
sharon: Vzdyt to rikam, leze ji to na mozek
.gif)
lucinka.unz: pěkně kecáš.....to tvoje ZLATÉ SLAZENÍ je sama STÉVIE
Specifikace Zlaté slazení Sirup 670 g
Popis produktu
CukrStop je sirupem se sladidly z rostliny Stévie.
Sirupy se sladidly ze Stévie s přídavkem přírodního aroma mají nízký glykemický index, takže nezvyšují hladinu cukru v krvi. Ovocný cukr a sladidla z rostliny Stévie zajišťují dostatečný přísun energie. Sirupy lze využít jako součást teplých i studených nápojů a čajů. Jsou dobře a rychle rozpustné, a navíc nenesou žádnou chuťovou stopu po Stévii. K oslazení jídla i nápojů stačí použít minimální množství. Sirupy neobsahují žádné konzervanty ani barviva.
Složení: fruktóza, pitná voda, steviol glykosidy do 0,5 %

sharon: No z tech chemikalii prujem mit mozna nebude ale asi tu dlouho nepobude jestli se s tim cpe casto. Vetsina tady tech sladidel je silene svinstvo. Jestli to cpe detem, tak je lituju.

Arna: Zuketu asi zitra zase s tunakem.
Melouna kupuju ted porad. Manzel ho ma moc rad a tak kazdy vecer k televizi. Kdyz si ctu, dam si taky misticku, ale vim, ze budu chodit v noci jako bila pani
.gif)
Arna: já jak kdy......stáří je tu...
.gif)
YXH: umřít nemusí....ale pořádný průjem ten jí přeju...
.gif)
sharon: V noci nechodím, to už by muselo být!!!!
.gif)
holky ,já jsem děsný
můj odjel na noční a já mám tak děsnou chut na krupici se skořicí a hodně másla ......už je namočená v mlíčku a kdo si myslí že jsem tlustá ...ano má pravdu a ať mi klidně skočí na špek....
k obědu byl ostřejší hovězí guláš......ten dělám vždycky na 2-3 dny.....hodně kližky - hodně guláše.....no.....
.gif)
Arna: už vidím tvoji čůrací noc.....to budou ledviny rády jak je propláchneš.....
.gif)
Dnes jsem dojídala dýňovou polévku a že si udělám později na obědo-večeři něco z cukety, ale přivezla jsem z města melouna a půlku sežrala
Cuketa se už do mě nevejde, bude zítra.

sharon: Michana v sobotu k snidani a nase psi smecka dostava vzdycky o vikendu taky vajicko
Kdyz mam extra vajicka, tak nekdy upecu piskot a co se nesni, dam zamrazit. Ted kdyz je hic tak staci udelat napln nebo jenom maznout marmeladou.
Minule jsme delali ty nuuuuuuudle
Dneska asi kureci nadra a salat. ma byt zase 32 nebo tak nejak, tak moc nevarim. Leda jestli si decka vzpomenou na neco co by chteli k obedu Musim je aspon trochu rozmazlovat

sharon: Neboj, ona Lucinka z tech sajrajtu brzo umre
.gif)
u nás vývar s nudličkama , hovězí guláš , bublanina a ted jsem povečeřela míchaná vejce s pažitkou.....musím,máme 70 vajec , tak se to nějak sešlo...
.gif)
lucinka.unz: to je sice hezké ale tady s REKLAMOU neuspěješ , tady VAŘÍÍÍME.....

Zdravim..Ja ted pouzivam sladila od zlate slazeni.Je doporucovane pro diabetiky i děti.A musim rict,ze jsem veskerou stevii a um sladidla hodila do kose.je to bomba!

Dneska grill a tatarak, zitra rizky, brambory a salat.

sharon:
.gif)
YXH: no to by mě naštvalo , zaplatit a ono to zdrhne ?????

sharon: Ja je muzu, ale nesmi mi utikat z talire
.gif)
před chvílí jsem dovařila květák s brokolicí a zítra udělám nákyp......
co porád vymýšlet.......
.gif)
YXH: tak tuňáka i lososa ano , ale takový ty chobotnice a mušle a krevetky to nee.....

sharon: my je mame radi. Jenom nemuzu syrove ustrice a skeble. To musi byt varene nebo uzene
Tatarak z lososa a nebo tunaka jeste jo, a nesnasim chaluhy v jakemkoliv provedeni
.gif)
YXH: krevety jsem nikdy neměla a vůbec ty mořský potvory neee.........

