Renda68: Promin ja myslim ze se tomu rika rukola tady arugula, latinsky Eruca sativa. Je to mirne palive dava to salatu dobrou chut.
monja: Smichala jsem olej a koreni (tymian, salvej, sul...) co prijde pod ruku. Brambory trochu rozmackla, promichala s olejem a soupla na chvilku do trouby, nakonec posypala parmazanem, kdyz uz to bylo trochu opecene a nechala prohrat. Dobre jenom se salatem nebo k masu.
monja: já bych je s něčím zapekla něco na způsob francouzskejch brambor. Vím, že nových je na to škoda, ale pořád lepší než vyhodit a máš na dva dny jídlo. Minule jsem do nich dávakla klobásu čorizo, trochu osmahlou a bylo to úžasný
holky, zbyly mi z víkendu vařený nový brambory, máte nějakej nápad, co s nima ? ( dělaly jsme s kámoškama racklette sýr a ten je nejlepší na vařený brambory ) jsem sama, brsalát a tolárky jsem už měla, a mám jich ještě tak na dvě porce, je mi líto je vyhodit a už je dneska musím bezpodmínečně sdělat ....
Renda68: já myslím že je to rukola....
u nas dneska kure v marinade s ryzi. A zitra nevim
my dnes máme kuřecí paličky na žampionech a rýži.
a jahody
YXH: prosím, co je arugula?
Anahir: taky máme jahodový knedlíky - včera jsem jich udělala 46 /velkých kynutých/ a kupodivu ještě zbyly a v ledničce se chladí asi litr koktejlu . Milujem jahody. Jinak kdo by nechtěl sladký, může mít boloňský špagety. Teda špagety si musí uvařit, majdu jsem udělala
u nás byly 3 dny jahodový knedlíky, dneska jen upeču brambory se slaninou, posypu sýrem, porkem...
Snídaně, udělala jsem si jahodový koktejl...
Dneska asi recke nalozene maso, tzatziky omacka a ryze, k tomu asi salat ze spenatu a aruguly.
denda04: já mám totiž v mrazáku 5 buřtů z Globusu že na opejkání , zatím se nekonalo a tak je sežerem v guláši...
sharon: taky asi uvařím br.guláš na 2 dny a bude klid
u nás taky dojidačka ze včera gril ,kuře rýže okurek mrtvej i živej zel poléfffka
sharon: no jo, tu jsem doma neměla, ale krabici mléka jo! Dobré to je, i tak.
orinka: tatarku z jíšky ?...neznám....já dělám raději ze zakysanky s troškou hořčice, sů, pepř, buď česnek, nebo pažitku, nebo cibulku.....
taky dnes nevařím, mám maso od včera a zeleninovou polévku , oloupnu jen dva brambory , jsem doma sama.....
manka: brguláš vařím ve středu na dva dny...budu běhat po doktorech tak jen přijdu a ohřeju....
orinka: nic nevarim,ale chuť je
orinka: my jsme včera měli tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou a takový jemným dipem z kysanky a pažitky. bylo to docela lehký a moc dobrý.
dnes budu vařit brgul na zítra pro a já si dám jahody s mlíkem
Holky, co v těch vedrech vaříte? Já dnes nevařím, máme ze včera. Byl drůbeží vývar a jako další vařený květák s přelivem. A brambory. Nechtěla jsem dávat mastnou tatarku, tak jsem vymyslila omáčku, co je jí dost podobná. Na másle osmažit hladkou mouku, rozředit pak mlékem. Povařit. Ještě do vřelé jsem nasypala pokrájenou novou cibuli, ztratila palčivost. A pak na kostičky nakrájené kyselé okurky. Sůl, pepř, hořčice, cukr, trocha octa. Zbyly mi bílky, ty mi napadlo uvařit jako ztracené a pak jsem to ještě posekala do omáčky. Je to fakt dobré, chutná jako majonézová.
