Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  
Ivi
Ivi - 7.5.2017 11:40

manka: Nádhera! smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60

 
Haninka
Haninka - 7.5.2017 10:15

manka: smajlik - 60 co oslavujete? Nebo jen tak?

 
manka
manka - 7.5.2017 9:32

trošku jsem peklaobrázek - stafetky.jpgobrázek - satecky(6).jpgobrázek - rezy_a_rolady.jpg

 
sharon
sharon - 5.5.2017 15:48

Linda: všechno nej nej dceři.....užijte si to...obrázek - 17553909_1342118232516779_6335418946977107335_n.jpg

 
sharon
sharon - 5.5.2017 15:48

Linda: všechno nej nej dceři.....užijte si to...obrázek - 17553909_1342118232516779_6335418946977107335_n.jpg

 
YXH
YXH - 5.5.2017 14:48

Linda: Tak si tu oslavu hezky uzijte a dceri vsechno nejlepsi k narozeninam smajlik - 61smajlik - 53smajlik - 52

 
catcat
catcat - 5.5.2017 11:38

Linda: Lindo, objednávám si vaší rodinku na naší oslavu mé dceři. Jídelníček je supersmajlik - 64smajlik - 68smajlik - 60

 
denda04
denda04 - 5.5.2017 9:35

smajlik - 60smajlik - 47Linda: super ať vše vyjde jak si přeješ a dceři jen to nej nej smajlik - 61smajlik - 61smajlik - 61

 
Linda
Linda - 5.5.2017 7:40

Jsem vcera delala pecene kotletky s ryzi a ta ostra paprika se ukazala byti opravdu ostra, takze jsme krapatko vydesinfikovani smajlik - 16
Dneska sushi - prijede dcera s pritelem tak az pro ne vecer pojedu na nadrazi vyzvednu si hotove sushi v restauraci - tomu rikam ja vareni smajlik - 47smajlik - 34
A zitra oslavujeme dceriny narozeniny, DCERA!!! (ja budu pouze prizvukovat) bude delat vlazny bufet - pecenou pastiku se zampiony a slaninou, kureci kosicky, smazene file, nejake uzeniny, vejce s krevetkami a k tomu 2 druhy chleba a zapecene parky. A ja budu "jenom" pect dortik, ale preje si jednoduchy jahodovy, tak to budu rychlovka.
A v nedeli asi zbytky smajlik - 26

 
YXH
YXH - 4.5.2017 23:47

Michany salat a rohliky s maslem.

 
YXH
YXH - 2.5.2017 15:42

Oblozeny talir, salat, nebo ruzickova kapusta a klobasy. Sobota uz je naplanovana, budou burty na ohni, hlidame vnuka smajlik - 68

 
Linda
Linda - 2.5.2017 6:17

Vcera sendvice s karbosema a coleslaw (mam zbytek s sebou do prace k obedu smajlik - 57), dneska netusim. Manzel si vzpomel s rizotem a na to jediny nemam v mrazaku maso smajlik - 16, takze bud koupim nekde cestou domu a nebo udelam jinou , zatim neznamou, veceri smajlik - 68

 
YXH
YXH - 1.5.2017 16:17

Dneska cina, zitra nemam zdani smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 29.4.2017 18:34

My dneska tortily s hovězím masem a zeleninou, večer "ulov si sám" zítra chceme v poledne ugrilovat venku, krkovičku a šťouchané brambory, večer samosebou buřty na ohýnku - už se těším - a v pondělí chci upéct prokládanou krkovici a k tomu bramborovou kaši. Když budu v dobrém rozmaru, něco upeču smajlik - 64

 
YXH
YXH - 29.4.2017 2:04

Zitra pstruh na grilu a salat. Na nedeli neco jako ptacky.

 
Ivi
Ivi - 28.4.2017 12:13

U nás dnes vepřové výpečky, špenát, brknedlík, zítra rychlé kuřecí nudličky se šťouchanými brambory a okurkový salát a v neděli zatím nevím.

 
sharon
sharon - 28.4.2017 9:54

kdo má rád čoko dezerty a neznáte , vyzkoušejte tohle přesně podle návodu .....dělávám ze dvou balení - luxus.....nebe v hubě...obrázek - 46053.jpg

 
YXH
YXH - 26.4.2017 15:16

manka: My studene brambory smajlik - 65
Linda: Jo holka i jogurt muze prekvapit smajlik - 68smajlik - 68
Nekdy je lepsi se na slozeni nekoukat. Koupila jsem pro nas na zub velikonocniho kralika z bile "cokolady", to slozeni by se spis hodilo na ten plastikovy obyal nez na obsah. Byl to humus.

 
sharon
sharon - 26.4.2017 12:37

Linda: to máš pravdu, i já mu to závidím......smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 26.4.2017 10:27

Linda: Do normálního jogurtu pro normální lidi patří.

