ODKAZY:
POMALY HRNEC
FORUM O HRNCI
RECEPTY V ANGLICTINE
RECEPTY V CESTINE
VIDEA od podniku Kraft
tak ja jsem udelala nedavno kure a la magie, ale dala jsem tomu trochu jiny twist:
osmahnu rychle z obou stran (nemrazene kure) a nasypu na to dva druhy fazoli (cerne a cervene) nebo i pinto beans... pak na to nasypu kukurici v nalevu a varim 3/4 hodiny pomalu v normalnim hrnci na nejnizsi teplote (pac mam muj kouzelny hrnec rozbitej) a je to mnamka - nekdy na to jeste pred podavanim nasypu nakrajene rajce... jo a misto cream cheese serviruju se lzici sour creamu (kysele smetany), kterou "naleju" az na taliri....
b+h: tak to jsem rada, ze ti to chutnalo. U nas je to urcite keeper. Ja jsem to taky nesolila, mne prislo, ze tou salsou a cream cheese to bylo slane docela dost. Priste to vyzkousej s tou kukurici, je to fakt mnamka
maggie - tak jsem udelala to kure - ale neposolila jsem to - doufala jsem ze nacuuucne tu sul ze salsy... zapomela jsem taky koupit corn - tak jsem to udelala bez - a bylo to stejne vyyyborny - (nepocitam-li, ze jsem to neosolila)
ja to udelala z chicken tenders a nechala jsem to v kouzelnem hrnci pouze 3 hodiny na nejvyssi teplotu a bylo to super... klidne jsem to mohla povarit i o malinko mene - ty 2 a 3/4 hodiny... akorat skoda, ze jsem zapomela na tu kukurici
zatimco se kure varilo, tak jsme sli do knihovny zkouknout koncert v knihovne, kde mela H vystoupeni se skolou... prisli jsme domu a mohla jsem servirovat...
magie: to zni zajimave - to definitivne vyzkousim... me se libi to, ze nemusis rozmrazovat kure - nekdy ho zapomenu rozmrazit a tak pak uz vari za me obchod...
tak jsem prevzala z jedny americky kucharky tohle (melo to pres 400 pochvalujicich komentaru) a manza a mamka mi malem vylizali talire
Crockpot chicken with black beans and sour cream:
I
ngredients
4-5 boneless chicken breast
1 (15 1/2 ounce) can black beans
1 (15 ounce) can corn
1 (15 ounce) jar salsa, any kind
1 (8 ounce) package cream cheese
Directions
1 Take 4-5 frozen, yes, frozen, boneless chicken breasts put into crock pot.
2 add 1 can of black beans, drained, 1 jar of salsa, 1 can of corn drained.
3 Keep in crock pot on high for about 4-5 hours or until chicken is cooked.
4 Add 1 package of cream cheese (just throw it on top!) and let sit for about 1/2 hour.
5 All done and enjoy!
to zni dobre
tak jsme dělali kuře s pestem..... kuře, pesto (pár lžiček), trochu česneku, podlejt kuřecím vývarem.... servírováno na těstovinách posypané parmazánem....
sally: ja je dokonce videla i v armade spasy (Goodwill) - nekteri lidi je vubec nepouzivaji a tak je daji do goodwillu...
Milly: já mám taky ten Rival..... nemyslím, že se na tom crock potu dá zase tolik co zkazit.... v Costcu je mají teď asi za 40 dolarů a mají právě i ten timer..... tak bych asi zkusila to - a co, při nejhorším to vrátíš
sally: diky moc, ten timer dava smysl. Plus ta velikost - vidis, a ja bych myslela, ze ten maly bude stacit. Jesteze jsem se zeptala.
b+h: diky. Zda se, ze ta znacka bude asi spoelhliva, ne?
Milly: ja mam starej typ - koupila jsem ho uz strasne daaaavno.. je to RIVAL Crock Pot - ma jenom 2 teploty... nemam timer
Milly: no koupila bych ten pro pět osob, protože do něj nacpeš třeba celý kuře, nebo flák corn beefu a tak.... my jsme tak cca tři (děti jedí ještě pořád hodně málo), a tak uvařím větší porce a cpu tím mrazák.... do toho menšího si holky stěžovaly, že se nedá nacpat větší kus masa (jako třeba to kuře). Jestli chodíš do práce, tak bych na tom chtěla si nějaký základní timer - aby to samo vypnulo po těch 8-10ti hodinách. Já ho nemám, ale vzhledem k tomu, že jsem většinou doma, tak to zvládám vypínat... s prací - člověk neví jestli se vrátí včas, nebude nějaký průšvih, nebo jen zácpa na dálnici.. prostě je to méně vypočitatelné....
