojim a na jare zase. Davala jsem kravsky hnuj, ale jelikoz mam mlade rostlinky, tak zatim moc nerodi a co zcervena sezerou ptaci smajlik - 82
Anahir: vloni jsme jich meli silene, az jsem se bala ze se mi zlamou vetve.

 
Anahir
Anahir - 30.6.2014 15:31

No a já tady zoufale dumám, kde bych v Lípě sehnala višněsmajlik - 97

 
Linda
Linda - 30.6.2014 14:56

YXH: vypada to sice zajimave, ale nikdo by mi to tady nejedl a sama pro sebe se s tim patlat nebudu (snad ta griotka by nemusela byt marna smajlik - 57).... a jahody po dozrani poslednich ostriham na uplne kratko (pokud mozno klidne je prejet sekackou na travu, ja nemuzu mam natazenou tkaninu a pres ni kameny) a posypu hnojivem (kupovany, takovy neutralni na celou zahradu). Na jare kdyz zacinaji kvest opet posypu stejnym hnojivem, obcas odplevelim a zalivat kdyz odkvetaji a vytvareji plody (letos jsme v te dobe nebyla doma a viking na to kasle z vysoka, takze mam jahod min nez normalne a mrnavy). Jo a kdyz uz mam hodne starou rostlinu tak ji na podzim klidne vyskubnu a necham na jejim miste zakorenit novy slahoun. TAky jsem je vloni takhle hodne protrhala, takze mam letos hodne novym rostlinek a na tech je jenom par plodu.

 
YXH
YXH - 30.6.2014 14:37

Linda: Vypeckovat, nacpat do sklenic prosypat cukrem a zavarit. Jsou bezva do palacinek a delam strudl (kupovane listove testo, tvaroh uslehany s cukrem a navrch dam ty okapane visne ) zabalim jako strudl a pecu stejne jako jablecny. Je to moc dobre. Jinak taky jdou do michaneho ovoce nebo udelat griotku. smajlik - 58 letos jich mame pomerne malo, ale vloni to bylo silene mnozstvi. Jahody nic moc, nevim cim to je smajlik - 26 Jak je pestujes?

 
sharon
sharon - 30.6.2014 11:48

orinka: manžel se tam dostane stejně až ve čtvrtek....tak uvidím....

 
orinka
orinka - 30.6.2014 11:45

sharon: kašli na to, rozhodlo počasí, mám už i jinou nabídkusmajlik - 25

 
sharon
sharon - 30.6.2014 11:02

orinka: nevím kolik jich tam je...včera donesl domů a sousedovi na zahradě dal košík - on nám zase dává ořechy.....tak jak to tam vypadá nevím.....smajlik - 26

 
orinka
orinka - 29.6.2014 10:25

sharon: šmarjá, višně....neprodala bys mi tak 3 kg?? Já pro ně musím do trhu anebo jet daleko k příbuzným...

 
sharon
sharon - 29.6.2014 10:07

denda04: smajlik - 26 njn

 
denda04
denda04 - 29.6.2014 10:05

sharon: škoda ,že jsi tak dalekoooooooooosmajlik - 76smajlik - 58

 
sharon
sharon - 29.6.2014 9:35

Linda: já letos asi višně rozdám...nemusím je mít , loni jsme dělala džem a ještě máme....a ještě budou velký švestky.....taky porozdávám sousedkám a něco sníme, uvidím kolik jich bude, napeču koláče se švestkama a zamrazím........jahody už u nás končí.....smajlik - 26

 
Linda
Linda - 29.6.2014 9:18

sharon: náhodou vylezlo mi z toho zele smajlik - 47, mam 4 vetsi sklenicky, takze ted muzu pres zimu varit danskou kuchyni a spotrebovat ho do toho smajlik - 68..... a zacinam premyslet co udelam s visnema???? Teda zatim jsou zeleny takze casu dost. Jahody zatim zvladame jist a zbytky mrazim, ale letos jich neni az tak silene moc (jako v minulych letech)

