Výživa podle krevních skupin B a AB
Krevní skupina B – kočovník
Jaká je charakteristika?
Vyrovnaný, odolný trávicí systém, nejpřizpůsobivější na změnu stravy, konzument mléčných výrobků, na stres reaguje nejlépe tvořivostí. K uchování štíhlosti potřebuje rovnováhu mezi tělesnou a duševní aktivitou.
Statná a ostražitá krevní skupina B je schopna odolávat většině závažných nemocí, častých v moderním životě, jako jsou srdeční choroby a rakovina. Dokonce, pokud takto onemocní, je velká pravděpodobnost, že přežije. Mají ovšem větší sklon k nemocem imunitního systému, jako je roztroušená skleróza a chronický únavový syndrom.
Potraviny doporučené – to je to nejlepší z živočišné a rostlinné říše...
Pojďme tedy k potravinám
1. Velmi prospěšné – něco jako lék
2. Neutrální – prosté potraviny
3. Zakázané – něco jako jed
POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ PŘÍRŮSTEK
Kukuřice, čočka, arašídy, sezam, pohanka, pšenice – snižuje účinnost inzulínu – hypoglykémie
POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ ÚBYTEK
Zelená zelenina, maso, vejce, nízkotučné mléčné výrobky, játra – podporují účinný metabolismus
MASO A DRŮBEŽ
1. Jehněčí, zvěřina, králík, skopové
2. Hovězí, krůta, bažant, játra, telecí
3. Slanina, tetřev, kachna, šunka, srdce, slepice, křepelka, kuře, vepřové, husa
MOŘSKÉ PRODUKTY
1. Treska, štika, sardinky, makrela, kaviár, losos, halibut, platýs, jeseter
2. Tuňák, sleď, kalmar, sumcovité, pstruh, kapr, sleď marinovaný, žralok
3. Ančovičky, slávky jedlé, škeble, raci, želvy, humr, uzený losos, ústřice, krabi, hlemýždi, žáby, barracuda, vyza, chobotnice, lastury, úhoř
VEJCE A MLÉČNÉ VÝROBKY
1. Cottage, jogurt, kefír, mozzarella, kozí mléko i sýry, zmrazený jogurt, ricotta, 2% mléko
2. Plísňové měkké sýry, ementál, hermelín, eidam, čedar, máslo, gouda, krémové sýry, parmezán, sojový sýr, plnotučné mléko, sojové mléko
3. Tvrdé plísňové sýry, zmrzlina
TUKY A OLEJE
1. Olivový
2. Z tresčích jater, lněné semínko
3. Řepkový, kukuřičný, saflorový, slunečnicový, sezamový, podzemnicový
OŘECHY A SEMÍNKA
1. Žádné
2. Kaštany, pekany, líčí, para, mandle vlašské
3. Kešu, arašídy, sezam, pistácie, lískové, slunečnice, mák
FAZOLE A LUŠTĚNINY
1. Červená soja, fazol obecný, měsíční, modrý
2. Bob, bílé, červené, severní fazole, hrachové a fazolové lusky, zelený hrách
3. Čočka, strakaté fazole
OBILOVINY
1. Proso, rýžové otruby, burisony, ovesná mouka, pšenice špalda, ovesné otruby
2. Rýžová kaše, müsli, farina
3. Amarant, pšeničné otruby, kukuřičné lupínky, kaše, pšeničné klíčky, pohanka, žito, kasha
CHLÉB A PEKÁRENSKÉ VÝROBKY
1. Rýžové koláče, pečivo z prosa, křupavý chléb
2. Bezlepkové pečivo, chléb ze špaldy, z ovesných otrub, vločkový a pumprnikl
3. Pšeničné bagety, vícezrnný chléb, žitný vita, kukuřičné pečivo, celozrnný chléb
OBILÍ A TĚSTOVINY
1. Ovesná a rýžová mouka
2. Grahamová, hnědá rýže, špenátové těstoviny, bílá a basmati rýže, těstoviny ze semoliny
3. Mouka celozrnná pšeničná, z tvrdé pšenice, ječná, lepek, divoká rýže, kuskus, artyčokové těstoviny
ZELENINA
1. Červená řepa, papriky, čínské zelí, mrkev, lilek, sladké brambory, brokolice, růžičková kapusta, kapusta, veškeré zelí, květák, petržel, houby shiitake
2. Chřest, bambusové výhonky atd.; je toho hodně, přejdeme k zakázaným
3. Artyčoky, dýně, kukuřice, olivy, avokádo, mungo, rajčata, ředkvičky, tofu
OVOCE
1. Banány, blumy, hroznové víno, ananas, papája, klikva
2. Opět velký výčet – přejdeme k zakázaným
3. Kokos, opuncie, reveň, granátové jablko, tomel
ŠTÁVY A TEKUTINY
1. Ze zelí, ananasová, papájová, z hroznového vína, z klikvy
2. Jablečná + mošt, voda s citronem, celerová, grep, švestky, meruňky, z černých třešní, pomerančová, okurková, z mrkve
3. Rajčatová
KOŘENÍ
1. Kajenský pepř, petržel, křen, zázvor, kari
2. Velké množství
3. Nové koření, černý a bílý pepř, skořice, želatina, kukuřičný škrob
CHUŤOVÉ PŘÍSADY
1. Žádné
2. Všechny kromě bodu 3
3. Kečup
BYLINNÉ ČAJE
1. Zázvor, list maliníku, petržel, lékořice, máta, šalvěj, ženšen, šípky
2. Všechny kromě bodu 3
3. Aloe, reveň, divizna, jetel, chmel, podběl, sena, hořec, lípa
RŮZNÉ NÁPOJE
1. Zelený čaj
2. Pivo, káva, černý čaj, červené a bílé víno
3. Destiláty, minerálky, sodovky, limonády, koly
VÝŽIVOVÉ DOPLŇKY
Zlepšení činnosti inzulínu, posílení protivirové ochrany, zlepšení bystrosti a soustředění.
