Plněné bochánky
Potřebujete: 1 kg polohrubé mouky, kostku droždí,10 lžic oleje, lžičku soli, 2-3 žloutky, mléko na zadělání těsta, trochu cukru na kvásek. Na "pomazánku": drobně nasekanou cibulku, strouhaný sýr s plísní
Postup: Zaděláme kynuté těsto, necháme vykynout a poté tvoříme bochánky, které dáváme na vymaštěný plech, potřeme je vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem. Po upečení rozkrojíme a namažeme strouhaným plísňovým sýrem smíchaným s cibulkou.
"Bochánky jsou výborné ke gulášovce, bramboračce nebo jen tak polité kečupem," doporučuje čtenářka Eva. Děkujeme za recept.
27.6.2008 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Plněné bochánky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.andrea + erik: ja ale nejsem v USA, ja jsem v jihovychodni Asii a tady fakt polohrubou nemame
hancze: jak to, ze nemas polohrubou? Jestli zijes v USA tak tu polohrubou maji.
Aja: dekuju
hancze: To je těma vajcama s hladkou...zkusím stihnout najít rpřesný ecepis a pošlu.
Aja: hladkou mas ...tak ja to prubnu kdyz delam podle recptu na polohr., nekdy micham hl. se semolinou, ale nejak nemam vychytany ty pomery a z hladky mi to prijde nekdy takovy ublemcany....no zkusit to muzu
hancze: Hladkou máš? Udělej z hladké a ani vejce nemusíš dávatPřidej trochu oleje
zas ta polohruba
dělávám takový štrůdlík, je to dobré