Jelení hřbet na žampiónech
Potřebujete: 1 kg jeleního hřbetu, 60 g slaniny, 80 g másla, sůl, pepř, 100 g žampiónů, 15 g hladké mouky
Postup: Hřbet očistěte a odblaňte, prošpikujte slaninou, osolte a opepřete. Vložte jej na pekáč s rozpuštěným tukem a za častého přelévání šťávou a podlévání horkým vývarem z kostí pečte, dokud nebude maso měkké. Pak je vyjměte a na zbylém tuku poduste na plátky nakrájené žampióny, zaprašte moukou, zřeďte vývarem a dobře provařte. Omáčkou pak přelijte porce masa na talíři, jako přílohu podávejte rýži nebo brambory.
17.10.2011 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jelení hřbet na žampiónech
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Dělám hodně z plecka,i svíčkovouprošpikovat a nikod nic nepoznátak co by nešlo i toto
Kde vzít toho jelena?
Jdu shánet jelena