POHYB
Krevní skupina ideálně spojuje A a 0. Má méně konfrontační povahu než 0, ale více tělesně založenou než A. Nejvíce jí vyhovuje cvičení málo aktivní a ve skupině s ostatními lidmi – pěší turistika, jízda na kole, squash, fotbal a basketbal.
Nejúčinnější by byla 3x týdně intenzivní a 2x relaxační činnost.
Aerobic, tenis, bojová umění, gymnastika, pěší turistika, jízda na kole, plavání, rychlá chůze, jogging, silový trénink, tai-chi, hatha jóga.
Dávní lidé krevní skupiny B byli konfrontováni s novými lidmi a krajinami, proto jsou pružní a tvořiví. Žijí a pracují v harmonii, umějí se vcítit, najít jiný pohled na věc. Pro zajímavost: tvoří pouze 9 % populace USA, ale je v ní 30–40 % milionářů, kteří se jimi stali vlastním přičiněním... Tradiční židovská a čínská populace má krevní skupinu B.
Krevní skupina AB
Jaká je charakteristika AB?
Moderní spojení A a B – proměnlivá odpověď na změny prostředí a stravovací podmínky, citlivý trávicí trakt, příliš odolný imunitní systém, evoluční tajemství, na stres odpovídá duchovně, s tělesným elánem a tvořivou energií.
Je to skupina mladší než 1 000 let. Jako A i B má dva antigeny, něčím připomíná jejich spojení.
POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ PŘÍRŮSTEK
Červené maso – špatně stravitelné, skladuje se jako tuk.
Fazol obecný, kukuřice – snižuje účinnost inzulínu.
Semínka, pohanka – způsobují hypoglykémii.
Pšenice – snižuje účinnost metabolismu.
POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ ÚBYTEK
Tofu, mořské produkty, zelená zelenina – zvyšuje účinnost metabolismu.
Mléčné produkty, chaluha – zvyšuje tvorbu inzulínu.
Ananas – podporuje trávení, stimuluje hybnost střev.