 
Linda
Linda - 26.4.2017 10:03

sharon: tomu tvymu muzeme leda tak zavidet zazivani smajlik - 47

 
Linda
Linda - 26.4.2017 10:03

jsem zmatena..... prave jsem zblajzla jogurt a jak otacim kelimkem abych ho vyskrabala tak z druhy strany bylo napsano: pozor obsahuje mleko.....ono mleko nepatri do jogurtu?????

 
sharon
sharon - 26.4.2017 9:06

Linda: to by tomu mému nevadilo, ten si klidně dá pečený bůček a zapije ho kefírem....i ve svém věku............smajlik - 26smajlik - 68

 
manka
manka - 26.4.2017 7:02

YXH: jo jo, taky jsme to měli v NDR a k tomu rýži.smajlik - 76smajlik - 76

 
Linda
Linda - 26.4.2017 6:54

Nahodou nejlepsi byl exsvagrik z australie...v dansku se hodne provozuje "obed" coz je v podstate spousta veci na stole, studena kuchyne a vlazna kuchyne obvykle se k tomu podava nekolik druhu chleba a kazdy si namaze co chce a kolik chce ...a svagrik byl schopen vyrobit na svem taliri pyramidu od vseho trochu a vsechno najednou smajlik - 34

 
YXH
YXH - 26.4.2017 0:34

Ivi: Jo to mne malem kleplo v NDR, kdyz nam prinesli krasny rizek a pred nami tu nadheru ta servirka polila nejakou rajskou majdou. Ja neverila vlastnim ocim. Nez jsme stacili zakrocit, tak bylo hotovo. smajlik - 76

 
sharon
sharon - 25.4.2017 19:27

Ivi: s tím souhlasím.......to vím že to také někde baští....řízek,zelí,knedlík.....smajlik - 66

 
Ivi
Ivi - 25.4.2017 18:20

Guláš s brkaší má ráda spousta lidí. Dokonce ho mají občas i v hospodách na jídelním lístku. Už jsem to tak jedla a je to dobré. Koneckonců, brkaše jsou vařené brambory s máslem, které už někdo "předžvejkal". smajlik - 68 Ovšem hovězí polévka s tvarohovým koláčem je pro mě stejná příšernost jako Pavlišovský řízek (řízek s knedlíkem a zelím = podle mě svatokrádež). smajlik - 76smajlik - 80

 
YXH
YXH - 25.4.2017 16:37

Ivi: Ohrivam v mikrovlnce hodne veci a jsem za ni vynalezcum mooooc vdecna

 
YXH
YXH - 25.4.2017 16:36

Linda: Teda holka ty jsi chudak. smajlik - 25 Nemas to lehky.
Je zajimave, ze maslo nejedi ale slaninu si na kasi prsknou smajlik - 68smajlik - 68
Ale vis co, asi bych byla potvora a vyuzivala toho, ze vari, a nejmin 2x tydne varila co mu nechutna smajlik - 42smajlik - 42 mela bych aspon chvilku pro sebe smajlik - 68
smajlik - 68

 
sharon
sharon - 25.4.2017 15:45

Linda: díky za info........já teda nevím jestli by mi ten můj miláček jedl guláš s brkaší......ale to je fakt zvyk....

můj tchán - dej mu pánbůh lehkou zem - ten přikusoval k hovězí polévce tvarohový koláč.......tomu jsem ale já říkala rozežranost..smajlik - 68

Ivi: z ohřívané kaše na sporáku bylo nejlepčí to přichycené na dně....a čím víc tím líp.....mňam......ale pak to drhnout...smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 25.4.2017 14:01

Linda: Kaši a knedlíky ohřívám v mikrovlnce v misce, kterou zastrčím do mikrotenového sáčku. Nikdo nekomentuje. Do kaše přidávám mléko a máslo už když ji dělám čerstvou a do ohřívané přidávám po vyndání z mikrovlnky pláteček másla a zamíchám. Doma jsme ohřívali normálně na sporáku, ale to se člověk mohl umíchat. Jenže kdysi taková vymoženost jako mikrovlnka nebyla. smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 25.4.2017 13:37

