Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Výživa podle krevních skupin B a AB

Výživa podle krevních skupin B a AB

Krevní skupina B – kočovník

Jaká je charakteristika? 
Vyrovnaný, odolný trávicí systém, nejpřizpůsobivější na změnu stravy, konzument mléčných výrobků, na stres reaguje nejlépe tvořivostí. K uchování štíhlosti potřebuje rovnováhu mezi tělesnou a duševní aktivitou.
Statná a ostražitá krevní skupina B je schopna odolávat většině závažných nemocí, častých v moderním životě, jako jsou srdeční choroby a rakovina. Dokonce, pokud takto onemocní, je velká pravděpodobnost, že přežije. Mají ovšem větší sklon k nemocem imunitního systému, jako je roztroušená skleróza a chronický únavový syndrom.
Potraviny doporučené – to je to nejlepší z živočišné a rostlinné říše...

Pojďme tedy k potravinám
1. Velmi prospěšné – něco jako lék
2. Neutrální – prosté potraviny
3. Zakázané – něco jako jed

POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ PŘÍRŮSTEK
Kukuřice, čočka, arašídy, sezam, pohanka, pšenice – snižuje účinnost inzulínu – hypoglykémie

POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ ÚBYTEK
Zelená zelenina, maso, vejce, nízkotučné mléčné výrobky, játra – podporují účinný metabolismus

MASO A DRŮBEŽ
1. Jehněčí, zvěřina, králík, skopové
2. Hovězí, krůta, bažant, játra, telecí
3. Slanina, tetřev, kachna, šunka, srdce, slepice, křepelka, kuře, vepřové, husa

MOŘSKÉ PRODUKTY
1. Treska, štika, sardinky, makrela, kaviár, losos, halibut, platýs, jeseter
2. Tuňák, sleď, kalmar, sumcovité, pstruh, kapr, sleď marinovaný, žralok
3. Ančovičky, slávky jedlé, škeble, raci, želvy, humr, uzený losos, ústřice, krabi, hlemýždi, žáby, barracuda, vyza, chobotnice, lastury, úhoř

VEJCE A MLÉČNÉ VÝROBKY
1. Cottage, jogurt, kefír, mozzarella, kozí mléko i sýry, zmrazený jogurt, ricotta, 2% mléko
2. Plísňové měkké sýry, ementál, hermelín, eidam, čedar, máslo, gouda, krémové sýry, parmezán, sojový sýr, plnotučné mléko, sojové mléko
3. Tvrdé plísňové sýry, zmrzlina

TUKY A OLEJE
1. Olivový
2. Z tresčích jater, lněné semínko
3. Řepkový, kukuřičný, saflorový, slunečnicový, sezamový, podzemnicový

OŘECHY A SEMÍNKA
1. Žádné
2. Kaštany, pekany, líčí, para, mandle vlašské
3. Kešu, arašídy, sezam, pistácie, lískové, slunečnice, mák

FAZOLE A LUŠTĚNINY
1. Červená soja, fazol obecný, měsíční, modrý
2. Bob, bílé, červené, severní fazole, hrachové a fazolové lusky, zelený hrách
3. Čočka, strakaté fazole

OBILOVINY
1. Proso, rýžové otruby, burisony, ovesná mouka, pšenice špalda, ovesné otruby
2. Rýžová kaše, müsli, farina
3. Amarant, pšeničné otruby, kukuřičné lupínky, kaše, pšeničné klíčky, pohanka, žito, kasha

CHLÉB A PEKÁRENSKÉ VÝROBKY
1. Rýžové koláče, pečivo z prosa, křupavý chléb
2. Bezlepkové pečivo, chléb ze špaldy, z ovesných otrub, vločkový a pumprnikl
3. Pšeničné bagety, vícezrnný chléb, žitný vita, kukuřičné pečivo, celozrnný chléb

OBILÍ A TĚSTOVINY
1. Ovesná a rýžová mouka
2. Grahamová, hnědá rýže, špenátové těstoviny, bílá a basmati rýže, těstoviny ze semoliny
3. Mouka celozrnná pšeničná, z tvrdé pšenice, ječná, lepek, divoká rýže, kuskus, artyčokové těstoviny

ZELENINA
1. Červená řepa, papriky, čínské zelí, mrkev, lilek, sladké brambory, brokolice, růžičková kapusta, kapusta, veškeré zelí, květák, petržel, houby shiitake
2. Chřest, bambusové výhonky atd.; je toho hodně, přejdeme k zakázaným
3. Artyčoky, dýně, kukuřice, olivy, avokádo, mungo, rajčata, ředkvičky, tofu