A vcera byly veprovy zebirka s barbecue marinadou a cesnekovy housky, manzel si dal zbytek kari rizota. Na dnesek jsou objednane hovezi hamburgery

 
sharon
sharon - 28.6.2014 17:08

Linda: neboj , někam ho určitě namažeš.....smajlik - 64

 
Linda
Linda - 28.6.2014 13:57

Jdu vyrabet rybizove zele.....poprve v zivote..... to jsme zvedava co mi z toho vyleze coby vysledny produkt smajlik - 16

 
orinka
orinka - 28.6.2014 10:57

sharon: no bóže, stále platí, že člověk má vážit tolik kg, co měří v cm přes metr. To ti vychází. Jsi vysoká. Ale nesmíš se zmenšovat!!smajlik - 58

 
denda04
denda04 - 28.6.2014 10:53

Linda: smajlik - 56to musíš mít nervy ze železa smajlik - 45smajlik - 58

 
Haninka
Haninka - 27.6.2014 19:34

Linda - 27.6.2014 17:32 - zapomene se najíst? To nechápu smajlik - 66

 
sharon
sharon - 27.6.2014 17:56

Linda: já měla 52 kg ve dvaceti když jsem se vdávala a k výšce 176..........a dnes ?....no nic , no......smajlik - 68

 
Linda
Linda - 27.6.2014 17:52

sharon: vsak ona taky vazi 50kg i s posteli smajlik - 68...ona nema spojeni mezi zaludkem a mozkem (aspon tak m ito kdysy vysvetloval doktor), takze sice zaludek se hlasi o jidlo a ji boli bricho, ale mozek jaksi nereaguje a nerekne bez se najist. Takze ona si proste MUSI pamatovat jist! ...

 
Linda
Linda - 27.6.2014 17:52

sharon: vsak ona taky vazi 50kg i s posteli smajlik - 68...ona nema spojeni mezi zaludkem a mozkem (aspon tak m ito kdysy vysvetloval doktor), takze sice zaludek se hlasi o jidlo a ji boli bricho, ale mozek jaksi nereaguje a nerekne bez se najist. Takze ona si proste MUSI pamatovat jist! ...

 
sharon
sharon - 27.6.2014 17:44

Linda: ty jo....kéééž bych já měla takovou vůli dva dny nejíst...smajlik - 68smajlik - 36
my s tátou už projedli dvě vily a tři mercedesy.....smajlik - 34smajlik - 36
vnučka dnes otevřela naši lednici a říká jestli ji nemáme malou....a to máme tuto - pro dva tak akorát...smajlik - 68obrázek - 1330347431_9039(2).jpg

 
Linda
Linda - 27.6.2014 17:32

sharon:16.22: to je nádherny smajlik - 34... ja mela idealy jak budu vychovavat deti... jo chacha, vydrzely mi presne prvnich 14 dni, pak starsi dcera prestala jist. Muze kojenec umrit hlady? Jo muze!!!! Takze jsem si mohla vybrat nechat ji vyhladovet a ona zacala zvracet hlady a dalsi den vodovy prujem a dehydrace a nebo ji nacpat mlikem (nejdrive ala kojeni a pak z flasky) proti jeji vuli a ona mi toho polovicku vyzvracela smajlik - 26 (ale aspon ta polovicka v ni zustala). Tento system stravovani ji vydrzel tak do 6-7roku, proste nejedla, nemela hlad, vydrzela dva dny, pak zacala zvracet, dalsi den prujem adalsi pohotost s kapackou. Podplatit ji neslo nicim, protoze i cokolada je jidlo. Prvni sladkost ochutnala snad nekdy ve 4 letech, protoze i to se strka do pusy a tudiz o to nikdy neprojevila zajem. Musim se priznat, ze nekdy od jejiho jednoho roku mi bylo sumak co ji, jak to ji a cim to ji hlavne ze NECO snedla a zustalo to v ni!!! A do toho mi mladsi zacala kolem roku a pul s nize popsanymi problemy. Takze ja si mohla vybrat mezi co jsme uvarila to se sni a nebo bud hlady (jak jsem byla vychovana ja) a pak jsem gruntovala po obou a nebo jsem povolila a varilo se podle deti a byla spokojenost a ja mela sanci vypnout.
Starsi je 20 roku a klidne je shopna 2 dny nejist a pak mi zavola jak se ji mota hlava a je vubec nejak divne. Uz jsme si zvyka a tak se jenom zeptam kdy naposledy jedla a co, prece jenom banan vcera k snidani neni dostacujici smajlik - 68....a ona mi na to rekne je ja zapomela, jdu si neco maznout smajlik - 80

 
orinka
orinka - 27.6.2014 17:10

sharon: že jo? Hlad je nejlepší kuchař.

