Telecí se žloutkovou omáčkou
Potřebujete: 600 g telecího masa, špetku muškátového oříšku, 80 g másla, 20 g hladké mouky, 2 žloutky, špetku mleptého peře, sůl, hovězí vývar, nasekanou petrželku
Postup: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme z obou stran na rozehřátém másle, přidáme koření, podlijeme vývarem a dusíme, dokud maso nezměkne. Poté ho vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a dle potřeby zředíme vývarem. Krátce povaříme. Žloutky rozšleháme v troše vývaru a vlijeme do omáčky. Maso vložíme zpět do hrnce a prohřejeme. Podáváme s rýží nebo těstovinami a ozdobíme petrželkou.
9.5.2011 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí se žloutkovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Nevím, mozná je to dobrý, ale ve me to duveru nevzbuzuje .