Cau holky, pliiiz, napiste mi, co ktera mate za kouzelny hrnec a jake ma prednosti, eventuelne nedostatky a podle ceho mam vybirat, udelala bych si pruzkum na webu, ale nemam ted moc casu, dohanim rychle domacnost dokud mam jarni prazdniny, bordel jak v tanku , nebyl cas. No a jelikoz od pristiho tydne nastupuju na praxi a zas nebude cas na vyvarovani, tak uvazuju o tom hrnci... Diky moc. Ja sem zase mrknu, nebo mi poslete vzkaziky.
tady je velmi jednoduchy stew s bbq omackou - na videu... a vsimnete si, ze na strance je mnoho jinych videi po leve stane - jinak clovek nepotrebuje skro znat anglictinu...
pro ty, kteri nerozumi anglicky - tak to tmave hnede sypke je instatni kava - pry to doda barvu a i lepsi chut - za vyzkouseni to stoji
a varilo se to asi 7 hodina velmi pomalu (na nejnizsi teplote)
http://www.kraftfoods.com/kf/cookingschool/videos/videoplayer.htm?vid=605
chives
jak je pazitka v aj?
kultura: ty brdo, ty se snazis... holt pracujici zena ... taky vyzkousim, zkouskove obdobi je tu a tak kazdej napad dobrej diky
tak holky dneska jsem zkoušela zapečené brambory v sýrové omáčce a rodina se jen olizovala, dva členové rodiny ještě dojídají.
Hodila jsem do hrnce nakrájené brambory na kolečka, na to nakrájenou bacon a pak cibuli na kolečka a pak zase brambory...., prostě jsem to takto průběžně vrstvila, pak jsem to osolila opepřila a zapla na 3hodiny na high. jo a nedávat žádný tuk, ono to samo pustí šťávu.Asi po 2,5 hodinách jsem si udělala sýrovou omáčku: do mléka jsem dala creem cheese/ten mazací/ pak jsem tam ještě nastrouhala chedar a mozarelu, přidala pažitku a trošku mletého muškátového oříšku a to všechno jsem nalila do pomalého hrnce a nechala dojet tu zbývající půlhodinku s tou omáčkou. Podávala jsem s okurčičkou.
Holky tu omáčku si můžete, ale připravit jak jste samy zvyklé.
kultura: udelam jeste tento tyden - J. ma moc rad segedyn!!!! diky za tip!!
kultura: safra, díky za tip, to bych mohla zkusit!!!
Kdo to chce mít rychleji, tak stačí, tak 4,5 hodiny na high.
Tak holky dneska jsem zkoušela v pomalém hrnci segedinský guláš a opravdu mňamka. Můj chlap prohlásil, že lepší ještě nejedl.
Hodila jsem na dno hrnce nakrájené vepřové maso na kostičky asi tak necelé kilo, nakrájela na to cibuli, přidala dvě lžíce sladké papriky a jednu lžíci pálivé, osolila, opepřila a okmínovala, zasypala dvěma polévkovýma lžícema mouky, promýchala a přidala asi tak 300g kysaného zelí , 200ml vody a 200ml smetany a opět promíchala. A pak jsem jen naprogramovala hrnec na 8 hodin na low a šla do práce. Když jsem se vrátila, tak jsem mohla hned podávat.Maso se jen rozplývalo na jazyku.Super. Jinak dokořenit si to každá můžete podle sebe, jak jste zvyklé.
kultura: sally: to me taky nenapadlo - a to J a H maji zemlovku radi... urcite vyzkousim... diky za radu a recepticek!!!