 
sharon
sharon - 27.6.2014 16:25

orinka: no, no......prej nemravy a chtělas to poslat dvakrát jak se ti to líbilo.....obrázek - 0013(5).gif

 
sharon
sharon - 27.6.2014 16:24

evropka: šmáárjá to tu dát nemůžu tak veřejně...copak nevíš že tu chodí i puritáni....smajlik - 68smajlik - 68 nepíšou , jen čtou, jen šmejdí....smajlik - 68smajlik - 68 to bych se zase nehodila ani na chlévskou mrvu....zase ty kecy že toho mám málo....smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 27.6.2014 16:22

Linda: nemáš to jednoduchýsmajlik - 76...obdivuju ...na mě by to nebylo asi proto že to neznám , u nás se jedlo co jsem dala na stůl a finito....smajlik - 68 a nechceš ? nejez......
už kluk cca v 6 letech ...on už nemůže , on to nebude....manžel to chytil a vyškrabal do kastrůlku.....celé odpoledne jsme byli venku , potahali dětičky po parcích a všude možně a k večeru říká mladej tátovi...já se tak těším domů...a táta ? proč, bolí tě nohy ...a on ..nee na ten kastrůlek....smajlik - 68smajlik - 68

 
YXH
YXH - 27.6.2014 14:09

Jehlička: Parada smajlik - 60 smajlik - 47
sharon: Takze shrnuto ragu je vlastne gulas se zeleninou, stejne jako tady stew, nebo v nekterych regionech nemecky eintopf, jenom se to jmenuje jinak. smajlik - 68 Ke stew se vetsinou podavaji housky, ke gulasi brambor ci knedlik a k ragu testoviny. Prolez lednici, nastrkej to do hrnce a podlij bud vinem to je ragu, nebo pivem a to je gulas nebo stew. smajlik - 68

 
Linda
Linda - 26.6.2014 13:21

orinka: ja to rikam porad - me deti prevychovaly k obrazu svemu smajlik - 16

 
orinka
orinka - 26.6.2014 13:05

Linda: děkuju, ty mi vždycky poctivě všecko popíšeš, i z toho je vidět, jak jsi trpělivá osoba!smajlik - 25 No, nezávidím, já bych u vás jako kuchařka praštila vařečkou. Tohle vaření by pro mě nebylo...

 
orinka
orinka - 26.6.2014 12:27

evropka: denda04: nemravy nemravné, tohoto se vám zachtělo?!smajlik - 76smajlik - 14

 
denda04
denda04 - 26.6.2014 11:43

evropka: smajlik - 47smajlik - 42smajlik - 34jj od Hrušky

 
evropka
evropka - 26.6.2014 9:49

sharon: věrko proč sem nedáš ten včerejší recept od hrušky?obrázek - 150_1_.gif

 
Linda
Linda - 26.6.2014 9:26

sharon: tady verejne sttravovani neni - myslim tim zavodni kuchyne ve skolach atak apod. V restauraci chodi pouze na steak u toho je zeleninova obloha a hranolky si poruci na vedlejsi talirek. Nebo v mexicke restauraci davaji tortilly a obklada si je sama a nebo v cinske maji buffet, tam snad ani klasicka jidla a obsluha neni. A ted se uci na kucharku - ji nevadi to delat, ji vadi to michany jist, takze si udela sama sobe kopecky a pak to smicha stravnikum dohromady smajlik - 16 a hlavne VI co v tom je. Rekla bych,ze se to zlepsuje, protoze pokud mi stoji za zadkem v kuchyni a nebo vari sama tak je shopna i snist treba kureci karbose (davala jsem sem recept), v nich jsou krome masa i vlocky, mrkev a tak - proste nacpe to do nich sama a vi co v tom je

 
sharon
sharon - 26.6.2014 9:20

Linda: a jak se stravuje když doma není ?.....