sharon: Jo ta barvi taky krasne, tu mam rada do ciny a na krevety. Trochu masla, cesnek, sul a kurkumu. Osmahnu a dam do toho ohrat krevety. Jsou bezva na spagety.
.gif)
YXH: já si zvykla přidávat zase kam to jde kurkumu....a prý je zdravá..... a taky to pak chytne barvu...

sharon: Aha, tak tu polevku delam taky, jenom na to maslo davam osmahnout i tu mrkvicku, ma to pak krasnou barvu mam ji moc rada. Vcera steaky, dneska tam je zbytek, tak udelam s houbama a salat.
Zitra asi pujdeme na vylet tak neco sebou ale jeste nevim co.
.gif)
dnes jsem dělala 12 malých palačinek na malé pánvičce , mázlé povidlím-k tomu kopeček zakysané smetany a to vše pocákané javorovým sirupem.....
já tři....a hádejte kdo zbytek ?.......
dále jsem usmažila dva krásné řízky z krkovice , brambor a ledový salát na zítra do práce,( má dvanáctku)
a pravě jsem dovařila plecko na štávě a žampionech , zítra upeču rýži a mám kompot jablka + hrušky.....a už na to na všechno.....prdím....
.gif)
Arna: to by šlo i na pečící papír do trouby.....
.gif)
denda04: Arna: ona to může být i ....kmínka...
.gif)
sharon: Drchancovou tedy taky dělám, jen jí neříkám drchancová
.gif)
Cuketové karbanátky a nic k nim. Jen zalite pivkem. A dělala jsem je v klasickém starém friťáku. Kálím na zdravé horkovzdušné další krámy co pak jen překáži v kuchyni.
.jpg)
sharon: podobnou vařím taky a říkáme ji vajíčková taky jsou tam drchance z těch vajíček
.gif)
Arna: to je z nouze ctnost.....
v hrnci opražím tak 5 lžic dětské krupičky ale jen jemně , dám na ni pak kousek másla až se rozpustí vmíchám tak 3 vejce a ono to udělá takový " drchlance"...zaliju vodou , dám gelový bujon zeleninový, sůl, pepř , kurkumu, kmín, hrstku nastrouhané mrkve kterou mám v mrazáku a nasekaný libebeček taky z mrazáku,20 minut povařím a hotovo.....ale pozor , než zavaří tak míchat- utíká....
u nás prostě oběd bez polívky není oběd.....a ted porád jakou....
.gif)
sharon: Co je drchlancová polívka?
.gif)
u nás zbytek sekané , brkaše , kompot, drchlancová polívka.....
na zítra jsem vyndala z mrazáku cca 1,5 kg plecko.....vykouzlím něco s houbama a s rýží....

Vcera domaci nuuuuuuuuudle, dneska zbytky, zitra asi gril a salat.
.gif)
catcat: a já čekám nějaký recept ...a prd..
to je tak když nakupuješ na neprověřeném e-shopu, to bylo
poprve ????

catcat:
jéje, to mělo být vedle. Tak mě to naštvalo, že jsem se nepřesunula do naštvalo mě
Tak mě naštvalo, že jsem si koupila šaty z VERYVOGA. Na obrázku krásné, žluté a vlčími máky... To co přišlo, je fujtajbl a hnus. A to mě ještě přišly na víc peněz, než jsem chtěla, protože platba musela být v euro a tak jsem si zaplatila bankovní poplatek. No, materiál je hnusnej, střih taky a ještě je to úzké v ramenou. Měli dosahovat lehce ke kolenům a jsou pod kolena a celkový dojem je odporná babská zástěra A vrácení zboží prý lze, ale jen po předchozím kontaktu přes mail.
Tak jsem zvědavá, co bude dál, na ten mail ase prý ozvou do 24 hodin

Yitka: Ahojky, tak si to pisu, dam vedet na Fb
az pojedeme....
YXH: ahoj Soni, oni mne ani odsud nevyskrtli....a to jsem tu asi sest let vubec nebyla! Diky za vzkaz. Muzem se sejit v tom srpnu, zatim nic nemam.