Linda: kaši ohřívám v mikrovlnce, v plastové dóze, přidám tam trochu mléka a po ohřátí zamíchám, zatím nikdo neremcal smajlik - 66smajlik - 64smajlik - 68

 
denda04
denda04 - 25.4.2017 11:28

Linda: smajlik - 58smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 61

 
Linda
Linda - 25.4.2017 10:37

denda04: nemam, ja varim podle sebe , obcas se povede a obcas ne a obcas viking prska a pokud se mu to moc nelibi tak druhy den uvari sam a ja mam volno smajlik - 47

 
denda04
denda04 - 25.4.2017 10:16

Linda: máš to fakt těžký s nim ,ale zvyk je zvyk možná by to nepoznal smajlik - 98smajlik - 99

taky ohřivám knedle ,těstoviny ,rýži v MT v mikr.sáčkusmajlik - 58smajlik - 67

 
Linda
Linda - 25.4.2017 8:37

sharon: maslo se pouziva, ale trosku jinak......kase se dela s mlekem (ja davam studeny protoze jsem lina ho ohrivat) a s maslem a vyslehat, ale uz se nedava maslo navrch. Ja miluju kasi a udelat do ni dulky a navrch nechat rozpustit kousek masla. Danove poliji kasi nejakou mackou.
A nebo omacky - podle staryho danskyho receptare se pouzije hodne masla a udela se jiska, v soucasnosti se pouzije bud margarin na vareni a nebo jenom trosku masla na jisku. Zahustit omacku rozmichanou moukou se pouziva minimalne (v podstate snad jenon na tu hnusnou hnedou majdu, kterou davaji ke vsemu) a do hotove omacky se nakonec rozhodne uz nic nepridava a uz vubec ne kousek masla. A nebo se smicha maslo s hladkou moukou a udelaji se kulicky a ty se pak hazi do omacky a jak se maslo rozpousti tak mouka zahustuje.....kdyz to shrnu : na vareni pokladaji maslo za nezdrave, ale pouziji ho do klasicke kuchyne. Ale nikdy nepouziji maslo do hotoveho jidla na ochuceni. Maslo je do studene kuchyne
Viking toleruje brkasi k 2 jidlum - hovezimu gulasi a poleje ji omackou, ale druhy den uz nechce ohrate zbytky, max pokud ma hodne dobrou naladu tak mu udelam cerstvou kasi a ohreje si gulas. A nebo mistni klasika "spalena laska" coz je brkase posypana opecenou cibulkou a osmazenou slaninou a podava se k tomu cervena repa nebo kysela okurka. A kdyby tusil, ze mu do ni propasovavam maslo, tak by ho trefilo smajlik - 34
A muj exsvagr z australie daval do br kase mleko, olivovy olej a citronovou stavu - zni to podivne,ale bylo to dobry smajlik - 57

 
sharon
sharon - 25.4.2017 8:20

Linda: to se v dánsku nepapá ?smajlik - 26......informuj, to nevím....já kaši s máslem miluju a nejen já , dělám jí tak roky - máslo a horké mléko a vyšlehat šlehačem.......

 
Linda
Linda - 25.4.2017 7:38

YXH: holka moje mila, ty jsi se totalne zblaznila smajlik - 76...maslo do tepleho danskeho jidla smajlik - 34

 
YXH
YXH - 25.4.2017 1:48

Linda: Delam normalne v mikrovlnce a je dobra. Hele zkus mu do ni soupnout navic kousek masla smajlik - 64

 
sharon
sharon - 24.4.2017 15:09

Linda: zkus ji na talíři přikrýt mikrotenem ....já v mikrotenu ohřívám když tak rýži i těstoviny......

 
sharon
sharon - 24.4.2017 15:09

Linda: zkus ji na talíři přikrýt mikrotenem ....já v mikrotenu ohřívám když tak rýži i těstoviny......

 
sharon
sharon - 24.4.2017 15:08

Linda: na sporáku , na plotýnce.....ale víš co, já dělám každý den čerstvou.....mám určitý kastrulek a ten když naloupu brambor tak vím že se ta dávka sní......a druhý den znovu....taky co by baba v důchodu dělala , ne ?............smajlik - 68