OVOCE
1. Banány, blumy, hroznové víno, ananas, papája, klikva
2. Opět velký výčet – přejdeme k zakázaným
3. Kokos, opuncie, reveň, granátové jablko, tomel

ŠTÁVY A TEKUTINY
1. Ze zelí, ananasová, papájová, z hroznového vína, z klikvy
2. Jablečná + mošt, voda s citronem, celerová, grep, švestky, meruňky, z černých třešní, pomerančová, okurková, z mrkve
3. Rajčatová

KOŘENÍ
1. Kajenský pepř, petržel, křen, zázvor, kari
2. Velké množství
3. Nové koření, černý a bílý pepř, skořice, želatina, kukuřičný škrob

CHUŤOVÉ PŘÍSADY
1. Žádné
2. Všechny kromě bodu 3
3. Kečup

BYLINNÉ ČAJE
1. Zázvor, list maliníku, petržel, lékořice, máta, šalvěj, ženšen, šípky
2. Všechny kromě bodu 3
3. Aloe, reveň, divizna, jetel, chmel, podběl, sena, hořec, lípa

RŮZNÉ NÁPOJE
1. Zelený čaj
2. Pivo, káva, černý čaj, červené a bílé víno
3. Destiláty, minerálky, sodovky, limonády, koly

VÝŽIVOVÉ DOPLŇKY
Zlepšení činnosti inzulínu, posílení protivirové ochrany, zlepšení bystrosti a soustředění.

POHYB
Krevní skupina ideálně spojuje A a 0. Má méně konfrontační povahu než 0, ale více tělesně založenou než A. Nejvíce jí vyhovuje cvičení málo aktivní a ve skupině s ostatními lidmi – pěší turistika, jízda na kole, squash, fotbal a basketbal.
Nejúčinnější by byla 3x týdně intenzivní a 2x relaxační činnost.
Aerobic, tenis, bojová umění, gymnastika, pěší turistika, jízda na kole, plavání, rychlá chůze, jogging, silový trénink, tai-chi, hatha jóga.


Dávní lidé krevní skupiny B byli konfrontováni s novými lidmi a krajinami, proto jsou pružní a tvořiví. Žijí a pracují v harmonii, umějí se vcítit, najít jiný pohled na věc. Pro zajímavost: tvoří pouze 9 % populace USA, ale je v ní 30–40 % milionářů, kteří se jimi stali vlastním přičiněním... Tradiční židovská a čínská populace má krevní skupinu B.

 

Krevní skupina AB

Jaká je charakteristika AB?
Moderní spojení A a B – proměnlivá odpověď na změny prostředí a stravovací podmínky, citlivý trávicí trakt, příliš odolný imunitní systém, evoluční tajemství, na stres odpovídá duchovně, s tělesným elánem a tvořivou energií.
Je to skupina mladší než 1 000 let. Jako A i B má dva antigeny, něčím připomíná jejich spojení.

POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ PŘÍRŮSTEK
Červené maso – špatně stravitelné, skladuje se jako tuk.
Fazol obecný, kukuřice – snižuje účinnost inzulínu.
Semínka, pohanka – způsobují hypoglykémii.
Pšenice – snižuje účinnost metabolismu.

POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ ÚBYTEK
Tofu, mořské produkty, zelená zelenina – zvyšuje účinnost metabolismu.
Mléčné produkty, chaluha – zvyšuje tvorbu inzulínu.
Ananas – podporuje trávení, stimuluje hybnost střev.

MASO A DRŮBEŽ
1. Jehněčí, krůta, králík, skopové
2. Játra, bažant
3. Slanina, srdce, kuře, telecí, hovězí, vepřové, slepice, křepelky, zvěřina, kachna, tetřev, šunka, husa

MOŘSKÉ PRODUKTY
1. Tuňák, okoun, plži, sardinky, štika, losos, pstruh, treska, jeseter, makrela
2. Kapr, bělomasé ryby, sleď, mečoun, kaviár, žralok, sumcovité, kalmar, slávky
3. Ančovičky, humr, ústřice, krabi, žáby, marinovaný sleď, želvy, barracuda, uzený losos, mlži škleble, platýs, halibut

VEJCE A MLÉČNÉ VÝROBKY
1. Cottage, mozzarella, kozí sýr i mléko, jogurt, kefír, feta, kysaná smetana netučná, ricotta
2. Sýrovina, eidam, sojové mléko, krémový, sojový sýr, ementál, čedar, mléko 2%
3. Zmrzlina, máslo, plnotučné mléko, plísňové sýry, hermelín, parmezán, podmáslí

TUKY A OLEJE
1. Olivový
2. Řepkový, podzemnicový, z tresčích jater, z lněného semínka
3. Kukuřičný, slunečnicový, sezamový, saflorový, bavlníkový

