Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Domácí udírna na zahradu i balkon: Na čem si pochutnáte?

Domácí udírna na zahradu i balkon: Na čem si pochutnáte?

kaiser udirnyLáká vás představa neomezeného přísunu uzených pochoutek? Navíc v kvalitě, kdy přesně víte, co jste vyudili a jaký lák použili? Díky přenosné udírně se můžete kdykoliv pustit do uzení na zahradě, terase i balkoně.

Uzení na balkoně díky přenosné udírně

Moderní udírny zaberou jen minimum místa a obejdou se bez zastřešení. Uzené pokrmy si proto jednoduše připravíte i na malé zahrádce nebo třeba na balkoně. Udírnu můžete dokonce naložit do auta a odvézt ji na chatu či využít při kempování.

Mobilní udírna s přehledem zvládne vyudit všechny druhy mas, zeleninu, vejce, sýry i ovoce. Hodí se pro všechny, kdo neplánují udit ve velkém objemu. A jak si správně vybrat? V závislosti na volném prostoru zvolte velikost a objem udírny. Dále promyslete, zda dáte přednost udírně na dřevo, nebo na elektřinu.

Co všechno vyudíte v přenosné udírně?

kaiser udirny● drůbeží maso

● červená masa

● ryby

● domácí klobásy, nebo ovoníte ty koupené v obchodu

● salámy typu herkules, vysočina nebo paprikáš

● slaninu

● tvrdé sýry, syrečky i sýry s modrou plísní

● vejce

● zeleninu

● ovoce: třeba banán, nebo jablka

● sůl

Nejoblíbenější typy mobilních udíren Udírny na dřevo

kaiser udirnyPřenosnou udírnu na dřevo využijete od jara do podzimu, dokud venkovní teplota neklesne pod 5 °C. K roztopení použijte speciální dřevo na uzení bez kůry a jiných příměsí. Navrch nasypte hrubou dřevěnou štěpku, která vytvoří základ pro tvorbu kouře. A uzení může začít.

Elektrické udírny

Díky jednoduché obsluze patří elektrické udírny mezi nejžádanější. Stačí rozpálit předem namočenou dřevěnou štěpku pro rovnoměrnou tvorbu dýmu, vložit maso, nastavit časovač a většina práce je hotová.

Elektrické udírny bodují i moderním designem a přívětivou cenou od cca 5 700 Kč. Stejně jako v případě udíren na dřevo můžete udit téměř po celý rok, a to až do doby, než teplota spadne pod 5 °C. Chcete-li uzené maso a jiné dobroty i v zimě, sáhněte po izolovaných udírnách.

Čím začít? Vyzkoušejte recept na výborné uzené kuře Připravte si:

● celé kuře

● 50 g soli

● 15 g cukru nebo medukaiser udirny

● 3 stroužky česneku

● 1 pomeranč

● badyán

● hřebíček

● skořici

● pepř

● 1 l vody

Udělejte lák:

1. Do hrnce nalijte vodu a přidejte sůl s cukrem či medem.

2. Rozmačkejte česnek a přidejte jej společně s pomerančem, badyánem, hřebíčkem, skořicí a pepřem k roztoku.

3. Vařte zhruba 5 minut, dokud se sůl s cukrem zcela nerozpustí.

Připravte kuře:

1. Kuře podélně po obou stranách páteře nařízněte a s pomocí nůžek páteř vyndejte ven.

2. Pokud kuře rozkrojíte i u klíčních kostí, snadno ho rozložíte na rošt.

3. Kuře ponořte na 16 až 20 hodin do zchladlého láku.

Pusťte se do uzení:

1. Kuře osušte a nechte ho hodinu odpočívat.

2. Mezitím vyhřejte udírnu na 80 až 90 °C.

3. Kuře vložte do udírny na 6 hodin.

Tak raušovní uzení!

Komerční článek


4.5.2022   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Domácí udírna na zahradu i balkon: Na čem si pochutnáte?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77260.
    Archiv anket.