Hraběnčiny řezy
Ingredience: 450 g polohrubé mouky, 200 g margarínu nebo másla, 6 g prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 4 žloutky. Náplň: 600 g jablek, 150 g cukru krystal, 100 g ořechů, 4 bílky, 50 g rozinek, 1 lžička mleté skořice.
Postup: Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy s moukou, cukrem, žloutky a práškem do pečiva nastrouháme tuk a co nejrychleji vypracujeme těsto. Dvě třetiny těsta namačkáme do plechu a jednu třetinu necháme ztuhnout v ledničce. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme tuhý sníh z bílků a cukru, nahrubo nastrouháme zbytek těsta z ledničky a dáme péct. Buchta je hotová, když povrch zrůžoví.
Recept nám zaslala čtenářka Jana Kratochvílová.
17.10.2006 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5