Těstovinový nákyp
Potřebujete: 300 g těstovin, 300 g vařeného nebo pečeného masa, 1 hermelín, 2 vejce, 125 ml sladké smetany, sůl, pepř, tymián, olej
Postup: Těstoviny uvařte do poloměkka, sceďte a omastěte olejem, aby se neslepily. Přidejte maso nakrájené na kostičky, osolte a okořeňte, promíchejte. Směs vložte do vymazané formy, zalijte smetanou s rozšlehanými vejci a navrch naklaďte plátky Hermelínu. Zapékejte asi 20 minut.
16.2.2010 Rubrika: | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Těstovinový nákyp
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Já začínám trochu osmaženou cibulí, na to maso a po chvilce zarestování teprve uvařené odcezené těstoviny.Po promíchání rozklepnu 2-3 vejce a i bez smetany je to dobré. TA CIBULE tomu dá úplně jiný šmrnc !
je to mňamka - dělávám s kousky gril.nebo vařeného kuřátka- mám podnájem bez trouby, takže vše oprahnu na hlubokých pánvích, zakryji druhou pánví a pak překlopím a zapékám vrchní vrstvu (mimochodem tak si dělám i žemlovku a je dobrá). Carbonnare ve španělských restauracích dělají s osmaženými kostičkami bacon (tj.kostičky slaniny tak půl na půl s růžovým masíčkem nebo kostičky bílo-růžové šunky), je tam i smetana a hodně sýra+ 1 rozklepnuté vejce na závěr, vždycky se nadlábnu k prasknutí (hafanovi to taky chutná!!).. Pokud dělám těstoviny kupř. s omáčkou z několika druhů sýra, taky ty všechny zbytky sýra krátce povařím se šlehačkou- jinak by to bylo suché
evropka: víš ony ty těstoviny byly dost suché jen s tím sýrem a tou smetanou to tak zvláčnělo a bylo to moooc dobré
sharon: jasně že dělám kuře na paprice a dle dietního programu,dvě šlehačky a zakyska,jen prostě nezalévám smetanou,zapékané těstoviny
googlik: samo a ještě polít čokoškou......ať jsme tlustí na tři prsty....
sharon: to nen možnéty sladké???kopec šlehajdy na to ,že
já tu vlezla, protože jsem myslela že je ten nákyp sladkej.....
evropka: ty neděláš třeba kuře na smetaně ? nebo vepřové na paprice zalité šlehajdou ???......dyť to je božíííí
Lisa: presne - CARBONARA - slanina, vajicka, smetana....
Lisa: jj,to chápu,ale chuť vařeného,nebo pečeného se smetanou mi prostě nevoní,já dělám těstoviny třeba že oberu grilované kuře,orestuji zeleninu na oliv.oleji a sýr,ale te smetana mi přijde zbytečně mastná
evropka: Syrové maso se za 20 minut schované mezi nudlemi neprodělá. Je to jen o tom to zkusit, i když to vypadá třeba nezvykle. Já takhle dělám variantu šunkofleků s předvařeným uzeným, když není, použiju třeba zbytek grilovaného kuřete a je to moc dobré. Italové taky dělají těstoviny Carbonare (nevím, jestli to píšu správně) a tam je kombinace slaniny a smetany. Mńam.
nechci nikoho urazit,ale já bych pečené,nebo vařené maso smetanou nezalila
včera jsem dělala něco podobého, ale spíš co dům dal . Trochu kuřecího salámu zauzeného, trochu Chalupářské slaniny , zalila vajíčkama s mlékem, pak posypala zbytkem NIvy a zbytkem strouhaného eidamu a potom nakonec zalila smetanou na vaření. No bylo úžasné
Těstoviny nikdy nezklamou