 
Linda
Linda - 24.4.2017 14:04

sharon: jak ohrivas brkasi? Ja ji normalne strcim do mikrovlnky a prijde mi to ok, ale viking brbla, ze to neni ono smajlik - 26

 
sharon
sharon - 24.4.2017 13:27

u nás v sobotu bramborové šulany s mákem , neděle a dnes řízky s brkaší, večer jsem upekla buchtu se strouhanýma jablíčkama v těstě - mmch výborná a před chvílí donesla sousedka 8 tvarohových čerstvých koláčů , pekla ráno , včera se jí nechtělo a tvaroh se musí zkonzumovat.....smajlik - 92smajlik - 33smajlik - 34

 
Haninka
Haninka - 24.4.2017 8:32

Sobota bramborový salát, přírodní vepřový plátek, včera vepřové na houbách a dneska ho dojedeme smajlik - 64. Zákusek prošívaná deka, která zmizela rychlostí blesku smajlik - 76

 
Linda
Linda - 24.4.2017 7:42

V sobotu pecene veprove s bramborem a cervenym zelim, vcera plnene papriky s rajskou a pro manzela s ryzi a pro me s kolinkamasmajlik - 57, dneska budou zbytky

 
Ivi
Ivi - 24.4.2017 7:13

Pečená šunka s bramborovou kaší, jako zákusek makové a tvarohové koláčky.

 
YXH
YXH - 24.4.2017 0:40

Vepro, knedlo, zelo a jako dezert venecky, pro ty co nechteji knedlik jsou stouchane brambory.

 
YXH
YXH - 19.4.2017 16:37

Dneska veprove na reckem koreni, zitra asi pirohy a ruzickova kapusta.

 
Jehlička
Jehlička - 17.4.2017 22:28

Ivi: smajlik - 4

 
Ivi
Ivi - 15.4.2017 21:42

Jehlička: Krásné! smajlik - 47smajlik - 60 Asi se zastavím na koledu! smajlik - 16

 
YXH
YXH - 15.4.2017 17:31

Jehlička: Nadhera!

 
Jehlička
Jehlička - 14.4.2017 20:41

trošku Velikonočního tvoření...

obrázek - vel_1a.jpg

přejeme všem
Krásné svátky Velikonoční ...

 
YXH
YXH - 13.4.2017 14:45

catcat: Na velke nakupy si clovek zvykne. My jezdime vetsinou tak 1x tydne na nakup a sem tam neco prikoupim, kdyz je treba. Je to tu normalni, malo lidi chodi do kramu denne pro potraviny.

 
YXH
YXH - 13.4.2017 14:43

Linda: Jo nektere veci od vietnamcu jsou lepsi nez to co maji tady v krame taky. A vubec pro deti, kdyz z toho za par mesicu vyrostou to nema cenu, kupovat leginy nebo kalhoty za 20 dolaru, kdyz je koupim za 4.
Mam od vietnamcu sukne, tricka a taky siroke krajkove haleny, sukne uz nosim ais 5 let a porad se nesypou, jsou letni z lehkeho platna. Haleny taky drzi, ale stejne si budu "muset" koupit neco noveho smajlik - 68 S oblecenim to delam taky tak. Tam vezu jenom nejnutnejsi (hlavne kalhoty), protoze se mi nechce zkracovat nohavici rucne, smajlik - 68

 
Linda
Linda - 13.4.2017 12:09

catcat: sakris ono mi to odeslala půlku...... co se dá a vím, ze to spotřebujeme kupuji po celých balení- lip se to stosuje jak do košíku tak potom do auta a u pokladny nezpůsobuje katastrofu. A jinak pokaždé skládáme poklonu vynálezci Ikea tasek- vejde se do nich vsechno, jsou nerozbitne a stosuju je na sebe v kufru smajlik - 47

 
Linda
Linda - 13.4.2017 12:05

catcat: tenhle velký nákup děláme poslední den odpoledne a rovnou hned u tesca na parkovišti vsechno skládáme do auta k dovozu. Druhy den ráno jenom hodím tašky s oblečením atd na zadní sedadla ajedeme..... Je to zaprah, ale mám minimálně jednu holku s sebou, tak to pomůže a pak ze to člověk nevyklada hned zase doma, ale až za dva dny taky pomůže. Ale to je pak doma naprosto všude a strávím odpoledne vyráběným pyramid ve spíži smajlik - 68......a myslím ze pokladní se z našeho nákupu taky dlouho vzpamatovává smajlik - 34

 
catcat
catcat - 13.4.2017 11:12

Linda: víš, nejde o ty prachy, ale představa toho, jak to nandavám do vozejků, nandavám na pokladní pás a nandavám do auta a vykládám domasmajlik - 76

