Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-30 | 31-60 | 61-90 | 91-120 | 121-150 | 151-180 | 181-210 | 211-240 | 241-270 | 271-300 | Další strana
YXH
YXH - 24.9.2018 17:15

Bety: To zni dobresmajlik - 47

 
Linda
Linda - 24.9.2018 9:50

Bety: to je zajimavy, to zkusim smajlik - 47. Jenom, jsem vcera vyhodila sklenici od okurek tak az prijedu domu mrknu do popelnice (vlastni , u baraku smajlik - 16) jestl nebudu doma driv nez popelari smajlik - 16

 
sharon
sharon - 23.9.2018 19:40

Bety: nejmladší vnučka....z pěti...smajlik - 68

 
Bety
Bety - 23.9.2018 19:06

sharon: ta holčička je na tom stole kouzelná

 
Bety
Bety - 23.9.2018 19:05

Linda:
Recept na domácí jablečný ocet
Jablka omyjte a i s jádřinci a slupkou, prostě celá, nahrubo nastrouhejte.
Napěchujte je do velké sklenice od okurek a zalijte studenou převařenou vodu tak, aby hladina vody sahala asi 5 cm nad jablíčka.
Na hrdlo láhve připevněte gumičkou či motouzem papír nebo ubrousek, aby dovnitř nepadaly nečistoty, ale mohl tam vzduch. Sklenici dejte na teplé a světlé místo, ale rozhodně ne na přímé slunce! Nechte týden stát, ale nezapomeňte dvakrát denně (ráno a večer) pěkně promíchat vařečkou a sklenici vždy znovu zakrýt.
Po týdnu sceďte strouhaná jablka přes sítko, tekutinu znovu nalijte do sklenice a zakryjte. Uložte do tmavé místnosti (sklep, spíž) a nechte zhruba tři týdny - hotový jablečný ocet poznáte podle žlutohnědé barvy.
Opět sceďte, tentokrát přes husté plátýnko a rozlijte do menších lahviček. Dobře je uzavřete a skladujte v chladu.

Ještě bych k receptu dodala, že při tvorbě octa, tedy když už jsou jablka scezená a láhev stojí ve tmě a zraje, tak se na povrchu utváří tzv. kvasná zátka, společenství kvasinek, které způsobují přeměnu. Podle toho taky poznáte, že se váš ocet tvoří dobře. Kvasná zátka se vám může vytvářet i v lahvích, až to slijete, protože proces octování ještě poměrně dlouho pokračuje.
Obdobně jako víno ocet pak v láhvích ještě zraje a čím zralejší, tím lepší, proto staré ročníky jsou mnohem jemnější než čersvě udělaný. Ale i ten čerstvě udělaný je tisíckrát lepší, než ten fujtajbl, co se pod názvem jablečný ocet prodává.


 
YXH
YXH - 23.9.2018 17:21

Bety: Dekuju smajlik - 61
Chleba budu pect dneska ....
sharon: Sikovnasmajlik - 47

 
sharon
sharon - 23.9.2018 12:53

dorty naší snašulky....smajlik - 68starší fotky ....ta malá už měla 8 let
obrázek - 1391495633_3068(1).jpg
obrázek - 1332319440_3527(1).jpg
obrázek - 1317532299_9192(1).jpg
obrázek - 1393071896_7793(2).jpg
obrázek - 1393072023_3426(3).jpg
obrázek - 1488826297_1720.jpg
obrázek - 1490108048_6220(1).jpg
obrázek - 719b1ada81_76180063_o2_2_(1).jpg i toto je dort...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 23.9.2018 11:07

peče snacha bratrance....na zakázky...
obrázek - 42342592_1924336847604999_39053892809392128_n.jpg

 
sharon
sharon - 23.9.2018 10:10

u nás dnes oběd s dcerou.....bud řízky , nebo šunkofleky , nebo zelí a škvarkové knedlíky ......určo si vybere řízek - je po mě
obrázek - db8478f37e4f2dae20a89dfca6a0d4dc.jpg

