Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminů

Ingredience: 1,5 kg mrkve, 30 dkg krupicového cukru, 5 pomerančů, 1 lžička kyseliny citronové, 1 l vody.

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme. Dusíme v 1 litru vody asi 10 minut. Přidáme cukr, kyselinu citronovou a dusíme doměkka. Po vychladnutí rozmixujeme. Pomeranče rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu, přilijeme do rozmixované mrkve. Naplníme do menších sklenic a po uzavření sterilujeme deset minut při 85 °C.
Pijeme vychlazené, zředěné  minerálkou.

Redakce


18.6.2018   Rubrika:   |   Komentářů 13   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Šťáva plná vitaminů

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3
Milda3 - 30.10.2019 12:44

sharon: naše holky si ho dělají taky hodně často a s chutí si ho dám radši než pivo, když tedy nemám žízeň smajlik - 61

 
Milda3
Milda3 - 30.10.2019 12:40

janablizkova: a jestli je myšleno rozmixovat syrovou mrkev,tak ve výsledku budou v té šťávě kousky a to by mi vadilo smajlik - 105

 
Milda3
Milda3 - 30.10.2019 12:37

janablizkova: snad ano,ale ze syrové mrkve se nenapiješ smajlik - 53

 
janablizkova
janablizkova - 18.11.2018 19:16

A nemá víc vitamínů syrová mrkev než vařená?

 
YXH
YXH - 3.7.2018 14:44

anitech: smajlik - 68smajlik - 68 myslim si to same.

 
Jarča*
Jarča* - 2.7.2018 9:51

anitech: přesně to samé mě napadlosmajlik - 56
Nenadchne - neurazísmajlik - 68

 
anitech
anitech - 27.6.2018 8:26

Tento recep se mi líbí i z toho důvodu, že je univerzální a může tu být další tři roky. Třešně na koláči tu přežily sezony dvěsmajlik - 68

 
YXH
YXH - 24.6.2018 14:21

kubikm: Ona ta mrkev hezky barvi a kdyz se trochu povari tak se jeji vitaminy uvolnuji a snadno vstrebavaji do lidskeho tela. Tusim, ze karoten je jediny, ktery se tepelnym zpracovanim nenici.

 
kubikm
kubikm - 23.6.2018 18:37

YXH: ano, tak to bylo
jinak obvykle v krámě ten 100% džus pomerančový má v sobě taky haldu mrkve....

 
YXH
YXH - 23.6.2018 18:00

Neco podobneho jsme delavali uz za komousu. Ale z nekolika pomerancu se do toho rozmixovala tusim i omyta slupka.

 
sharon
sharon - 18.6.2018 19:28

u nás se jede ve smoothie a to je bašta , stále čerstvé a se zachováním všech vitamínů.....

 
catcat
catcat - 18.6.2018 15:08

no nevím, popíjet vyvařenou mrkevsmajlik - 26
není jednodušší mrkev odšťavnit a rovnou přidat šťávu z pomerančů?

 
Linda
Linda - 18.6.2018 8:33

Chutove by to nemuselo byt spatne...... jenom se obavam ,ze po tomto pracovnim postupu vitaminy zdrhnou v zastupu, takze nakonec z toho vznikne oranzova bublinkova voda smajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77003.
    Archiv anket.