 
Linda
Linda - 13.4.2017 8:54

YXH: taky jsem oblíkala holky dlouho u Vietnamců, to jsme ještě neměli auto takže vsechno se tahalo autobusem smajlik - 76.....do Prahy jsem vezla oblečeni na prvních par dnu a dvě prázdný tašky složený v krosne a domu vsechno nazvaný oblečením na holky. Dodnes mám oblíbenou vietnamku u které pokaždé nechám několik tisíc. Ona ma oblečeni převážně z Polska, pěkný, kvalitní a cenově dostupný. Stojí pomalu totéž co tady šunt oblečeni z hypermarketu, jenže její oblečeni je k neroztrhani, to z místního hypermarketu nelze po par vyprani použit ani na zahradusmajlik - 76

catcat: na cestu do cech se obvykle několik měsíců vnitřně přemlouvám a po návratu dlouho vzpamatovavam, nakupování není můj koníček, ale jednou za rok nebo dva se to dá zvládnout a i když cenově je to děs, tak na druhou stranu já si ne koupím nic na sebe jak je rok dlouhý, max tak ponožky či jinou drobnost takže když to člověk zase rozpocita tak je to vlastně levná cesta smajlik - 16...... V 2015 jsem byla v Čechách 2x, protože jsem při první cestě byla pozvána na svatbu 3 měsíce na to, vloni jsem nebyla a letos se už 2 měsíce psychicky připravuji a pořad se nedokážu rozhodnout kdy vyrážím. Dcera s přítelem byly v Praze před par týdny a přivezla ni studentskou pečeť a par dalších mlsu prý abych si připomněla o co prichazim smajlik - 34.....je to potvora, přece jenom letadlem toho tolik nedovezla, potřebuje aby matka vyrazila s autem smajlik - 42

 
YXH
YXH - 12.4.2017 19:19

Haninka: Jo o chlebu radsi nemluvim a rohlikach taky. Pecu si je, a docela ujdou (nejsou uplne jako z tesca nebo kauflandu, ale jsou dobre, chleba taky neni spatny, ale at delam co delam, neni to uplne to stejne. Sice o moc lepsi nez to co tu pod nazvem chleba prodavaji. Daji se tu koupit bagety (dlouhe neco jako francouzske) a taky neco podobne nasi bile vece na chlebicky, to docela ujde. Taky tu je tmavsi podobny nemeckemu, neni nejhorsi, ale taky to neni pravy cesky chleba, anebo v nemecke prodejne i pravy nemecky ci polsky, ale je to 300 km jedna cesta, tak na bezny nakup i na nase pomery dost daleko smajlik - 68smajlik - 68 Jedeme zitra (mam prohlidku kolene po operaci), tak se chci v nemeckem stavet pro persil a chleba a cervenou tlacenku smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 12.4.2017 17:46

YXH: no to se tedy nedivím, že máš těžký kufr, když čtu, co všechno vozíš. To je stejně zvláštní, že je zboží, o kterém předpokládáš, že by ho měli mít všude a ono ne. Když jsem byla za synem v Anglii, tak jeho spolubydlící a kolegyně říkala, že jí při návštěvě Polska moc chutnal žitný chleba, který u nás k dostání v cca 0,5 kg balení, je tam asi 9 plátků. Říkala, že v Anglii ho koupí málokdy a že stojí přes dvě libry. Tady stojí 19,90 Kč, tak jí ho vždycky,když tam letí, pro posílám, má z něho velkou radost. V létě mu přiletí smajlik - 16na svatbu, tak se tady zásobí. smajlik - 64

 
YXH
YXH - 12.4.2017 16:49

Linda: Vozim tatranky, studentskou pecet, milenu, kofilu, bon pari, jesenku (ta je silene tezka kvuli baleni), prasek do perniku, papriku obycejnou a palivou (delame klobasy), polevky v pytliku, majoranku (do bamboracky a bramboraku) a nekdy pudinky (karamelovy, a pistaciovy), tady maji jenom cokoladovy a vanilkovy a pak nektera jello, ale to neni ono.
Taky obleceni pro mrnata od vietnamcu, je to jine nez u nas a lacinejsi. Pro male tu nemeli spodary pro deti pod 2 roky a ty co mely byly delane na pleny, tudiz je muzou nosit tak do 12 let smajlik - 68smajlik - 68 Asi tu nepocitaji s tim, ze deti jsou bez plen v predskolnim veku smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68 jo a taky puncochace, ted uz tu jsou taky k dostani teplejsi, ale driv jenom takove ty silonove slabe pod saticky.