 
sharon
sharon - 23.9.2018 10:01

Linda: nastrouhaný najemno s křenem , trošku cukru , octa , špetku soli , napěchovat do sklenic a k pečenýmu masu , uzenině a pod je to bašta , já si dám klidně i k řízku , doma jsme to baštili k masu z hovězí polívky.....
nebo uvař hrnec kompotu s hřebíčkem , skořicí - celou a hvězdičkou badyánu , dej do sklenice do lednice -klidně vydrží týden.....
taky mám tašku jablíček - takových těch malinových , po neděli bude štrůdl a kompot......smajlik - 64

 
denda04
denda04 - 23.9.2018 9:55

Bety: smajlik - 58smajlik - 47smajlik - 57

 
denda04
denda04 - 23.9.2018 9:55

smajlik - 57smajlik - 58smajlik - 75máša h.:

 
máša h.
máša h. - 23.9.2018 8:58

Linda: sníst za syrovasmajlik - 64

 
Linda
Linda - 23.9.2018 8:30

Nemate nekdo napad co provest s jabkama? A NE sladke napady, to mi doma nikdo neji a sama bych pak neprosla dverma smajlik - 66

 
Bety
Bety - 22.9.2018 22:15

Já jenom chleba, s troškou kvásku na chuť, slunečnicová semínka, černucha setá a smažená sušená cibulka
obrázek - IMG_20180922_174721.jpg

 
Bety
Bety - 22.9.2018 22:13

YXH: to je nádhera

 
Bety
Bety - 22.9.2018 22:13

sharon: to bude určitě taky dobré, tvarohové bez jablíček dělávám a mám ráda, tak s jablkama to bude taky chutné.

 
YXH
YXH - 22.9.2018 16:47

máša h.: sharon: Dekuju smajlik - 47
Neco rodina, neco se rozda a neco zamrazi smajlik - 64

 
sharon
sharon - 22.9.2018 13:40

YXH: šikula ...hned bych si dala....smajlik - 47

 
máša h.
máša h. - 22.9.2018 6:04

YXH: to je paráda... kdo to všechno zbaští?

 
YXH
YXH - 22.9.2018 0:04

obrázek - email_IMG_1463.jpg
prvni varky
obrázek - email_IMG_1471.jpg
posledni v troube.... celkem 52

 
sharon
sharon - 21.9.2018 19:44

Bety: dnes jsem četla časopis CLAUDIA na tento týden a je tam recept na jablíčkové knedlíčky a je tam + 1vejce a kostka tvarohu......jinak to stejné.....smajlik - 26

 
Bety
Bety - 20.9.2018 22:01

sharon: my ženské jsme přece šikovné a na všechno přijdeme! smajlik - 5

 
sharon
sharon - 20.9.2018 21:25

příště dám dorty od té mojí šikulky snachy.....ted jdu na PARTIČKU....smajlik - 54smajlik - 68

 
sharon
sharon - 20.9.2018 21:24

Bety: přišla jsem na to jak , říká se přece chytrému napověz a blbého kopni......tak děkuji za nakopnutí.......smajlik - 68
zítra dostanu plnou tašku jablíček tak vyzkouším,krupičku mám čerstvou.....mňam, už se těším.....s cukrem a skořicí + máslo....milujůůůůůů

 
Bety
Bety - 20.9.2018 20:34

sharon: a už umíš pěkně zmenšovat

 
Bety
Bety - 20.9.2018 20:33

smajlik - 76 já vařím knedlíky pořád, jednou týdně je minimum, manžel je miluje, anebo když mám čas, tak uvařím víc a zamrazím nakrájené porce, a on si je pak podle potřeby z mrazáku vytahuje

 
Bety
Bety - 20.9.2018 20:32

sharon: spojí, recept je přesně tak, ale proto, jak jsem zvýraznila v úvodu, je nutné nechat to těsto odležet, aby se to spojilo. Když bys postupovala podle receptu, tak se ti určitě povedou.

 
sharon
sharon - 20.9.2018 19:29

i já knedlík v parním hrnci ale většinou koupíme od jedné firmy , mají je super...obrázek - 1344934788_4048__1_.jpg

 
sharon
sharon - 20.9.2018 19:26

Bety: ty knedlíčky s jablkama jsou bez vajíčka ? spojí se ta jablka s tou krupicí ?......

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Zvolte stranu: 1-30 | 31-60 | 61-90 | 91-120 | 121-150 | 151-180 | 181-210 | 211-240 | 241-270 | 271-300 | Další strana
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 152110.
Archiv anket.