 
Linda
Linda - 26.6.2014 9:15

orinka: do sekanyho neni videt a matka je potvora smajlik - 42, navic v danskem sekanem (at uz delas sekanou nebo karbose) je jenom sul, pepr, mouka, vejce a pri trose stesti cibule, takze v podstate v tom nic michanyho neni. Pizza se u nas dela stylem rajcatova omacka, na ni syr a pak pro dceru se davaji kousky kureciho masa a ananasu VEDLE sebe, ne na sebe. kupovanou ji jenom jednu s kebabem a salatem. .... povazovala jsem to za detsky vymysl a parkrat do ni nacpala veceri stylem zer a nekecej a pokazdy jsem v noci prevlikala postel a uklizela cely pokojicek. Tak jsem toho nechala, proste nejaky nevysvetlitelny psychicky blok , ktery za cely zivot neprekonala. Zacalo to nekdy v roce a pul rizotem, snedla ho s chuti a v noci zvracela smajlik - 26. A psychickymi problemy pred 2 lety se to jeste zhorsilo, ten rok a pul co byla na praskach a mela deprese nesnedla ani tu pizzu nebo i pastika (do ty doby oblibena) byl problem. Nastesti se to srovnalo a ted uz je v podstate tam co byla pred depresemi (nevim na co tukat) a ja jsem to proste vzdala a kdyz je doma varim na trech panvich kazdy zvlast - maso, zeleninu, prilohu. A kdyz vypadne tak si s manzelem uzivame bolonskou omacku, lasagne, rizoto apod. I pitomy zeleninovy salat delam do 20 misticek, ona si nanda z kazde a udela si 20 mini kopecku na taliri smajlik - 80

 
sharon
sharon - 26.6.2014 9:09

u nás dnes kapusta s pečeným bůčínkem...a peču s ním i kachní krky na žužlání....smajlik - 68smajlik - 33

 
sharon
sharon - 26.6.2014 9:07

Linda:
Víme vlastně co ragú, co je soté, a jaký je mezi oběma hlavními jídly rozdíl?
Oba pokrmy mají základ ve francouzské kuchyni, jak už napovídají jejich originální názvy. Ale s ragú je to složitější, protože tam se nechala francouzská kuchyně spíš ovlivnit tou italskou, jak to často bývá, když se italští kuchaři Kateřiny Medicejské vydali do Francie se svou panovnicí, kam se provdala, aby na tamním dvoře pozdvihli tamní gastronomii. Ragoûter je francouzský výraz na pomalé dušení masa a ragu je italským označením masové omáčky k těstovinám. Každopádně jde o pikantní pokrm z větších kousků masa, často se zeleninou a vždy s hustou omáčkou – často s vínem. Pod pojmem ragú se ale také skrývá bílá polévka z telecího a kuřecího masa, vnitřností a osmažené zeleniny. A kdybyste v centrální Itálii či na italském jihu hledali na jídelním lístku takové tagliatelle alla bolognese, hledali byste marně. Italové totiž sami označují jeden ze svých národních pokladů jednoduše jen jako ragú. Oficiální recept na ragú alla bolognese nechala dokonce 17. října 1982 úředně patentovat obchodní komora města Bologna. Jednotlivé variace na ragú se liší především v používaných ingrediencích - jasné je, že základem je maso.
Soté je jednodušší a bez jater....třeba s přidáním zeleniny , vše je na fantazii.....obrázek - images(273).jpg

 
sharon
sharon - 26.6.2014 8:59

Jehlička: smajlik - 5smajlik - 47...jako vždy

 
orinka
orinka - 26.6.2014 7:20

Linda: nechápu, co je třeba pizza? Na ní jsou přece taky míchané věci. O sekaném mase ani nemluvím...smajlik - 55

 
Jehlička
Jehlička - 25.6.2014 19:58

Pěkný den všem.
Delší dobu jsem tady nebyla,ale nezahálela jsem.
Mám na zítra do práce upečené rohlíčky se zelím a šunkou a dortíky z čokoládového krému.smajlik - 64
obrázek - dortik3a...jpg

 
YXH
YXH - 25.6.2014 14:40

Vcera koprovka a nuklik

 
Linda
Linda - 25.6.2014 13:02

orinka: sharon: netusim co je sotee smajlik - 26 ale jestli je to neco michanyho (stejne tak jako brsalat) tak by mi to neproslo smajlik - 68..... nakrajela jsem je na kousky a hodila do barbecue marinady a vecer je napicham na spizy - holce jenom maso a nam to prolozim cibuli a parkem a nejakou zeleninou a uvidim jestli k tomu hodim par brambor do trouby nebo udelam ryzi a nebo salat

 
Lucka22
Lucka22 - 25.6.2014 11:45

Hovězí guláš v kotlíku na ohni. To mě čeká tento víkend. Snad bude hezký počasí. Je to úplně klasický recept na guláš viz: http://www.dommo.cz/Magazin/Recepty/Hovezi-gulas akorát ho zalívám pivem místo vody a je to mňamka. Vyzkoušejte :)

 
orinka
orinka - 25.6.2014 10:47

Linda: já bych udělala kuřecí řízky s bramborovým salátem. Typické slavnostní jídlo.