a tady je prelozeny ten recept, co jsem slibila par prispevku nize:
koupit
vasi oblibenou klobasu
pivecko
kysele zeli
1. naskladat klobasu do keramicke misy pomaleho hrnce. (ja obycejne zprudka osmahnu klobasu na panvi, aby mela "kurcicku"
2. nalejt 0.3 l pivecka na klobasu
3. na to navrstvit kysele zeli (pac je obycejne hodne slane a kysele, ja ho dobre properu)
4. zapni kouzelny (pomaly) hrnec na nizkou teplotu a nech tepelne zpracovat zatimco jsi v praci (kdo chce rychlejsi vysledek, tak zapnout na vyssi teplotu a varit tak 3 hodinky)
5. servirujte s dobrym chlebem
dobrou chut
kultura: ty jo, to zní dobře by mě nenapadlo v tom dělat žemlovku!!!!
Holky já dneska dělala žemlovku . Dětičky byly nadšení, opravdu byla super. Hrnec jsem uvnitř potřela máslem, pak jsem naskládala první vrstvu na dno / toustový chléb namočený v mléce/dobrá náhražka místo rohlíků. Jako druhou vrstvu jsem nastrouhala jablka s cukrem a skořicí, pak jsem na to naskládala opět toustový chléb namočený v mléce . Další vrstva byla tvaroh rošlehaný s vajíčkem a cukrem a poslední vrstva byl opět toustový chléb namočený v mléce. Dala jsem to na 3 hodiny na low. Opravdu mňamka.
b+h: Brono, ten recept vypada dobre , jenom si dnes asi sedim na vedeni, protoze jsem tu jak dlouho dumala, co je 1 can beer sauerkraut - blbec jsem si to nejak spojila dohromady a porad jsem dumala, kde koupim nejake pivo s chuti zakysaneho zeli . Ja ted v kouzelnem hrnci moc nevarim - zato u nas porad jede ten parni hrnec. Potrebovala bych 3-patrovy, ale ten jsem v USA nikde nenasla. Treba se nejaky objevi na E-bay, garage sale a nebo v Goodwillu - tam kolikrat objevim veci, o kterych si myslim, ze tu vubec nejsou na prodej
Devcata - nasla jsem tento recept na klobasu a kysele zeli - mnam...az budu mit cas tak to prelozim do cestiny... ted mam neco na praci
The best way to do Brauts and Kraut
Servings: 4
Submitted by kate, iowa
brats
1 can beer
sauerkraut
1. This is so delicious, and so easy. My grampa used to make it for us, and they are delicious!
2. All you do is put the brauts in the crook pot
3. pour an entire can of beer in
4. Add an appropriate amount of Kraut (that'd be... a lot)
5. Put on low and let it simmer all day while you're at work.
6. When they're done, they're so tender and delicious. It's great!
7. Remember, though, when cooked in this manner, these brauts don't go in buns.
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: all day when you're at work.
diky - VYZKOUSIM - BBQ ribs MILUJU!!!!!!!!!!!!!!
cau holky, tak pridavam muj recept:
BBQ VEPROVA ZEBRA (PORK SPARERIBS):
3lbs. zeber
1-2 velke cibule
BBQ omacka
na dno hrnce dat cibule, na to zebra, varit 6 hodin na low, potom odlit veskerou vodu a tuk, zalit BBQ omackou a varit dalsi hodinu na high (aby to maso bylo trosku opeceny a ne jenom rozpeceny). K tomu jsem delala ryzi a dusenou zeleninu v Zepteru. Mnam. Faaakt vyborny.
Milly: jednoho dne se dostanu k tem receptum, cos mi dala, ale musim to prelozit, tak to odkladam...
recept od kamosky
BALKANSKY HRNEC
Zapenit hodne cibulky. A na ni polozit tyto vrstvy v tomto poradi:
- maso nakrajene na kosticky, ktere posolis a popepis
- vrstva zeli (nakrajene pul hlavky)
- vrstva brambor (nakrajene na kosticky)
- vrstva zelenych paprik (nakrajene treba na nudlicky)
- vrstva rajcat
Nakonec posolime a popeprime. A varime ve slow cooker (crockpot). Az je vse uvarene vse se promicha a serviruje.
No a ja si to obycejne jeste vylepsuju, ze tam jeste par veci prihodim, jako treba koreni, olivy apod….