YXH: chystej na stůl , už letííím.....
sharon: Zvu te na veceri budou rizky a br salat
sharon: kamarádka vařila pro 2 restaurace borůvkový. Každý druhý den tak 200 - 250 knedlů. Ani je nejedla
Já ale jo a byly nadpozemské.
batum: a víš že kdysi ty knedlíky vařil pro půl baráku....kámoška co se odstěhovala dodnes vzpomíná...
sharon - škoda,že bydlíš daleko, že by mohlněkdy zaskočit k nám
sharon: Sikulka.
můj manža byl už dvakrát na samosběru jahod....
a dnes pán domu vařil jahodové knedlíky - kynuté a má je luxusní - chválím ho až do nebes....
batum: Vcera jsem delala boruvkovy kolac, honi mne na nej mlsna uz jak dlouho
U nás byly jahodové knedlíky s tvarohem.....byla jsem v Globu a křičely tam na mě..vezmi nás domů,tak co jsem měla dělat
batum:
sharon - ty se máš
YXH: já víím, táta mi pak půjčí starou hračku....
sharon: Nebec dostanes to v naturaliich
já mám dnes směnu...vyrábím játrovou paštiku s brusinkama a peču kynutou krupici s rozinkama , od včera máme plecko na paprice s knedlíkem.......a nikdo mi za to nezaplatí....
babkatapka: Uz nesu kavicku k tomu kolaci
Ivi: Parez ani drevorubec neni, ale delali jsme si legraci ze uz je skoro stary parez (56) ja jsem stara vetev tak se s nami da aspon zatopit (casem v kremaci) Meli jsme z toho legraci. Ale dort chutnal vsem
YXH: není pařez jako pařez.....tenhle vypadá tuze jedle.....
TULI:
snidane - plnene bilou cokoladou ....vyborne ..ale kalorie - nevim , nevim
fazulky - jako salat
sharon: 10 14 .... tak to beru ..to mam rada
babkatapka: jako u maminky
YXH: ten se ti povedl - zajimava pracicka
YXH: Pěkný, i s mechem a muchomůrkami! Manžel je dřevorubec nebo má rád pařezy? Nebo snad (skoro se to bojím napsat) že by sám byl.... ?
Parez plneny ovocem a kremem pro manzela k narozkam.
tak jsem vám všem napotvoru ty růžičky udělala. Hned ráno. No, poprvé a naposledy. Taková piplačka. Celkem se to povedlo, vypadá to efektně, ale tohle na mě není, potřebuju recepty, co jdou víc od ruky. Možná by to nemuselo být špatné ve slané variantě, se salámem. Ale to už by byla tuplovaná sabotáž na zdravou výživu
vera333: No jo ja zapomnela na predkrm Vetrnik by sel, nebo spicka nebo indianek, a puncak coby presdnidavka aby to bylo zdravejsi tak ten jahodovy pohar od sharon by byl bezva. Vitaminy a vapnik
YXH: vera333: jóóó beru všechno ...ať jsme tlustí na tři prsty....a nahoru jahody se šlehajdou......
orinka: já teda nechci být hnusná, ale v liskovém těstě je stejně másla jako v máslovém dortu. ale je to fuk. já se jen zarazila nad tím, že by mělo být zdravější než tlačenka. tečka, nechci se dohadovat
orinka: sladké ne, ale TUČNÉ
YXH, sharon. A co předkrm? Doporučuji alespoň jeden větrník
sharon: Jo jo ja se pridam, nakonec jako desert si dam jeste rakvicky a laskonky
orinka: já si dám máslový dort a zajím jej štrůdlem z lístkovýho...
Santé: jak se to vezme. Lístkové těsto není sladké. Jablka taky ne. Pořád lepší, než máslový dort.
orinka: Já mám listové těsto ráda, ale nazvat ho ZDRAVÝM JÍDLEM
orinka: řízek z tlačenky je fakt šílenost, ale možná je to zdravější, než listové těsto. Je to vlastně osmažená polívka. No nevím.
Jehlička: YXH: a buchetky jaký byly ... mohla bych péct denně.....
orinka: tak ty řízky z tlačenky zrovna dnes dělala švagrová, koupila prý nějakou krůtí tláču a že je to dobrý , dnes jsme byli v Bohuňovicích na bazénu a ona tam bydlí , měli jsme se stavit pro med a tak mi to povídala......taky jsem koulela očima a i švára se dušoval že to bylo dobrý....tak nevím.....
mně se včera moc líbily růžičky z lístkového těsta, jak je předváděl Hruška na Nově. Konečně trochu aspoň zdravý recept, viděla jsem totiž, že předtím dělal i řízek z tlačenky. To teda přehnal.
sharon:
sharon: parááda...těsto jako peříčko
krásně nakynuly....
u nás dnes zeleninová polévka s libečkem do které jsem přidala tu vaničku kulajdy a povidlové honzovky.....oběd jako za starých časůůů...............
Ivi:
sharon: JJ, potřebovala jsem spotřebovat balení. :-)
Ivi: z lístkového ???
Jehlička:
Jehlička: Krása! Jsi šikula!