 
YXH
YXH - 12.4.2017 16:42

Linda: Holka ty se mas, ze si muzes dojet aspon obcas do Cech pro potraviny.
My nemuzeme skoro nic at uz kvuli vaze nebo regulacim. Kdyby mi nasli v kufru lovecak, tak na tom budu hur nez muslimaci s granatem pod rubasem. smajlik - 68 smajlik - 68

 
catcat
catcat - 12.4.2017 15:07

Linda: smajlik - 80

 
Linda
Linda - 12.4.2017 11:47

catcat: klidek, ja se z toho taky vzdycky dost dlouho vzpamatovavam smajlik - 34....polovina jsou potrebne veci typu cely 10kg baleni polohruby mouky, tak 3-4 krabice detsky krupicky, 2-3 obyc horcice, 8-10 lahvi kysanyho zeli apod a druha polovina jsou nase mlsne jazyky typu studentska pecet, polomacene susenky, Mila susenky, syr na obaleni tak kilovka (tu nakrajim na platky a mrazim), uzeny syr (opet tak kilovka), sunkove apetito 20 krabicek, granko nejlepe cely karton atd. A pak je tu samotna kategorie piti: ochucena mattonka tak zhruba 10 kartonu - tady mineralky neexistuji a my mame mattonku nejradeji, takze tu narvu tam kde je misto v aute. A samozrejme tak 2-3 basy cernych Krusovic, citrusovy Fernet, Tuzemak (na vajecnak) a nekolik lahvi Becherovky smajlik - 47

 
catcat
catcat - 12.4.2017 11:24

Linda: tedy, plně tě chápu, že takhle nakupuješ, ale já bych vykvetla. Takový nákup bych nedalasmajlik - 66

 
Linda
Linda - 12.4.2017 6:21

YXH: obdivuji te, ja mam vyhodu pouhych 1000km a dalnice celou cestu, takze proste jednou za dva roky seberu auto a jedu ho napakovat do Cech,
behem tydne utratim kolem 30tacu (ceskych) a doma pak narvu spiz a mrazak smajlik - 16.
Nezapomenu na mladika v kase v Tescu v Susici - udelaly jsme si s dcerou vylet z Mnichova a jely nakoupit do Cech, zastavily jsme se v Susici u Ivusky56 a pokecaly a pak jeli vykoupit mistni Tesco, dva voziky vrchovaty, v 9 vecer, platila jsem asi 10 tacu a mladik za pokladnou neveril, pry takovouhle utratu jsem od jednoho zakaznika jeste nemel, dekuji vam budu mit ekstra premie, a pry to mate vsechno pro jednu rodinu??? smajlik - 34.... neveril kdyz jsme mu sdelily ze ano, pro jednu rodinu, pulku vezeme do Mnichova jeste ted v noci a druha pulka bude za dva dny pokracovat do Danska smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34.... uctenka byla 1,8m dlouha!!!! , to se mi nikdy predtim ani potom uz nepovedlo a dcera ji mela dost dlouho primagnetovanou na lednicce na ukazku, kolik se toho vejde do passatu kdyz jedeme na nakup pres hranice smajlik - 34

 
YXH
YXH - 11.4.2017 21:00

Linda: Jo Danish znam, jsou moc dobre, ale to je sladsi testo. Verim tomu, ze Turek to mit bude, protoze to je od nich z jihu (balkansky poloostrov, Turecko, recko atd) Delaji z toho baklavu (plnene orechy, pistaciemi a medem), no a taky prave plnene na slano.
U nas v polskem obchode v Calgary, meli i ceske tatranky smajlik - 68smajlik - 68 a taky borsc v konzerve (na ten jsem chut nemela, delame si svuj), ale meli hodne jinych veci. Horcici kupujeme v IKEA, je podobna te ceske, praci prasek Ariel a Persil (evropske vyroby) v nemeckem obchode). Maji tam od cervene tlacenky, pres kuchynske naradi, ubrusy, suvenyry, cokoladu az po kukackove hodiny, skoro vsechno smajlik - 68 rada tam nakupuju, ale utrata byva znacna tudiz moje penezenka o ten obchod moc nestoji smajlik - 68 zato vnoucata jo smajlik - 68smajlik - 68 Jsem alergicka na neco v mistnich praskach na prani, tak tam kupuju Persil a Ariel, ale ackoliv jsou drahe, aspon se nedrbu jako opice...