Cau holky, ja sice hrnec nemam, ale nedavno jsem v jednom casaku narazila na nejake recepty, myslim na Vas, myslim, ale nejak nestiham to Vam sem prepsat. Tak mne napada - Broni, ja Ti to v tu sobotu predam a muzes to sem prepsat Ty!
A uz fakt jdu.
sally tak to vypada, ze si tu budeme davat recepty jenom my dve... ... ale to neva - ja vim, ze mam tim padem spoustu volneho casu na jine "blbosti"
b+h: tak já dneska mám z Traderu naší oblíbenou CUban Mojito omáčku... taky už se cmudí v hrnci - zkus, je moc dobrá.... já jsem teda jen nasypala do hrnce kuře, nakrájené cukety a omáčku.... já to předem nesmažím....
Tak jsem dnes varila s jinou omackou z Trader Joe's - delala jsem to opet v Kouzelnem hrnci a udelala jsem kureci prsicka uplne stejne jako minule s Piccata sauce, ale tentokrat s Cacciatore a s testovninama. J to zblajznul a nestezoval si... Fotku Cacciatore Sauce jsem dala do Fotogalerie MOJE OBLIBENE VYROBKY...
jinak jeste jednou postup - prudce osmahnout kureci prsicka na oleji a vlozit je do Kouzelneho hrnce a zalejt tim saucem (cerveny sauce). Varila jsem to 2 hodky na LOW a ponevadz to byly celkem velke prsa, tak jsem jeste 45 minut varila na HIGH. Podavala s uvarenymi testovinami....
sally: ja delam chili s timto mixem (recept na krabicce)
http://www.amazon.com/dp/B000H2998U/ref=nosim/?tag=yahoo-hpc06-20&creative=380333&creativeASIN=B000H2998U&linkCode=asn
vsichni ho miluji a je to s mletym masem (davam kureci nebo kruti) a do toho davam 3 druhy beans - pinto, red a black... byva skvele - udelam toho vzdy hodne (ze 2 liber) a polovna jde do mrazaku na pozdejc... a je to
akorat nedavam red pepper = cayenne, a davam asi jenom 1/4 - 1/3 chilli koreni...
tak já jsem dneska dělala chili...
půlka cibule, jedna paprika, tři celerové stonky, pixla crushed tomatoes ve šťávě, dvě pixly pinto beans, dvě libry telecího na stew (už krájený). Maso jsem obalila ve směsi mouky, soli, papriky a chili, všechno naházela do hrnce. Pak jsem to zalila trochou kuřecího vývaru do kterého jsem vymačkala dva stroužky česneku - ten vývar jsem tam dávat asi neměla, přijde mi to moc řídký - ale není to hrozný. Chuťově je to výborný a tím že je tam hodně zeleniny, tak mi přijde že to není ani tak těžké jako klasické chili....
prsicka se velmi podarila melo byt, ze jo???
fotka toho saucu je ve fotogalerii ve vyrobcich ktere mam rada
Prede dvema dny jsem varila v Kouzelnym hrnci toto:
Sauce Picata z obchodu Trader Joe's - osmahla jsem zprudka kureci prsa, pak cibulku , dala do slow cooker polila to saucem a varila 1h. na HIGH, a 1h. na LOW. Servirovala s ryzi a rychle prevarenou karotkou (ktera byla posolena, popeprena, malinko Italskeho koreni a s trochou maslem zamichana). J. moc chutnalo... Kureci prsicka se velmi podarily! Asi jsem konecne vymakla vhodnou delku vareni...
včera jsem strčila do hrnce květák brambory cibuli, zalila to kuřecím vývarem se solí, trochou cukru, vegety a kmínu. Dala jsem to na low, po dvou hodinách na high - po dalších dvou hodinách to bylo uvařené ale ne úplně na kaši - vypla jsem to, šla s dětma ven. Pak jsem slila tu vodu, promíchala to s vajíčkem a šunkou a nechala další cca dvě hodin vařit. Úplně nakonec jsem vmíchala strouhaný sýr.... taková varinta na francouzské brambory... a bylo to moc dobré - sežral se toho celý hrnec
b+h: to maso se rozcupovalo samo... to jsem neřešila
sally - jak se vychytaji "mochy" typu, jak dlouho na ktere maso - tak vsechno bude super... mmch nevim jestli jsi to udelala, mozna ano, ale ja bych to maso vytahla a "natrhala" na kousicky a dala zpet do te omacky - nema se to tak nahodou delat??
gabulina: no jo, došla nouze na kozáky..... s dětma vařit musím a zároveň na to nemám podmínky....
