Thajské smažené nudle Pad Thai

Ingredience: 250 g rýžových nudlí (nejlépe plochých Chantaboon), 5–6 stroužků česneku (nadrobno nasekat), 2 polévkové lžíce šalotky (nadrobno nasekat), 1/4 šálku sušených krevet nebo 1/2 šálku čerstvých vařených, 1/4 šálku rybí omáčky (případně sojové), 1/4 šálku cukru, 2 polévkové lžíce tamarindové šťávy (lze nahradit citronovou) smíchané s pěti lžícemi vody, 1 rozšlehané vejce, 1/4 šálku nasekané pažitky, 1/2 šálku pražených buráků (nasekaných), 1 šálek sojových nebo fazolových výhonků, 1/2 šálku nakrájeného tofu (můžeme ho marinovat v trošce sojové omáčky).
Postup: Nudle namočíme hodinu před vařením do vody o pokojové teplotě. Na pánvi rozpálíme menší množstvé oleje a přidáme šalotku a česnek, lehce osmahneme, postupně přidáme krevety, rybí omáčku rozmíchanou s cukrem a šťávou, tofu, nudle, výhonky a vejce, které dobře promícháme s obsahem pánve. Hotové nudle posypeme pažitkou a buráky. Možno dochutit nadrobno nasekanými chilli papričkami. Když neholdujeme krevetám, můžeme místo nich použít kousky kuřecího masa.
Recept nám zaslala hancze.
2.2.2007 Rubrika: | Komentářů 45 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Thajské smažené nudle Pad Thai
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Právě jsem se vrátila z Thajska a toto mé oblíbené papání jsem jedla v různých variantách a všechny byly zaručeně pravé a původní thajské. Takže kdo nemáte rád krevety, opražte na slaboučké plátečky nakrájené kuřecí maso nebo vepřové a tofu tam už nemusíte přidávat vůbec. Tofu spíš nahrazuje maso, je to varianta pro vegetariány..A rybí omáčku to chce určitě, kromě té sojové. Hlavně tmavou sojovou.A místo pažitky zkuste bylinku koriandr. Zelené lístky.