OŘECHY A SEMÍNKA
1. Kaštany, vlašské, arašídy i arašídové máslo
2. Pistácie, liči, para, mandle, kešu, hikorové
3. Lískové, dýňová , sezamová, slunečnicová semínka, mák

FAZOLE A LUŠTĚNINY
1. Čočka zelená, fazole strakaté, červené, modré a červená soja
2. Bob, zelený hrách, fazole, červená čočka, fazolové a hrachové lusky
3. Fazole měsíční, černé, azuki

OBILOVINY
1. Proso, pšenice špalda, rýžové burisony a otruby, ovesná mouka a otruby
2. Amarant, sojové lupínky, pšeničná kaše a klíčky, rýžová kaše, ječmen, müsli
3. Pohanka, kasha, kukuřičné lupínky a kaše

CHLÉB A PEKÁRENSKÉ VÝROBKY
1. Žitný vita, křupavý, rýžový koláč, z naklíčené pšenice, 100% žitný, proso, ze sojové mouky, esejský
2. Pšeničné bagety, bezlepkový chléb, vločkový, ze špaldy, vícezrnný, tvrdá pšenice, macesy, pumprnikl
3. Kukuřičné pečivo

OBILÍ A TĚSTOVINY
1. Mouka ovesná, z naklíčené pšenice, žitná, rýžová, bílá, hnědá a divoká rýže
2. Kuskus, mouka bílá, tvrdé pšenice, ječná, z celozrnné pšenice, grahamová, těstoviny ze semoliny a špenátové

3. Pohanková kasha a artyčokové těstoviny

ZELENINA
1. Květák, brambory, pampeliška, česnek, kapusta, brokolice, okurka, tofu, červená řepa, petržel, lilek
2. Mnoho druhů kromě 3
3. Artyčok, papriky, kukuřice, olivy, mungo, ředkvičky, houby shiitake

OVOCE
1. Třešně, hroznové víno, blumy, fíky, ananas, ostružiny, angrešt, maliny
2. Všechno kromě 3
3. Banány, opuncie, mango, granátové jablko, tomel, kokos, reveň, pomeranče

ŠTÁVY A TEKUTINY
1. Zelí, klikev, mrkev, papája, černé třešně, hroznové víno
2. Jablečná, švestky, okurka, ananas, meruňky, grep, voda s citronem, zeleninové z povolených druhů
3. Pomeranč

KOŘENÍ
1. Kari, petržel, křen, česnek
2. Mnoho druhů kromě 3
3. Nové, pepř, vinný ocet, jablečný ocet, anýz, želatina, kukuřičný škrob, kapary

CHUŤOVÉ PŘÍSADY
1. Kvůli náchylnosti k rakovině žaludku žádné
2. Džem, hořčice, majonéza, dresinky – vše z povolených druhů
3. Kečup, worchester, marinády

BYLINNÉ ČAJE
1. Hloh, heřmánek, zelený čaj, lopuch, zázvor, šípky, ženšen
2. Velké množství
3. Aloe, reveň, lípa, jetel, chmel, podběl, sena, hořec, divizna

RŮZNÉ NÁPOJE
1. Káva, zelený čaj
2. Pivo, bílé a červené víno, sodovka, minerálky
3. Destiláty, černý čaj, různé limonády, cola

VÝŽIVOVÉ DOPLŇKY
Posílení imunity, protirakovinné antioxidanty, posílení srdce

POHYB

AB reaguje na stres stejně jako A – na poplachové stadium reaguje duševně, adrenalin putuje do mozku, vzniká úzkost, podráždění, hyperaktivita. Cvičení tedy má vést k relaxaci a koncentraci. Tai-chi, hatha jóga, aikido, golf, ostrá chůze, plavání, tancování, strečink, cyklistika, nízké zatížení aerobicu.

ROZBOR OSOBNOSTI
Traduje se, že Ježíš měl skupinu AB, zjistilo se to rozborem Turínského plátna. To plátno je však bohužel mnohem mladší...

AB se nezabývá detaily, je to oduševnělá, lehce zcvoklá osobnost, má všechny aspekty života. Mnoho léčitelů a duchovních vůdců má tuto skupinu. Obvykle jsou tito lidé považováni za nejúchvatnější a nejzajímavější. Mají přirozené charisma, často to ovšem vede ke starostem.
Nejznámější nositelé jsou Marilyn Monroe a J. F. Kennedy. Ačkoli jsou dávno mrtví, jejich duše stále přitahují pozornost celého světa.  

Jiřina Čermáková


12.3.2007   Rubrika:   |   Komentářů 25   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Výživa podle krevních skupin B a AB

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.