 
Alča
Alča - 11.4.2017 19:36

Linda: se na nej zeptej a budesmajlik - 68 u nas to tak vietnamsti obchodnici dělají smajlik - 68

 
Alča
Alča - 11.4.2017 19:36

Linda: se na nej zeptej a budesmajlik - 68 u nas to tak vietnamsti obchodnici dělají smajlik - 68

 
Alča
Alča - 11.4.2017 19:35

Linda: se na nej zeptej a budesmajlik - 68 u nas to tak vietnamsti obchodnici dělají smajlik - 68

 
Linda
Linda - 11.4.2017 18:10

YXH: tady se dá koupit něco jako listový mrazeny, ale je sladký na klasicky danish (možná znáš, v USA a Austrálii je to hodně oblíbeny pečivo), to phillo neznám . Kouknu se unarodnich hostů jestli něco takovýho nevedou, když ma Turek i kysane zelí z Polska možná by se u něho našla i nějaka verze listovýho těsta smajlik - 26

 
YXH
YXH - 11.4.2017 16:17

obrázek - file_testo_500x500.jpgobrázek - 11204.jpgobrázek - 17_079.jpg
Urcite jsou jine znacky taky, ale tohle jsem nasla v cesku

 
YXH
YXH - 11.4.2017 16:05

Linda: U vas nemaji zmrazene listove nebo phyllo? Ja to nedelam jenom testo koupim. Zkusila jsem ho jednou, podle "zaruceneho" receptu. Trvalo mi dost dlouho se odlepit od kuchynske linky smajlik - 68smajlik - 68 proto uz to neriskuju. Manzel chodi domu az kolem pate, takze bych byla prilipnuta od 8 rano, to by na moje koleno bylo moc dlouho. smajlik - 68smajlik - 68

 
catcat
catcat - 11.4.2017 15:24

Linda: já myslím, že by to šlo i s těstem na picu, jen rozválenějším. Na tom těstě až tak moc nezáleží...

 
Linda
Linda - 10.4.2017 18:49

YXH: catcat: to určitě chutná fantasticky, ale bohužel předpokládá existenci listové ho těsta smajlik - 26 .....a s mým přístupem ke kuchyni fakt nehrozí jeho domácí výroba smajlik - 42

 
YXH
YXH - 10.4.2017 17:44

Linda: Balkansky syr je dobry do banicy. Listove testo nebo phyllo do toho se zamota balkansky syr smichany s vajickem, a pece se to v troube jako slaby strudl.

 
catcat
catcat - 10.4.2017 15:16

Linda: to je hrozně jednoduché. Vezme se rozválené listové těsto. vyskládá se šunkou a plátkovým sýrem a naplní kysaným zelím. Umotá se to jako štrůdl, pomatlá vajíčkem a peče dle okasmajlik - 31

 
Linda
Linda - 10.4.2017 6:32

Ve ctvrtek a patek bylo pikantni kure s ryzi, v sobotu jsem zabalila kotlety s pestem, brambory a zampiony do alobalu a hodila na gril. Vcera recka sekana a zbylo i na dnesek. A zitra nebo pozitri udelam salat s feta syrem a neco k nemu - koupila jsme fantasticky feta syr, ale je to pulkilove baleni, pulka sla do recky sekany a druhou pulku musim ted rychle sdelat nez se staci zkazit

 
YXH
YXH - 10.4.2017 0:32

Kure, brambory, opecena mrkev.

