Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Ingredience: 450 g polohrubé mouky, 200 g margarínu nebo másla, 6 g prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 4 žloutky. Náplň: 600 g jablek, 150 g cukru krystal, 100 g ořechů, 4 bílky, 50 g rozinek, 1 lžička mleté skořice.

Postup: Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy s moukou, cukrem, žloutky a práškem do pečiva nastrouháme tuk a co nejrychleji vypracujeme těsto. Dvě třetiny těsta namačkáme do plechu a jednu třetinu necháme ztuhnout v ledničce. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme tuhý sníh z bílků a cukru, nahrubo nastrouháme zbytek těsta z ledničky a dáme péct. Buchta je hotová, když povrch zrůžoví.

Recept nám zaslala čtenářka Jana Kratochvílová.

Marie Poštová


17.10.2006   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hraběnčiny řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77198.
    Archiv anket.