 
sharon
sharon - 25.6.2014 10:33

Linda: v kuřecí sotéé.....smajlik - 32

 
Linda
Linda - 25.6.2014 8:44

tak jsme nakonec vcera oslavovali dcerinu zkousku pizzou z pizzerie a kureci prsa cekaji na dnesek a jeste porad netusim v co je promenim smajlik - 68

 
TULI
TULI - 24.6.2014 22:25

Santé: vse mas na JEDNICKU S HVEZDICKOU smajlik - 47

janulka51: bohata snidane ..ale v kolik vstavate ?? ja bych na snidani rajce ani okurek fakt nesnedla ... smajlik - 64

stacila by mi ta buchetka a kafe s mlekem smajlik - 47smajlik - 47

 
sharon
sharon - 24.6.2014 11:53

Linda: já už se naposílala receptů až hrůza.....smajlik - 68 a navíc , vařím hodně z hlavy - bez receptů....co dům dá...protože jsem holka šikovná....smajlik - 68smajlik - 68

 
Linda
Linda - 24.6.2014 11:49

sharon: evropka: jo jo to si tak nekdo pise kucharky, ale s redakci se o zajimavy recept nepodeli smajlik - 42smajlik - 16....

... ne vazne lidi, kaslete na me z vysoka a ja za chvili nebudu mit co vydavatsmajlik - 58

U nas vcera kureci karbanatky s testovinovym salatem a na dnesek jsem vyndala dve maxi nadra a ted premyslim co s nimi vecer provedu (teda kureci ne moje smajlik - 42)

 
sharon
sharon - 24.6.2014 11:39

u nás dnes kuřecí ragů s těstovinou ...a večer jedem na dort...smajlik - 33

 
sharon
sharon - 24.6.2014 11:38

evropka: smajlik - 68smajlik - 76

 
evropka
evropka - 24.6.2014 10:34

obrázek - samp3d0120b887dfc6a1_1_.jpg

a je to tady

 
janulka57
janulka57 - 23.6.2014 19:35

YXH: 22.6.2014 15:41 děkuji smajlik - 75

 
YXH
YXH - 22.6.2014 15:41

Santé: Dekuju za info smajlik - 31
janulka51: Paradni snidane smajlik - 47 mas stejne talire jako ja smajlik - 68

 
janulka57
janulka57 - 22.6.2014 13:06

Dnešní snídaně u nás.smajlik - 43smajlik - 60smajlik - 61
obrázek - P6220684.JPG

 
orinka
orinka - 22.6.2014 12:25

sharon: je to dobrý!! A hlavně - skoro bez prácesmajlik - 35

 
sharon
sharon - 22.6.2014 10:12

orinka: kuřecí máme rádi.....dělala jsem z nich cca 3 týdny paštiku s brusinkama...super.....
tak jsem včera využila troubu já....pekla maso a šup tam s buchtama....smajlik - 68smajlik - 68

 
orinka
orinka - 22.6.2014 10:07

Zkouším dělat nový recept z kuřecích jater. Našla jsem ho na na své oblíbené stránc bonvivani. Jsem totiž líná dělat je dušená, dopekla jsem kompotovou buchtu z dýně a napadlo mi využít rozehřátou troubu. Jen mě mrzí, že jsem neměla slaninu. Ale místo ní jsem dala lžíci dobrého sádla, snad to tak vadit nebude. Hlavně, že mám jatýrka.smajlik - 68 Už se to peče a nádherně voní. Brambory ze včera osmažím dokřupava, mám udělanou tatarku ke květáku - všecko se pěkně k sobě hodí.

 
sharon
sharon - 22.6.2014 9:58

orinka: jééé to nééé mamča nic neošidila a ještě jí olepila celýma mandlema....to já dělám jen na vánoce.....spíš to bude rukama...smajlik - 68

 
Santé
Santé - 21.6.2014 21:21

YXH: mám sice horkovzdušnou, ale pekla jsem klasicky horní spodní, chvíli jenom spodek

 
Santé
Santé - 21.6.2014 21:20

orinka: sharon: YXH: holky děkuji a pekla jsem zpočátku 5 min asi na 220° a těsně před dáním chleba do trouby jsem na spodek trouby chrstla trošku horké vody kvůli páře. Pak jsem pekla asi na 180° a 2x jsem potřela vodou při pečení. smajlik - 31

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77633.
    Archiv anket.