Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Houbová pomazánka

Houbová pomazánka

Potřebujete: 250 g čerstvých hub, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, citrónovou šťávu, mletý pepř, sůl

Postup: Houby očistěte a nakrájejte nadrobno, vložte na rozpálený olej a opečte. Na pánvi zpěňte najemno nakrájenou cibuli, přidejte ji k opečeným houbám a duste doměkka. Směs pak nechte vychladnout, přidejte prolisovaný česnek a osolte a opepřete podle chuti. Dochuťte citrónovou šťávou. Podávajte namazané na bílém pečivu, pomazánka skvěle chutná i na opečených toustech.

Lenka Moučková


2.9.2011   Rubrika:   |   Komentářů 25   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Houbová pomazánka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Světlonoska
Světlonoska - 2.9.2011 20:37

padalosmajlik - 36

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.9.2011 20:37

smajlik - 76Akorát by to padlo z chlebasmajlik - 55po,azánka musi mit přece nejaké pojivosmajlik - 64klištat se také bojim,chodím na houby do obchodu nebo do mrazákusmajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.9.2011 16:06

dříve jsme rádi houbařily ale teď co je všude plno klíšťat mám radši žampiony...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.9.2011 16:05

nechápu proč rovnou nedusit na té cibulce ????????smajlik - 26

 
LenkaT
LenkaT - 2.9.2011 13:28

teď skoro nikde nic neroste, ale na podzim možná se zadaří a budou, doufám smajlik - 81, já ráda sbírám i konzumuju

 
evropka
evropka - 2.9.2011 12:59

loupák: tak to jsme dvě,já dokonce mám hřib(snad můj první v životě cca 20cm] na tapetě v mobilusmajlik - 72

 
loupák
loupák - 2.9.2011 12:31

evropka: to já když náááhodou nějakou houbičku najdu,tak si jí dám do ledničky a chodím se na ní koukat a čuchatsmajlik - 72smajlik - 68jsem takový houbofilsmajlik - 98...snad nás ještě ta sezóna hub čekásmajlik - 77

 
evropka
evropka - 2.9.2011 12:25

loupák: já najdu houbu a fotím si ji,páč taky už druhou najít nemusímsmajlik - 68

 
Zvědavka
Zvědavka - 2.9.2011 10:35

Houby nakrájet na kousky a povařit 5 min v osolené vodě. Za varu sbírat pěnu.
Vodu slijeme, houby propláchneme studenou vodou a vložíme do dalšího hrnce.
Uděláme nálev - cca 1 litr. 100 ml cukru krupice,300 ml octa(podle chuti, já dávám maličko míň), 700 ml vody, 10 kuliček Spolarinu (mno - chemie není moje parketka, dávám ho míň nebo vůbec, ale je fakt, že s ním to má prostě lepší chuť smajlik - 65), 1 lžíce soli, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, cibule, kapie, feferonkla, mrkev. Tu zeleninku podle chuti, my třeba rádi mrkev a feferonky vůbec, ale píšu originál smajlik - 63. Tu zeleninku na kousky zhruba tak velké jak houby, to taky záleží - někdo rád větší, jiný menší.
Povařené houby zalijeme nálevem, přidáme zeleninu a společně vaříme 10 minut. Horkou směs plníme do sklenic, uzavřeme a uložíme.

No, tak uvidíte, jak se vám to bude líbit??? Nám to chutná smajlik - 63

 
loupák
loupák - 2.9.2011 10:28

evropka:mám to stejnýsmajlik - 85včera jsme byli 4 hodiny v lese a našli 4 houby a ještě suchý....děssmajlik - 80...

 
Zvědavka
Zvědavka - 2.9.2011 10:17

Tak to napíšu tady a je to ....jdu pohledat smajlik - 68

 
LenkaT
LenkaT - 2.9.2011 10:05

Zvědavka: když se jim nebude líbit, chtěla bych ho taky. Ale bude se jim líbit, neboj

 
Zvědavka
Zvědavka - 2.9.2011 10:02

monja: Napadlo mě, že to zkusím poslat redakci. A pokud se jim nebude líbit, napíšu ti ho smajlik - 64

 
evropka
evropka - 2.9.2011 9:50

já bych si tak strašně dala houby,jakkolismajlik - 85

 
LenkaT
LenkaT - 2.9.2011 9:45

Zvědavka: mě se s úspěchem daří zavařovat jedině houby na kyselo, buď samotné nebo jako salát, ale na slano ne, nevím proč

 
monja
monja - 2.9.2011 9:32

Zvědavka: pusť recept smajlik - 81 jáhouby miluju smajlik - 57

 
Zvědavka
Zvědavka - 2.9.2011 9:25

LenkaT: Já nemám ráda, když mi to na chlebu nedrží.

Jinak mám k houbám podivný vztah. Ačkoliv ráda brouzdám přírodou, tak nesnáším sbírání hub. Borůvky, ostružiny - to ano, ale houby ne. Ale na jídlo je BEZVÝHRADNĚ zbožňuji smajlik - 68. Ovšem nikdo není ochotný mi je nasbírat smajlik - 68smajlik - 58
Ale když se některý rok překonám a houbařím, zavařuji s úspěchem. Jedni starší příbuzní mi prozradili recept a je to mňaminka smajlik - 47

 
LenkaT
LenkaT - 2.9.2011 9:09

Renda68: nevím co dělám já třeba blbě, ale zavařovat dušené houby jsem zkoušela už několikrát, dokonce podle jedné rady jsem vařila jeden den půl hodiny, pak ještě druhý den další půl hodiny a stejně se mi většina skleniček zkazila, po otevření to divně smrdělo. smajlik - 26

 
Jarča*
Jarča* - 2.9.2011 9:08

Renda68: to zkusímsmajlik - 47

 
Renda68
Renda68 - 2.9.2011 9:04

dadka: já to dusím ještě s rajčatama a paprikama, nechám hodně vydusit a fakt to drží. Houby když trošku vystydnou, tak pustí ten svůj "sulcík". Dávám to takhle do skleniček a zavařuju při 80 stupních 10 minut. Máme to celou zimu na topinky, jako základ pod maso, nebo plácáme do toustů.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77231.
    Archiv anket.