MASO A DRŮBEŽ
1. Jehněčí, krůta, králík, skopové
2. Játra, bažant
3. Slanina, srdce, kuře, telecí, hovězí, vepřové, slepice, křepelky, zvěřina, kachna, tetřev, šunka, husa
MOŘSKÉ PRODUKTY
1. Tuňák, okoun, plži, sardinky, štika, losos, pstruh, treska, jeseter, makrela
2. Kapr, bělomasé ryby, sleď, mečoun, kaviár, žralok, sumcovité, kalmar, slávky
3. Ančovičky, humr, ústřice, krabi, žáby, marinovaný sleď, želvy, barracuda, uzený losos, mlži škleble, platýs, halibut
VEJCE A MLÉČNÉ VÝROBKY
1. Cottage, mozzarella, kozí sýr i mléko, jogurt, kefír, feta, kysaná smetana netučná, ricotta
2. Sýrovina, eidam, sojové mléko, krémový, sojový sýr, ementál, čedar, mléko 2%
3. Zmrzlina, máslo, plnotučné mléko, plísňové sýry, hermelín, parmezán, podmáslí
TUKY A OLEJE
1. Olivový
2. Řepkový, podzemnicový, z tresčích jater, z lněného semínka
3. Kukuřičný, slunečnicový, sezamový, saflorový, bavlníkový
OŘECHY A SEMÍNKA
1. Kaštany, vlašské, arašídy i arašídové máslo
2. Pistácie, liči, para, mandle, kešu, hikorové
3. Lískové, dýňová , sezamová, slunečnicová semínka, mák
FAZOLE A LUŠTĚNINY
1. Čočka zelená, fazole strakaté, červené, modré a červená soja
2. Bob, zelený hrách, fazole, červená čočka, fazolové a hrachové lusky
3. Fazole měsíční, černé, azuki
OBILOVINY
1. Proso, pšenice špalda, rýžové burisony a otruby, ovesná mouka a otruby
2. Amarant, sojové lupínky, pšeničná kaše a klíčky, rýžová kaše, ječmen, müsli
3. Pohanka, kasha, kukuřičné lupínky a kaše
CHLÉB A PEKÁRENSKÉ VÝROBKY
1. Žitný vita, křupavý, rýžový koláč, z naklíčené pšenice, 100% žitný, proso, ze sojové mouky, esejský
2. Pšeničné bagety, bezlepkový chléb, vločkový, ze špaldy, vícezrnný, tvrdá pšenice, macesy, pumprnikl
3. Kukuřičné pečivo
OBILÍ A TĚSTOVINY
1. Mouka ovesná, z naklíčené pšenice, žitná, rýžová, bílá, hnědá a divoká rýže
2. Kuskus, mouka bílá, tvrdé pšenice, ječná, z celozrnné pšenice, grahamová, těstoviny ze semoliny a špenátové
3. Pohanková kasha a artyčokové těstoviny
ZELENINA
1. Květák, brambory, pampeliška, česnek, kapusta, brokolice, okurka, tofu, červená řepa, petržel, lilek
2. Mnoho druhů kromě 3
3. Artyčok, papriky, kukuřice, olivy, mungo, ředkvičky, houby shiitake
OVOCE
1. Třešně, hroznové víno, blumy, fíky, ananas, ostružiny, angrešt, maliny
2. Všechno kromě 3
3. Banány, opuncie, mango, granátové jablko, tomel, kokos, reveň, pomeranče
ŠTÁVY A TEKUTINY
1. Zelí, klikev, mrkev, papája, černé třešně, hroznové víno
2. Jablečná, švestky, okurka, ananas, meruňky, grep, voda s citronem, zeleninové z povolených druhů
3. Pomeranč
KOŘENÍ
1. Kari, petržel, křen, česnek
2. Mnoho druhů kromě 3
3. Nové, pepř, vinný ocet, jablečný ocet, anýz, želatina, kukuřičný škrob, kapary
CHUŤOVÉ PŘÍSADY
1. Kvůli náchylnosti k rakovině žaludku žádné
2. Džem, hořčice, majonéza, dresinky – vše z povolených druhů
3. Kečup, worchester, marinády
BYLINNÉ ČAJE
1. Hloh, heřmánek, zelený čaj, lopuch, zázvor, šípky, ženšen
2. Velké množství
3. Aloe, reveň, lípa, jetel, chmel, podběl, sena, hořec, divizna
RŮZNÉ NÁPOJE
1. Káva, zelený čaj
2. Pivo, bílé a červené víno, sodovka, minerálky
3. Destiláty, černý čaj, různé limonády, cola
VÝŽIVOVÉ DOPLŇKY
Posílení imunity, protirakovinné antioxidanty, posílení srdce
POHYB
AB reaguje na stres stejně jako A – na poplachové stadium reaguje duševně, adrenalin putuje do mozku, vzniká úzkost, podráždění, hyperaktivita. Cvičení tedy má vést k relaxaci a koncentraci. Tai-chi, hatha jóga, aikido, golf, ostrá chůze, plavání, tancování, strečink, cyklistika, nízké zatížení aerobicu.
ROZBOR OSOBNOSTI
Traduje se, že Ježíš měl skupinu AB, zjistilo se to rozborem Turínského plátna. To plátno je však bohužel mnohem mladší...
AB se nezabývá detaily, je to oduševnělá, lehce zcvoklá osobnost, má všechny aspekty života. Mnoho léčitelů a duchovních vůdců má tuto skupinu. Obvykle jsou tito lidé považováni za nejúchvatnější a nejzajímavější. Mají přirozené charisma, často to ovšem vede ke starostem.
Nejznámější nositelé jsou Marilyn Monroe a J. F. Kennedy. Ačkoli jsou dávno mrtví, jejich duše stále přitahují pozornost celého světa.
12.3.2007 Rubrika: | Komentářů 25 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5