Pálivé kokosové fazole
Ingredience: 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 stroužky česneku (najemno nasekat), 2 cm čerstvého zázvoru (nebo dvě lžičky sušeného), 1 malá chilli paprička červená (zbavit jadérek a nasekat), 2 lžíce citronové šťávy, 1/3 šálku strouhaného kokosu, 430 g uvařených osušených fazolí (máme-li vice druhů, můžeme smíchat, je to pestřejší).
Postup: Rozpálíme olej na velké teflonové pánvi, přidáme česnek, zázvor, chilli a citronovou šťávu. Na středním plameni smažíme 2 minuty. Přidáme kokos a smažíme dozlatova. Vmícháme fazole a prohřejeme. Při použití čerstvého zázvoru vyjmeme tento ze směsi před servírováním. Podáváme s rýží.
(4 porce, 540kJ/porce, příprava 15 minut)
Recept nám poslala z velké dálky čtenářky hancze.
7.6.2006 Rubrika: Exotická jídla | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5