Kuřecí plátek na pomerančích
Potřebujete: 4 kuřecí plátky, 2 PL tekutého medu, 2 PL balsamikového octa, 1,5 pomeranče, 1 kávovou lžičku mletého zázvoru, olivový olej
Postup: Vymačkejte pomeranče a ponechte si jak šťávu, tak dužinu. V misce smíchejte pomerančovou šťávu s dužinou, medem, balsamikovým octem a mletým zázvorem. Nechte chvíli odstát. Na pánvičce opékejte postupně z obou stran kuřecí plátky. Když maso začíná zlátnout, přidejte ochucenou pomerančovou šťávu. Restujte dalších asi 10 minut a maso obracejte. Podávejte s rýží.
19.8.2011 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí plátek na pomerančích
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tohle je spíš zimní recept - teď myslím není ani chuť na pomeranče
Kuře na pomerančích dělám a je to velmi chutné. Kdo, ale nemá rád kombinaci ovoce + maso, tak tomu to asi chutnat nebude. U nás ale kuře frčí na všechny možné způsoby.
a to já zrovna kuřecí prsa můžu skoro na všechny způsoby, takže
TAké si myslím,že to nemusí být špatné,jen se mi kuřecí nějak přejedloposlední dobou ho nevyhledávám.
Špatné to nebude, jen já to kuřecí maso nemusím na žádný způsob