Houbová pomazánka
Potřebujete: 250 g čerstvých hub, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, citrónovou šťávu, mletý pepř, sůl
Postup: Houby očistěte a nakrájejte nadrobno, vložte na rozpálený olej a opečte. Na pánvi zpěňte najemno nakrájenou cibuli, přidejte ji k opečeným houbám a duste doměkka. Směs pak nechte vychladnout, přidejte prolisovaný česnek a osolte a opepřete podle chuti. Dochuťte citrónovou šťávou. Podávajte namazané na bílém pečivu, pomazánka skvěle chutná i na opečených toustech.
2.9.2011 Rubrika: | Komentářů 25 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Houbová pomazánka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.padalo
Akorát by to padlo z chlebapo,azánka musi mit přece nejaké pojivoklištat se také bojim,chodím na houby do obchodu nebo do mrazáku
dříve jsme rádi houbařily ale teď co je všude plno klíšťat mám radši žampiony...
nechápu proč rovnou nedusit na té cibulce ????????
teď skoro nikde nic neroste, ale na podzim možná se zadaří a budou, doufám , já ráda sbírám i konzumuju
loupák: tak to jsme dvě,já dokonce mám hřib(snad můj první v životě cca 20cm] na tapetě v mobilu
evropka: to já když náááhodou nějakou houbičku najdu,tak si jí dám do ledničky a chodím se na ní koukat a čuchatjsem takový houbofil...snad nás ještě ta sezóna hub čeká
loupák: já najdu houbu a fotím si ji,páč taky už druhou najít nemusím
Houby nakrájet na kousky a povařit 5 min v osolené vodě. Za varu sbírat pěnu.
Vodu slijeme, houby propláchneme studenou vodou a vložíme do dalšího hrnce.
Uděláme nálev - cca 1 litr. 100 ml cukru krupice,300 ml octa(podle chuti, já dávám maličko míň), 700 ml vody, 10 kuliček Spolarinu (mno - chemie není moje parketka, dávám ho míň nebo vůbec, ale je fakt, že s ním to má prostě lepší chuť ), 1 lžíce soli, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, cibule, kapie, feferonkla, mrkev. Tu zeleninku podle chuti, my třeba rádi mrkev a feferonky vůbec, ale píšu originál . Tu zeleninku na kousky zhruba tak velké jak houby, to taky záleží - někdo rád větší, jiný menší.
Povařené houby zalijeme nálevem, přidáme zeleninu a společně vaříme 10 minut. Horkou směs plníme do sklenic, uzavřeme a uložíme.
No, tak uvidíte, jak se vám to bude líbit??? Nám to chutná
evropka:mám to stejnývčera jsme byli 4 hodiny v lese a našli 4 houby a ještě suchý....děs...
Tak to napíšu tady a je to ....jdu pohledat
Zvědavka: když se jim nebude líbit, chtěla bych ho taky. Ale bude se jim líbit, neboj
monja: Napadlo mě, že to zkusím poslat redakci. A pokud se jim nebude líbit, napíšu ti ho
já bych si tak strašně dala houby,jakkoli
Zvědavka: mě se s úspěchem daří zavařovat jedině houby na kyselo, buď samotné nebo jako salát, ale na slano ne, nevím proč
Zvědavka: pusť recept jáhouby miluju
LenkaT: Já nemám ráda, když mi to na chlebu nedrží.
Jinak mám k houbám podivný vztah. Ačkoliv ráda brouzdám přírodou, tak nesnáším sbírání hub. Borůvky, ostružiny - to ano, ale houby ne. Ale na jídlo je BEZVÝHRADNĚ zbožňuji . Ovšem nikdo není ochotný mi je nasbírat
Ale když se některý rok překonám a houbařím, zavařuji s úspěchem. Jedni starší příbuzní mi prozradili recept a je to mňaminka
Renda68: nevím co dělám já třeba blbě, ale zavařovat dušené houby jsem zkoušela už několikrát, dokonce podle jedné rady jsem vařila jeden den půl hodiny, pak ještě druhý den další půl hodiny a stejně se mi většina skleniček zkazila, po otevření to divně smrdělo.
Renda68: to zkusím
dadka: já to dusím ještě s rajčatama a paprikama, nechám hodně vydusit a fakt to drží. Houby když trošku vystydnou, tak pustí ten svůj "sulcík". Dávám to takhle do skleniček a zavařuju při 80 stupních 10 minut. Máme to celou zimu na topinky, jako základ pod maso, nebo plácáme do toustů.