Yitka: Ahoj Zdeni vitam te zpet YXH zdravi YYC pres ceske stranky

Arna: Holka s tim ti neporadim klasicky fritak jsme meli, ale nakonec jsem ho vyhodila, protoze se malo poouzival a zabiral hodne mista. Hranolky delam na hluboke medene panvici, a stejne tak i koblihy. Na rizky pouzivam litinovou panvici. V ni to jde rychle a moc tuku se nevsakne. Po usmazeni davame na papirovou uterku. Jo a zukety jsou bezva i na grilu
.gif)
paníliška: Karburátory taky dělám v troubě na plechu. Nechce se mi stát u sporáku a hlidat aby se sespálily na pánvičce.
Tak jsem sem zavitala po x letech a skupinka porad zije! To je fajn. Zdravim YXH. Tady YYC :)
Arna: Sice to není odpověď na Váš dotaz, ale já jsem si oblíbila přípravu karbanátků. zeleninových placiček a podobně v troubě. Pečicí papír lehce vymažu olejem, na něj dám potravinu a peču v troubě. Po cca 20 minutách otočím a dopeču.
.gif)
Linda: Ty kuřecí nugetky jsou taky obalovaný, ty jsou křupavý?
Teď je sezóna cuketek a já je mám na zahradě a jsou moc dobrý smažený. Nemůžu se ale cpát pořád smaženýma na oleji,
.jpg)
Vcera jsem vyrobila velkou misu testovinovyho salatu a byly k nemu spizy, dneska ke zbytkum salatu bude smeska zbytku z mrazaku (jsou tam 3 druhy obalovaneho plneneho syra z lidlu , zbytky v kazdy krabicce neco) a pokud nebude dost tak hotwings. A zitra uvidim pokud zbyde salat tak mozna k nemu budou rizky a nebo neco podobnyho. A pokud nezbyde tak budou alobalovy balicky na grilu - mam tam pulku panenky a tak ji hodim do marinady a pak zabalim s brambory a zeleninou
.jpg)
Arna: z ty beztukovy fritezy jsou suproy hranolky nebo kupovany hot wings , kureci nugety apod. I zelenina je z toho dobra. Obalova veci jsem nezkousela, zas tak casto je nedelam a kdyz uz je delam tak chci krupavy
.gif)
Ahoj, jdu na radu či zkušenosti. Máte někdo fritézu co dělá bez tuku nebo jen s malým množstvím? Hlavně jak se v tom dělají klasické řízky či jiné obalované, třeba květák, cuketa, houby,...
Klasický friťák je někde a asi na vyhození, nedělám v něm, tak bych si ráda koupila nějaký zdravější

Vcera koprovka a nuklik, dneska veprove a michany salat.

V nedeli kacena, zeli a br knedliky. V pondeli chlebicky a dneska mexicky salat a karbose.

Linda: Jo kofola je jina. Manzel ji mel moc rad, tak si ji dal "postaru" vlasak, rohlik a kofolu. No nejlepsi z toho byl jeste ten rohlik
.gif)
tak fotku mám ale nejde zmenšit...je AUGUSTO 900ml , čokoládová.....
.gif)
Linda: já točenou neměla cca 20 let...fakt.....ted mám oblíbenou z GLOBU.....zkusím najít a dám tu......jinak občas CARTEDOR....já čokoládové a můj muž ovocné...
.jpg)
sharon: to mas sice pravdu ,ale kdyz to clovek nema tak si jednou za rok dva pochutna i na tom hnusu fialovym ....me osobne prekvapilo jak je hnusna tocena zmrzlina. Netusim jestli jsme padli na nekolik podivnych cukraren a nebo jestli je to nova receptura. Kupuji uz jenom kopeckovou ...jo a kofola chutna nejak jinak, nerikam spatne ale jinak nez si ji pamatuji a neni to ono
.jpg)
sharon: máš pravdu
.gif)
žádný ty kokyna už nejsou co dříve...třeba MARGOTKA.....dnes je to hnus fialovej

Dneska budou ovocne knedliky, delala jsem tvaroh, tak at se spotrebuje.

Linda: Jo jo bananky si obcas taky privezu, a Fidorky a potom Princesky, ale ty uz nejsou co byvaly Jo a taky pernicky v cokolade, s marmeladou nebo povidly, ty jsme vozili pro dceru, ale v poslednich letech ta cokolada na nich uz taky neni dobra (asi nova receptura podle EU)... Ale Milena a Kofila a Kavova Zrna jeste jsou dobre. Jo a taky nekdy nugat. No a vnoucata ujizdi na Jesence a Lukasek na Pikao
A pak Bon pari a Slavie
Kdyz se mne ptaji, co mam k procleni, tak asi mysli, ze jsem blbec
Cokolada, bonbony, tvrdy syr, a detske obleceni (od vietnamcu) protoze rychle rostou a oni to maji lacine a jine nez tady
Kdyby mi otevreli kufr, asi by zasli
.gif)
jo , jo FIDORKY.....ty já jen hořké....
.jpg)
FIDORKY to jsou
.jpg)
sharon: YXH: ja vozim Mila susenky cele krabice - zetacek je do nich zamilovany tak vloni dostal krabici k narozeninam . Deli a bananky v coko mela rada mladsi coby ditko, dneska uz ji to nebere. Ale neni nad ceske zelatinove potvory od Jojo..... jo a holky mely rady takovy ty kulaty susenky v cokolade, balen ykazda zvlast , kazda barva papiru znamenala jinou prichut (zaboha si nevzpomenu na jmeno) . Kdyz jsme po nich koukaly vloni tak mely pouze vylepsene receptury s pridanim kokosu a mandli apod. cista cokolada se pry uz nedela. Kdyz jsem byla mala tak byla modra mlecna coko a cervena horka. A potom pridali zlutou a to bila bilo coko.......