V podnělí jsem dělala kuře na paprice.... do hrnce jsem dala cibuli, kousek másla, kuřecí stejna obalila ve směsi paprik (sladká a pálivá), vegety, soli a mouky a dala vařit s trochou kuřecího vývaru. Po šesti hodinách na low to bylo hodně rozvařené, což mi nevadilo (děti jsou ochotné mi jíst raději rozcupované měkké maso než něco co se musí krájet a žvýkat), zamíchala jsem do toho malou krabičku smetany. Podávala jsem to jednou s rýží, jednou s kolínkama....
b+h: Jeee, ahoooj Smejdim na SZ, chci se mrknout na recepty a vidim zname tvare
Sally, pamatuju si, kdyz ja jsem si poridila crockpot a chvalila ho, jak jsi kritizovala , ale jako pomocnik pri detech je perfektni
Holky varite taky nektera v parnim hrnci ??? ja uz brambory, ryzi, zeleninu, sem tam nejake maso ani jinak nedelam. Hodim to dovnitr, zapnu timer a nazdar - nemusim nic hlidat. taky doporucuju - pohodicka
Tady je odkaz- je tam i video :
http://www.emerilappliances.com/steamer2.asp
Ja mam jeste stary typ Tefal z thrift store -
http://www.vareni.cz/trendy/varime-v-pare/?idp%5B3241%5D=on&bt=5
Tak jen jestli nektera mate a vyuzivate - tady to moc zname neni. cau, zase nakouknu
no to kure jsem koupila uz marinovany primo v balicku a zapomela jsem se kouknout - myslim, ze neco podobneho tve italske marinade...
b+h: jakou marinádu jsi na to kuře měla?
tak dopadlo to dobre, ale ten muj hrnec asi vari prilis rychle... takze maso bylo mnohem lepsi, brambory velmi dobre do mekka uvarene, i kdyz byly navrchu na mase - jeste musim ubrat maximalne 1/2 hodiny... mozna 20 minut a budu mit zvladnutou teplotu - asi zalezi take kolik porci se vari - tentokrat jsem mela dve velke proce... takze o tech 20-30 minut kratsi cas by byl perfektni.... zapomela jsem podotknout, ze jsem brambory posypala trochu soli....
take jsem chtela jeste podotknout, ze jidlo neni premastene a tudiz pro ty, co si hlidaji zdravicko je to dietni jidlo
Tak dneska jsem varila v kouzelnem hrnci toto:
1. nakrajela cibulku
2. dala na dno kure nalozene v marinade
3. prilila hrnek s rozpustenym zeleninovym masoxem
4. pridala nakrajene brambory na vrch kurete (dala jsem tam 3 druhy - cervene, zlute a fialove brambory)
5. pak jsem projela jeste lednicku a zjistila jsem, ze tam mam houby. Tak jsem je nakrajela a pridala na brambory
6. varila 3 hodiny na vysoke teplote
No a az to zkonzumujeme, tak vam dam vedet, jak to dopadlo.
sally: to co jsem delala ja nepozadovalo kureci vyvatr - a pustilo to hodne stavy - ale priste tam asi hodim kostku bujonu... a necham to tam na ty 3 hodinky na vyssi teplote...
tak dneska šlo do hrnce půlka cibule, pytlík mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice a zelené fazolky), na to club roast (nevím - kýta?) jenom obalený ve směsi mouky, soli a vegety a to celé podlité trochou kuřecího vývaru. Šest hodin na high, pak jsem vyndala maso, odlila trochu té vody a zeleninu trochu zahustila. Určitě by se daly do toho přihodit brambory a mít to s bramborem, já jsem k tomu dala hranolky, určitě by šla i rýže.
Chuťově to bylo moc dobré - akorát jsem asi dala špatné maso - moc se vysušilo - takže buď něco tučnějšího (možná na to naskládat pork chops) nebo ho před tím osmahnout (já na to nemám čas), aby se zatáhlo?