Polentové karbanátky se špenátem
Potřebujete:
250g instantní polenty
1 cibuli
Slaninu - množství dle chuti
Olivový panenský olej na smažení
Postup:
Instantní polentu zalijeme vařící vodou dle návodu na obale a necháme vychladnout.
Na pánvičce zatím orestujeme cibulku a slaninu.
Vše zamícháme, vytvarujeme karbanátky které opékáme na trošce oleje. Pokud nemáte radi olivový olej na smažení, můžete samozřejmě použít jakýkoliv jiný.
Z tohoto množství získáme asi 15-17 karbanátků, které jsou výtečné jako příloha k dušenému špenátu.
Tento recept na rychlé, chutné a celkem i levné jídlo nám zaslala evropka
15.4.2014 Rubrika: Zelenina | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Polentové karbanátky se špenátem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.nemusí to být špatné jednou za čas...evropka je mlsná- vybíravá, ale sharon toto je lepší
já tedy místo polenty.....
orinka: Já zas do toho nastrouhám sýr,přidám vejce,hrubou mouku,někdy i trošku strouhanky.Přikořením česnekem (protlačeným skrz kleštičky),majoránku,sůl.Placičky jsou takové trochu bramborákovité,děti skoro nechtěly jíst tu kaši,jen aby zbylo na placičky....
Delam smazenou polentu, ale trosku po cesku - zalivam vyvarem (aby mela chut), pridavam malinke skvarky a smazim dozlatova na sadle, je to docela podobne opecenemu br.knedliku. S dusenou zeleninou na masle, to vubec neni spatne. Ale chce to ten polentovy zaklad radne ochutit, jinak je to takove mdle.
Milda3: já tam přidám žloutky, mouku, mléko, sníh z vajíček, trochu soli a prášku do pečiva a jsou z toho náramné křehoučké lívance.
evropka: když u nás zbyde brkaše tak paní druhý den ráno dělá z toho placičky,jen hrubá mouka a sůl,tak jsem to zkusil udělat taky a pořád se o lepilo na ruce,tak jsem zavolal paní a ta říká ,namočit ruce do studené vody a bylo po lepení
orinka - 15.4.2014 8:01 - jsem už pamětník,tak pamatuji taky kukuřičný chléb,ale brzo byl tvrdý,pekli ho v mém dětství sousedi
evropka: já kuskus taky už nekupuju, nechutná nám....
sharon: věru trochu lepí,ale namočíš si ruce ve studené vodě a vše ok
bulgur jsi mě zase poradila tytaky nedám na něj dopustit,ale vyřadila jsem kuskus...
evropka: prosím tě a nelepí se ta hmota když z ní děláš ty placičky ?
musím někdy vyzkoušet....a solí se to ?
musím se připojit k Orince, díky jí jsem se o Bulguru dozvěděla a je výýýborný , ke kuskusu nedá ani přirovnat , dělám jej na slano i na sladko.....
tu polentu jsem nikdy nejedla , u nás frčí se špenátem nudle....fleky....
no a já žiji v tom že na panenském oliváči se nesmaží , nebo jo ?...já jej dávám jen do salátů a když peču foccaciu.....tam je super....
Jarča*: jaru děkuju
holky o víkendu jsem jedla kachní konfit,tak přes týden to ladím zdravě
bulgur máme moc rádi, dokonce víc jak rýži, taky pohanka a jáhly nejsou špatné, ale dlouho mi trvalo než jsem přišla na to jak je upravit, ještě nám chutnají špaldové kroupy, nebo ječné/pšeničné kroupy. Polenta mě nelákala kvůli tomu, že je instantní a navíc má dost kalorii a po výživové stránce taky nic moc tělu nedá. Ale zkusit ji můžu, počkám až bude v akci .-).
Jarča*: mělo být - že by nedělala nic špatného
orinka: vidíš, bulgr jsem taky nikdy nejedla.
sevenofnine: protože to kupujem jak blbci. Výchozí surovina se po cestě výrazně a několikanásobně prodražuje. A dřív se kukuřící krmily tak akorát slepice.