sharon: No jo holka ty si muzes vybirat. Merci tu byva jenom kolem vanoc, ale v Calgary je obchod Lindt, a tak obcas zajdeme tam, kdyz tam jedeme. Jinak se tu obcas dostane koupit Ritter Sport. Vozime si Kofilu a Kastany, jo a tatranky, a horicke trubicky, tak obcas neco jeste najdu v mrazaku. Nasim chutna Orionka s pistaciovou naplni
.gif)
YXH: víš co , mě MILKA škrábe v krku , teda ta koupená tady v česku.......mě chutná MERCI s marcipánem , jak jsou v čokoládě ty díly ......anebo lanýžové pralinky....

sharon: Tak to potom bych sahla hned po poradne velike tabulce Milky

orinka: Holka zkus koukat jenom jednim okem, bude to polovina kalorii

Linda: Jo jo existuje S tou cokoladou je to docela dobre, muzes pouzit tmavou
Jinak se s tim taky delaji Rice Crispie Squares. Do mikrovlnky das do misy trochu masla, marshmallows a nechas rozpustit (silene se to tahne a chyta
) A pak to ve vetsi mise promichas s ryzovymi burizony (arizonky se to jmenuje u vas tusim). Das do dobre vymasteneho pekace (nebo ho vylozis papirem na peceni), poradne to do nej namackas a nechas vychladnout. Ono to krasne ztuhne a delaji se z toho kostky. Ty nam chutnaji docela vsem, muze se to navrch pocakat cokoladou. Je to nepecene a dobre na cesty.
.gif)
YXH: tak já nemám ráda sušenky ani korpusy z nich , nemám ráda ty bonbony -ale děckám je kupuju, takže pro mě jen ta čokoláda......

sharon: Jo jo masicko na to by te uzilo Tohle je jako desert pri kempovani nebo kdyz se dela taborak
Ale jednou na to holky dostaly chut v zime ( bylo jim asi 8 a 11, tak jsme to delali doma nad svickou
YXH: Jen se podívám na obrázek, a hned mám kila nahoře!
.jpg)
YXH: jezis u vas tenhle sladky hnus taky existuje .... deti to milujou, ale pro me je to nepozivatelny
..... teda v dk se to dela bez cokolady, ale muzu jim ji priste nabidnout jako zlepsovak
.gif)
já už teda s tím vařením....co pořád....
i když je teplo tak zítra bude hrachová kaše, hrách je už namočený, hotová sekaná z globu , cibulka , chléb.....a basta
komu se to nelíbí , at nejí....
.gif)
YXH: ty jo , tak tohle by mě nenapadlo, zas jsem o něco chytřejší....
a já myslela že nějaký špééécl masíčko...

sharon: Jsou to dve susenky (neco jako be-be) a mezi ne prijde kousek cokolady a na ohni opeceny marshmallow (tusim ze jsem to videla v globusu taky,driv to byvalo zuzu)
Horke zuzu rozpusti cokoladu mezi susenkama, krasne se to tahne
.gif)
YXH: u nás byl včera ohnostroj a to ani nevím kdo co slavil....
co je prosíím ...smore´s ???.....

Dneska grill, zitra plnene papriky, pozitri burty na ohni a smore's. Vecer bude ohnostroj. Slavime Canada Day

sharon: Vypada moc hezky, po nasem se zaprasilo
.gif)
dnešní koláč , kynuté těsto, tvaroh,borůvky, máslová drobenka....
.gif)
u nás dnes i zítra koprovka z čerstvýho.....
v sobotu asi filé a neděle je ve hvězdách.....

sharon:
.gif)
YXH: ....se nezabíjí....se nakládají a pak jsou to ty mrtvolný...

