Biskupský chlebíček
Potřebujete: na dvojitou dávku: 6 žloutků, 28 dkg cukru, 28 dkg oříšků, 28dkg polohrubé mouky, sníh z 6 bílků, nasekanou čokoládu, rozinky, případně kandované ovoce, špetku skořice.
Postup: Prosátý cukr a žloutky ušleháme doběla a přidáme ostatní ingredience, nakonec vmícháme zlehka mouku a pevný sníh ze 6 bílků. Pečeme dorůžova ve dvou rovných chlebíčkových formách, které důkladně vymažeme a vysypeme moukou.
"Pokud biskupský chlebíček brzy nezbaštíte, vydrží dlouho v alobalu v lednici či v chladu," dělí se o radu čtenářka sharon. Děkujeme za recept.
15.10.2009 Rubrika: | Komentářů 42 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Biskupský chlebíček
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: Aha, tak to bych neměla radit, omlouvám se.. Díky!
Deafina: aby se nesrazil....
Arna: Dvojitou dávku bys mohla upéct třeba ve formě na bábovku nebo v dortové.
Ale je fakt, že když chlebíček, tak chlebíček.
sharon:
sharon: dik určitě udělám
to mám radost, že chutná.....já už taky půlku zblajzla.....a na skořici nezapomínejte je tam mňam a voníííííí........já už ho ve dvou formách peču roky, jeden je málo a tak se upečou dva zaranu
Boubel: U nás už je to skoro snědený. Škoda že nemám dvě formy.
Arna: Jo a dala jsem tam vajíčka 4, protože mám doma jen malý.
Arna: dle fotky to vypadá že to mám stejně vysoký jak ty.
Boubel: A máš to vyšší než já?
Arna: Je to naprosto luxusní mňamkózní
Boubel: Já jí tam taky nedala a je to výborný.
Arna: a já tam zapomněla dát skořici
Boubel: Ona má sharon pravdu, rovnou dvojitou dávku, už jsem půlku sežrala.
Arna: Už to mám v troubě. Dala jsem teplotu 165°C. Těsto bylo opravdu dost hustý, ale chuťově dobrý. Tož uvidíme