U nás na zítra k snídani taštičky se švestkovo-čokoládovou marmeládou.
použila jsem toust.chleba,dovnitř pom.máslo s česnekem,paprikáš.Na obsypání sýr,vysočinu dolů kolem dokola.Nahoru obarvené pommáslo na černo,na něj olivy a do středu cibulky a zase obarvené pommáslo na modro...protože modrého nic není
Jehlička:
Jehlička - parádní, ale ať přemýšlím jak přemýšlím co je to modré
Jehlička:no ty jo
Pěkný večer...tak abych nevkládala jen sladké dorty tak jeden slaný pro bráchového kamaráda
Ivi: jo jo, bylo moc fajn.
Vcera kousky kurete na reckem koreni a okurkovo jogurtovy salat. Dneska asi michany salat a housky. Mame konecne jaro (teda spis jako vetsinou leto) vcera bylo 26 C dneska ma byt kapku chladnejc, tak uvidime. Kvetou nam konecne visne
manka: Dneska na to máte opravdu vydařené počasí!
dnes vzácná návštěva a grilovačka.
orinka: pro diabetika je živočišný tuk skoro horší než ten tebou vynechaný karamel.
orinka: diabeTIK. Diabetek.....to teda zní....jako zmetek
nemůžu se nabažit zelných vdolků. Jedem na návštěvu, pán je diabetek. Takže jsem nedělala karamelové zelí, ale to rané zelí jsem jen tak vydusila na oleji, bokem jsem usmažila 5 velkých cibulí dozlatova, pomíchala a nadila tím vdolkové těsto. Tři plechy máme. Těsto je kynuté se sádlem a olejem. Kvasnice Viva z Kauflandu, vůbec nejsou cítit v těstě.
TULI: děkuji, tak to taky takhle zkusím smíchat.
Anahir: jooooo ... tretinkou ....piva
TULI:
TULI: a ještě pěkně odměřuješ....podlila jsem to flaškou piva....
sharon: ale prd ..jen my 4
TULI: téééda Simčo , supééér , slintám jako bernardýn....zase žrala celá Sicílie ?...
manka: ano - besamel do ragu ... urcite vic ragu a min besamelu ..... besamelu jsem mela na tuhle porci asi 250 ml ....a ragu - bylo pul kila mleteho masa a flaska rajc. pyre - ta flaska je 600 ml ....
ty zebra syrove ..akorat jsem je podlila jednou flaskou piva a nechala pomalu pect , otocila z druhe strany a posled. 10 min upekla do krupava ....
TULI: ty ten bešamel přímo vmícháš do toho ragů? a kolik ho tam dáš, poměr třeba 2:1?
takže žebra jsou naložená syrová? já vždycky prvně ovařím, pak naložím, ale určitě to jde i jednodušeji.
manka: zebra jsou nalozene - koupene , ale priste si je nalozim sama ....
Anahir: 8. 45 - presne tak - jak rika moje mamka - jsme na plazi - prijdeme ve 13. hod a ve 14 hod je jidlo na stole ...
manka: ono je v tech testov. moc veci - nejdriv bolon. ragu - jak kdyz delas na lasagne + smichane s besamelem ...a pak co mate radi - ja dala - sunku , parek , syr na kosticky , vajicko , mozzarellu ..... cim vic toho - tim lip ... nekdo dava i hrasek , smaz. lilek ...atd
sharon: Delala jsem je na dva velke a jeden maly pekacek, manzel ma dneska na obed a 3 jsou v mrazaku na pozdejc. Holky kazda dostala na dnesek na obed.... Pouzila jsem skoro posledni lonska rajcata, ale uz mam zasazena nova.
TULI: To je paradni mas to jako v restauraci. Morske priserky olizuju obrazovku a lososa taky
TULI: moc se mi líbí ty zapečené těstoviny, máš to takový pěkný, šťavnatý a ta žebra, máš naložené nebo to už tak kupuješ?
TULI: máš to moc krásný, jedlý, až na ty potvory. Pořád říkám SImonce, že na jídlo se nesmí říkat fuj, ale teda teď jsem se fakt držela
TULI: líbí se mi, že se s tím vařením ani moc nepářeš.
nafrkat do mísy, posypat čímkoliv, zapéct.
Kuřecí na kari si zabírám pro sebe
sharon: já měla s brynzou špatné zkušenosti, připadala mi hořká. Teď používám nivu a jsou moc dobré
TULI:
ZAPEK. TESTOV.
KURECI PRSA NA KARI A RYZE
PLNENY LILEK
UZENY LOSOS A SPAGETY
-- Kompletní archiv diskuse --