Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dobrý sýr není žádná věda

Dobrý sýr není žádná věda

Skutečně víte, co jíte? U výrobků Jaroměřické mlékárny se žádných nepříjemných překvapení bát nemusíte. Její tvarohy, sýry a pomazánková másla se vyrábějí tradičními postupy výhradně z domácích surovin a přímo v Jaroměřicích nad Rokytnou. Neobsahují „éčka“ a díky své mimořádné kvalitě získaly celou řadu významných ocenění.

Zdravý životní styl bývá poslední dobou skloňován ve všech pádech. Jeho součástí je zdravá strava a kvalitní potraviny. Rádi bychom jedli chutné potraviny, vyrobené z dobrých surovin a byli si jisti, že jejich výroba podléhá přísné kontrole. Raději si také zkontrolujeme, zda výrobce nenahradil příchutě chemickými přísadami tzv. „éčky“. A co kdybychom také podpořili lokální výrobce? Zejména ty, kteří užívají klasických výrobních postupů a receptur, které se osvědčily už našim předkům a na jejichž tradici se odkazují. Jak ale takové potraviny v obchodech najít? Jsou vůbec k dostání?

 

Tradice a kvalita v podání české mlékárny

V řadě oblastí se na dovoz spoléhat nemusíme. Mlékárenství má u nás dlouhou tradici. Příkladem může být Jaroměřická mlékárna, která se nedávno vrátila do rukou českých majitelů, kde se počátek výroby datuje už od roku 1937. Její sortiment se zpočátku soustředil na tvarohy a polotvrdé sýry, postupně se přidaly polotvrdé sýry, smetanové sýry a pomazánková másla.

 

Jde to i bez „éček“

Filosofii výroby staví v Jaroměřické mlékárně na několika zásadách. Produkty vyrábějí výhradně z českých surovin, tradičními postupy a bez nebezpečných konzervačních látek typu E – takzvaných „éček“. O tom svědčí certifikát CEFF. Jeho logo na obalech potravin upozorňuje spotřebitele na absenci těchto kontroverzních látek ve výrobku. Dále je Jaroměřická mlékárna držitelem certifikace IFS zaručující standard pro bezpečnost potravin s jednotným systémem hodnocení pro kvalifikaci a výběr dodavatelů. Řada jejích výrobků se může pyšnit oceněním „Klasa A“ a smetanový sýr Fénix i Archivní sýr dokonce titulem „Regionální potravina“ kraje Vysočina, který uděluje ministr zemědělství těm nejkvalitnějším lokálním produktům.

 

Vyberte si kvalitu

Česká republika bohužel nepatří k zemím, kde pro kvalitní potraviny stačí bez rozmyslu sáhnout do regálu obchodu či supermarketu. I stejné produkty stejných výrobců tu často mívají různé složení a tedy i různou kvalitu oproti jejich ekvivalentům na západě. Přemýšlejte o tom, co kupujete, dříve než doma u stolu. Věnujte svou pozornost složení potravin, zajímejte se o jejich původ a způsob výroby. Ochutnejte výrobky Jaroměřické mlékárny, kde vědí, že dobrý sýr či pomazánkové máslo není žádná věda (ani chemie).

Dopřejte si chuť s tradicí.

 

vyberte si kvalitu

 

Komerční článek


2.4.2012   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dobrý sýr není žádná věda

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
annie
annie - 2.4.2012 12:40

sharon - o tom žádná. smajlik - 68 Ale nemá se to pak jmenovat párky, ale sulc z kůží s přídavkem soji v párkovém umělohmotném střívku. smajlik - 42
No, člověk to nesmí přehánět - jinak bychom museli pořídit krafku, pole louky a dělat si všechno sami. smajlik - 68

 
Almega
Almega - 2.4.2012 12:04

sharon: Ale nesmí se nic přehánět.....Jen se mi zdá,že dříve žádný takovýhle podfuky nebyly,jen snad mléko bylo dosti vodnaté,ale že by byla ošizená "čokoláda","sýry",párky,smetana, a kdovíco ještě,tak to ne....Jo ještě maso bývalo samý lůj a tlusté,pamatuji na kotlety,jak tam skoro nebylo čisté maso a já je vykrajovala,až skoro nic nezbylo....

 
sharon
sharon - 2.4.2012 11:03

annie: však kůže má želatinu a soja je zdravá....smajlik - 68 někdo dělá sulc jen z kůží...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.4.2012 11:01

dnes jsme všichni už tak zblblý těma éčkama a já nevím čím, já to nějak nesleduju , koupím a sním na co mám chuť a zatím žiju......
kdybych měla všechny obaly pročítat tak v tom marketu strávím vánoce i silvestra...smajlik - 68
Cajthamlová v Tv taky dělá ze všeho vědu a sama hulí jak prasklý kamna.....

 
annie
annie - 2.4.2012 11:00

Almega - dokud bude po šmejdech - resp. po superlevných - "potravinách" poptávka, bude i nabídka.
Řada lidí koupí v akci kilo párků za 35 kč..."normálnímu" člověku musí být jasná uměra - kilo masa stovku, tak co v těch párcích asi bude...
Ti ostatní jdou spokojeni domů, jak výhodně nakoupili a k večeři si ohřejou ty namletý kůže se sojou...

 
Maci5
Maci5 - 2.4.2012 10:38

Aja: Billa(,ted mají na ně akci),albert,interspaar,tyhle velké řetězce snad všude.Penny ne.Mohu potvrdit kvalitu.

 
Aja
Aja - 2.4.2012 10:12

Kam produkty dodávají?

 
Almega
Almega - 2.4.2012 8:37

Je velký rozdíl mezi "smetanou" a "smetanou"....Jedna chutná jak škrob s kyselým mléjem a jiná je sametová...No a ty sýry,ač já zrovna je nemusím,tak taky už člověk ví,které ano a které NE! Myslím,že jednoho krásného dne nebudou lidi ty šmejdy kupovat a ty podvodné podniky samy zaniknou....doufám....

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.4.2012 8:21

smajlik - 66Nějak tomu nevěřím,věřím jedině tomu,co si vyrobím sama doma,smajlik - 55neb musí nějak zaručit určitou trvanlivost, a to asi bez Eček nejde..smajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.