Dneska jdeme na oslavu narozenin, takze nevarim, asi budou steaky.
Delali jsme klobasy, prave jsou v udirne, tak jsem rada, ze nemusim varit.
Zitra bude sekana a br. kase. Jo Sharon, nevim jak se zabiji okurky, tak bude taky zivej v salatu s rajcaty

sharon: Vypadaji pekne
.jpg)
sharon:
.gif)
dnes pár honzovek s povidlím a tak si je manža pocukroval....
.gif)
u nás se zítra dopapá guláš z kližky , pak udělám květákové smažené placičky s nastrouhaným sýrem - dva druhy sýru , niva a gouda.... dělá to ségra a je to bašta + brkaše , živej okurek a já kompot jablka +hrušky.......
Tak na víkend hlásím - v sobotu bude květákový mozeček, nové brambůrky a okurkový salát a v neděli zase lečo, protože ho miluju . Péct nebudu, zákusky nahradí třešně a jahody. Bohužel kupené. Na balkoně mám sice květinuáč s jahodama, ale zatím tam jen kvetou a dozrály dosud jen 2. Na lečo jsem koupilam pálivé papriky. Snad budou pálit dostatečně, minule to nestálo za řeč. Jak není lečo pikant, nestojí to za to
.gif)
Linda: já se ke gratulacím připojuji.......všem hlavně zdavíčko...

At se vam to party povede, prejeme vsechno nejlepsi tchanovi a vam k vyroci, at vam to dal slape v lasce a pohode.

Linda: No vidis, tak mas hned vystarano, spocita ti to vsechno Ja nasla jenom ty rozmery, ale nektere stranky s recepty by to mit mohly. Jo trouba je kapku vetsi nez vetsinou v Evrope, ale daji se tam uz koupit i vetsi a lednice taky. Hele nemate nahodou chladici box na kempovani? My ho taky pouzivame kdyz lednice nestaci
Aspon do nej davame treba piti a salaty v mise nebo plastovych krabicich. Dame dospod led a pak misu a piti nastrkame do toho... Lednici mame opravdu jako kravu, ale stejne jeste nekdy nestaci.
.gif)
Linda: není třeba , manžel už tomá odmrazené.....on si poradí, ale dík za radu....
.jpg)
sharon: namoc tu deku do studene vody a pak jeste prekryj igelitem a vydrzi ti to zmrazene o hodne dyl
.gif)
Linda: to máš pravdu taky bojuju s místem v lednici a to si myslím že máme pro dva lidi sakra velkou....zlatá zima kdy dám všechno na verandu....
právě se u nás odmrazuje mrazák.....plné šuplíky ve vaně zakryté dekou a mrazák se odmrazuje....chudák už trpěl...
.gif)
a dcera peče jahodová pokušení...
.gif)
Linda: foto z lednice - ségra peče řezy....
.jpg)
YXH: sharon: ja hlavne musim bacha s mistem v lednicce....mame neco mezi 50-60 hosty, slavime tchanovu 80 a nasi stribrnou svatbu , dorazi odpoledne ke kafi a dortu a pak je k veceri grilovane prasatko s ruznymi prilohami a salaty a po veceri je zmrzlinovy bar ...takze predpokladam spoustu zbytku a hlavne upect 3 plechy musim je mit kde uskladnit pred podavanim a to do lednicky uz nenarvu
.jpg)
YXH: kolegyne mi vcera doporucila stranky na internetu kam clovek jenom natuka velikost a ono mu to vypocita kolik porci by z toho bylo 1) jako dezert po jidle nebo 2) jako odpoledni ke kafi a nebo 3) velky porce a i kolik je potreba fondanu na potazeni..... tak jsem vcera merila plech a je to A3 (=30x40cm) tak udelame dort na jeden (ten bude asi 5-6cm vysoky) a k tomu na druhy plech udelam mistni jahodovy dezert - ten je syty. A hlavne je na vyber pokud nekdo nema rad vysoky kremovy dorty anebo muzou ochutnat maly kousek od kazdeho ..... coz mnozstvim odpovida tomu tvemu halv sheet....... takze full sheet je A2 - to mate mega trouby

Nasla jsem tohle
Jo a jeden inch je 2.5 cm
6″ round 6-8 servings
7″ round 8-10 servings
8″ round 14-16 servings
10″ round 25-28 servings
Quarter sheet 12” X 9” 20-25 servings
Half Sheet 18” X 12” 45-50 servings
Full Sheet 18” X 24” 90-100 servings
-- Kompletní archiv diskuse --