 
YXH
YXH - 8.4.2017 0:39

Vcera steaky a salat, dneska pizza. Zitra asi vlasak, jestli pujdu nakoupit, kdyz ne tak nevim smajlik - 68

 
Linda
Linda - 7.4.2017 16:18

catcat: co to je a jak se to dela???

 
catcat
catcat - 7.4.2017 15:09

tak já budu dnesk dělat zelné štrůdly. Máme je rádismajlik - 57

 
catcat
catcat - 7.4.2017 11:18

YXH: u nás doma je zvláštní klima, rum by se nedožil velikonocsmajlik - 16

 
YXH
YXH - 6.4.2017 20:53

Haninka: taky mame ve skrince cernou diru, a tam toho holka mizi smajlik - 68

 
YXH
YXH - 6.4.2017 20:53

Ivi: Prave tu zhoustlou rumovo rozinkovou stavu pouzivam na grog smajlik - 57 Zplesnivet nemuzou, ale clovek se obcas musi pro jistotu presvedcit tim, ze ochutnava... No co kdyby nahodou vid smajlik - 42

 
Haninka
Haninka - 6.4.2017 18:17

Já je nakládám vždycky hned, když si vzpomenu...smajlik - 26 někdy stěží den předem, ale na letošní Velikonoce už je mám naložené. To zase hrozí, že se Velikonoc nedožijí...smajlik - 66smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 6.4.2017 15:49

YXH: S tou pomerančovou kůrou a rumem je to dobrý nápad! smajlik - 47

Linda: Já mám velkou flašku rozinek v rumu naloženou furt. Když je vyberu, dosypu nebo doleji rum. Ten rum dost zhoustne, ale používám ho do pečení. Ještě nikdy se mi rozinky v rumu nezkazily. smajlik - 58

 
YXH
YXH - 6.4.2017 14:52

Linda: Do bochanku a vanocky davam rozinky, melo by stacit 24 az 48 hodin, ale ja je nakladam hned po vanocich a pak po velikonocich, mam jich v rumu celou sklenici. (obcas tajne uzobavam) a tohle ze se "musi' nakladat dyl je vymluva smajlik - 42 jsou moc dobre i do caje a do grogu smajlik - 57
Jinak se da nalozit i jine susene ovoce, jenom asi opatrne s brusinkami, jsou trochu nahorkle. Pomerancovou kuru davam zvlast s trochou cukuru, a pak rum pouzivam misto pomerancoveho likeru.

 
Linda
Linda - 6.4.2017 13:01

Jak dlouho predem se nakladaji rozinky do rumu kdyz je chci pouzit treba do mazancu? Staci 24h a nebo dyl? A da se spolu s rozinkama nalozit i jine susene ovoce, dejme tomu treba brusinky apod? Diky

 
sharon
sharon - 4.4.2017 21:55

já dnes vyrobila 9 velkých holanďanů a odpoledne guláš z kližky......zítra a pozítří nevařím, jen něco upeču , něco jablíčkovýho....

 
sharon
sharon - 4.4.2017 21:54

já dnes vyrobila 9 velkých holanďanů a odpoledne guláš z kližky......zítra a pozítří nevařím, jen něco upeču , něco jablíčkovýho....

 
YXH
YXH - 4.4.2017 14:55

Linda: Nekdy jsou ty zbytkove dny nejlepsi, u nas bude asi dneska taky. Polevka z chrestu, a nudle s kuretem od dcery.
Dneska asi ryba s ryzi.

 
Linda
Linda - 4.4.2017 6:21

Vcera jsem delala lasagne a je na dva dny, takze ji dojime zitra, a dneska chci udelat domaci pizzu ala co lednice vyda ze svych utrob a zbytky budu mit zitra s sebou do prace k obedu - sakra to bude zitra zbytkovy den smajlik - 16

 
YXH
YXH - 1.4.2017 2:29

Dneska veprove platky s reckym korenim a michany salat. Zitra nemam sajn a v nedeli uz vubec ne smajlik - 68smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 31.3.2017 17:30

My dneska tatarák + topinky, zbyde jěště k zítřejší večeři, doufám, zítra knedlíčková polévka, játra jako čína + hranolky, jablíčkový štrúdlík, a v neděli ještě nevím smajlik - 26, možná langoše smajlik - 57

 
sharon
sharon - 31.3.2017 17:08

u nás dnes vařilo maggi - nudle z pánve s kuřecím
zítra uzené kuřecí hnáty s brkaší
neděle - pondělí krkovice s omáčkou a těstoviny , ledový salát a hovězí vývar se strouháním......................smajlik - 26

 
YXH
YXH - 29.3.2017 20:58

Dneska ravioli a zitra asi masove kulicky a br. kase

 
Jehlička
Jehlička - 27.3.2017 22:52

YXH: sharon: Ivi: děkuji ... Barborce se určitě líbil ... miluje Ledové království. V loni jsem dělala s Elzou a Annou a teď měla soba a Olafa. Ať to nemá stejné.smajlik - 68

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 88152.
Archiv anket.